Eric Sneo: Mám rád kolem sebe nahé ženy

Eric Sneo: Mám rád kolem sebe nahé ženy

05. 02. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Eric Sneo je velmi talentovaný producent s nezaměnitelným uměleckým přednesem, který při svých strhujících dj setech používá elektronické bubny, efektory i mikrofon. Nečekejte proto průměr. Vystoupení tohoto pána budete dlouho rozdýchávat. Ještě před tím tu však máme rozhovor.
Na začátku našeho rozhovoru ještě zavzpomínáme lehce na Vánoce a Nový rok. Jak sis užil tento sváteční čas? Dostal jsi nějaký zajímavý dárek, který tě opravdu potěšil?
Vánoce byly skvělé a strávil jsem je s mojí rodinou. Nikdy jsem nehrál na Vánoce a i letos jsem zůstal doma. Dostal jsem staré album Kraftwerk, které mi chybělo dlouhá léta v mojí kolekci. Bylo to velké překvapení. Oslavy příchodu nového roku jsem strávil v Rotterdamu na party Awakenings a ráno v klubu U60 ve Frankfurtu. Oboje akce byly vynikající zážitek!

Mohli jsme tě vidět společně s Felixem Kroecherem na Summer Of Love, jak pokračuje Vaše spolupráce? Máte nějaké společné plány do budoucna?
Naše společné vystupování bylo naplánované pouze pro promo tour s albem “Connected”, která skončila v červnu minulého roku. Společně jsme strávili spoustu času a stali jsme se dobrými přáteli. Respektuji jeho inovátorský přínos pro hudbu a osobní character.

Techno scéna už není to co bývalo. Co si myslíš o nástupu minimalu? Vydrží jako hudební styl, nebo je to pouze dočasná nová vlna?
Nejsem odborník na minimal, soustředím se na vývoj mého stylu, kterým je pořád energické techno s velkým nábojem, co má drive, ale i prvky deepu a soulu. Samozřejmě doba, kdy bylo techno na výslunní je pryč, ale stále jsou zde obrovské masy lidí, které baví tato muzika. A to je moje vášeň. Jdu dál a doufám, že mnoho lidí ho bude stále se mnou následovat.

eric sneo

Tvůj track Let’s go techno je také název party, kde se všichni 13.2. uvidíme. Co tě inspirovalo k produkci tohoto tracku? Vím, že hraješ na piáno, bicí, keyboard… Používáš stále něco z těchto nástrojů při svých setech?

Let’s Go Techno je název mého posledního sólového alba a chci jím vyslat jasnou zprávu o tom, jaké taneční vibrace jsou na zmíněném albu. Inspirací je mnoho, je to část prostoru, kterou užíváš když jsi správně napojen:) Nápady přicházejí do mé mysli v podstatě kdykoliv a kdekoliv. Stále využívám při svém vystoupení elektronické bicí, letos ještě plánuji větší show zahrnující více LIVE nástrojů. Připravte se!

Posloucháš i jiné hudební styly?

Ne, žadné jiné.

Přemýšlel jsi někdy o tom, dělat něco jiného než muziku? Jakou práci by sis vybral a proč?
Celý můj život byl vždycky o muzice. Už jako malý jsem hrál na různé hudební nástroje a to zůstalo mojí vášní. Hodně mi to pomohlo ve studiu, protože jsem se naučil používat jednotlivé sekvence velmi rychle. Kdyby mě bylo odepřeno dělat do muziky, otevřel bych si table dance bar, protože mám rád nahé ženy kolem mě:)

Plno djů přechází na CD playery, myslíš si, že produkce na vinylech je na dobro ztracena?
Dlouhá léta jsem byl zvyklý hrát z vinylů a snažil jsme se přehlížet digitální svět. Jako majitel dvou labelů se snažím udržet stále vinyl na živu, protože prodej vinylů drží labely při životě. Během mého seznamování se s možnostmi digitálních dj tools, se kterými se denně setkávám ve studiu, jsem ovšem přehodnotil pár skutečností a přešel na Traktor, který využívám jako hru ze čtyř gramofonů zapojených do jednoho mixu. Zároveň mi zbyde spousta času pro drum performance a kreativitu bez zaobírání se srovnávání rychlosti vinylů. Je zde více neuvěřitelných možností zasmyčkování, efektů a vše jde různě kombinovat. Přesto doufám, že vinyl ještě nějaký čas odolá.

Tvůj současný oblíbený producent?

A.paul / Industrialyzer / The Advent

Máš nějaký cíl v djingu nebo kariéře?

Chtěl bych navazovat na myšlenku live show zahrnující Djing a live set. Bude to můj nový koncept, který bude obsahovat dj set přerušený různými live sóly na mnoho elektronických nástrojů.

Otázka na závěr, co by jsi popřál všem kluberům do roku 2009?
Detect “techno” music again!

Dodal: Tzésar, Lets go techno
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

LET’S GO TECHNO!

Pátek 13. 2. 2009
Vstup: 280/330 Kč, VIP za 500 Kč
Vystupují:
Ian Void, Eric Sneo a další již brzy
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

21. 02. 2009 | 18:16:46
+0 | -0

13.2.09

Nikdy nezapomenu na den 14.2.09 od dvou do čtyř ranní...Výborně si hrál...jsem maminka dvouroční holčičky a byla jsem po dlouhe době na akci a těšila jsem se na to až tě uslysím hrat,pouštěl mi kamarád na netu a ja si hned schaněla hlídání a dopadlo to tak že jsem dceru nechala doma s tatínkem a jela jsem .. stálo to za to a ani jsem nelitovala toho že jsem přišla domů ráno v pět a dcera stávala v sum,moc jsem se nevyspala...děkuji moc pěkně jsem si zatancovala-hral si jak moje tělo..připadala jsem si zas jak v patnácti...ráda bych byla kdyby si opět přije do České Republiky !!!Tak nééé já budu muset přijet do Německa....
SOUTĚŽTE
Lets Go Techno - 13.2. Lklub
2x vstupenka a darkový balíček
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika