Swayzak a jejich live tvář v Roxy

Swayzak a jejich live tvář v Roxy

08. 02. 2009  |  Autor: Electric_flower  |  Komentáře (6)
James Taylor a David Brown téměř po pěti letech znovu v Praze a to v live show . Nabídka, která se neodmítá, jak by řekl drahý Kmotr … Více o tom jak Swayzak zahráli se dozvíte v následující reportáži.
Jak se vlastně stane něco nebo někdo legendou? Udává to počet prodaných desek, počet zmínek v různých médiích nebo je to prostě tím, že Vás někdo legendou označí? Řečnická otázka pro úvod, která musela zaznít, protože páteční situace k tomu přímo vybízela. Cestou kolem Bukanýra, jenž byl unášen Legendárními vlnami, přímo na Dlouhou třídu do legendárního pražského klubu Roxy, na legendární tech houseové duo Swayzak…

Klasika. Příchod kolem jedenácté, odložení svršků, průzkum (legendárního) terénu. Pozdravit přátele, připít s tím, s tamtím, pozdravit tamtoho. Bylo tu však něco, co narušilo tenhle „rutinní“ začátek každé party v Roxy. Po sestoupení dolů k baru mě hned zaujala úprava stagee, která byla tentokrát tanečníkům uzavřena. Po celé její délce byla natažena plachta s bublinkami, které během noci měnily barvu a za DJs byly dvě menší a jedno velké plátno, které se staly zase útočištěm myšlenek VJs. Barevné, vkusné a očím příjemné.



Nutno podotknout, že na tak relativně brzkou dobu byl klub již docela příjemně zaplněn. Cubika jsem bohužel díky svému věčnému poletování tu a tam moc neslyšela, do tancechtivého davu jsem se probojovala akorát, když předával djské žezlo Vilémovi. Atmosféra byla příjemně uvolněná a Vilém se tedy rozhodl netlačit na pilu, příjemně nás unášet dál a pomalu připravovat na příchod oněch legend. Kolem jedné, kdy jsem se náhodně otočila do davu, se mi naskytl pohled na příjemně zaplněnou a spokojenou Roxy. Hmmm, snad nám to vydrží až do rána, napadlo mě…

Půl druhé, jablíčka jsou připravena a čekají na své dva zahradníky. Přicházejí skromně a s úsměvem na tváři čekají na Vilémův povel. Spustí asi pětiminutové intro a pomalu rozjíždí svůj ostrovní diktát, který nasadí hned zpočátku známější věci typu Smile and receive nebo No sad goodbyes (bohužel bez legendárního vokálu). První půlhodinka je vcelku příjemně taneční a atmosféra zůstává tam, kde ji Vilém nechal. Pak se ale pánové pustí (k mému překvapení) do trošku tvrdších a industriálnějších rovin, což vede i ke zmenšení publika a zvětšení front u barů. Já provádím pro změnu přesun na balkon, odkud si vychutnávám alespoň tu vizuální stránku. Je krátce po třetí a na stagei už pobyhuje resident noci DJ Loutka. Swayzak se s námi loučí skoro až techno kousky, ale i tak si na konci vyslouží potlesk.



Loutka se rozhodl navázat trošku tanečněji, což se mu okamžitě vrátilo v podobě znovu se plnícího parketu. Pro mě však signál domů, neboť únava byla opět silnější. Celkový dojem z party dobrý, avšak od tak legendárního tech houseového dua jsem možná čekala přece jen více tanečnějších pasáží… ale i tak, děkujeme! ;)
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

HUMAN TRAFFIX

Pátek 6. 2. 2009
Vstup: do 23h. 200 Kč, poté 250 Kč
Vystupují:
Swayzak (!K7 rec., Uk), Loutka, Cubik, Vilém, Tomics & Kaik
Další informace
6 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
mildosss
11. 02. 2009 | 15:24:47
+0 | -0
dobré , zajímavé , pestré , chladné a někd yaž docela pekelné zvuky já hodnotím moc dobrá kace!!!!! a disko??co to lidi melete za sračkxy?? jak é disco??? Swayzak forever!!
diom
10. 02. 2009 | 10:46:23
+0 | -0

SWZK

já bych řekl místy dobrý (konec) a jinak dost divný..pro mne bylo livko Swayzak celkem zklamání..těšil jsem se na klasiky a dostal dost nestravitelný experimenty..vítězem večera byl pro mne Vilém, kterého jsem slyšel po letech a byl příjemně překvapen.
pistolero
09. 02. 2009 | 23:07:25
+0 | -0
report?, ale jake to teda vlastne bylo se z reportu moc nedozvim.. Simco chybi mi tam tvuj nazor.. takhle je to jen jakysi "popis" vecera..



ja jsem teda byl, nohy se vlnily, ale moc me to nebavilo.. bohuzel nemuzu dodat svuj uceleny nazor co se hudby tyce (mysl uz byla dost zhulena, takze cas a prostor se trochu propletly 8-o) .. rekneme, ze misty dobry.. misty divny..
m.key
09. 02. 2009 | 20:27:55
+0 | -0
studene, nudne, divne, nejvic disco od Filomenus.
leclerc
09. 02. 2009 | 15:36:30
+0 | -0
ty "skoro až techno kousky" byly z těch tanečnějších ;-)
Siska
09. 02. 2009 | 15:05:32
+0 | -0
A copak techno je málo taneční..? :-)
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika