Raper Ice Cube míří do Prahy

Raper Ice Cube míří do Prahy

11. 02. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Kmotr gangsta rapu, král West Coast rapu, legendární rapper a herec – Ice Cube po 24 letech ve hře konečně premiérově zavítá do České Republiky na dalším pokračování Hip Hop Allstars / Gangsta Boombox.
A že už tahle jedinečná ikona hiphopu má něco za sebou - na kontě 7 sólových alb a jedno EP, k tomu desky s nejkontroverznější kapelou historie Amerického hiphopu - NWA (Ice Cube, Dr.Dre, MC Ren, Eazy-E, DJ Yella), se kterou Cube rozjel gangsta rap a dostal West Coast na konci osmdesátých let na hiphopovou mapu, 2 alba s Westside Connection (Ice Cube, Mack 10, WC), se kterými v druhé polovině let devadesátých West Coast na mapu hiphopu vracel. Je taková legenda, že se s téměř zbožnou úctou a zásadně šeptem mluví i o deskách, které ani nevydal - jako byl plánovaný projekt s Dr.Dre "Helter Skelter". Na pažbě má zářezy za nespočet hitů ("Wicked", "It Was A Good Day", "Check Yo Self", "Really Doe", "Bop Gun (One Nation)", "You Know How We Do It", "What Can I Do?", "Natural Born Killaz", "Gangsta Rap Made Me Do It", ...), za legendární vyprodaná monstrózní turné (mimo jiné Up In A Smoke Tour s Eminemem, Dr.Dre, Snoop Dogg, Xzibit, …).

Za spolupráci s každým, kdo v hiphopu něco znamená od old schoolerů z East Coastu jako Big Daddy Kane a Public Enemy, přes zásadní jména dneška alá Nas, pojmy z Down South jako Bun B, Lil Jon nebo Scarface až po jeho domácí West Coast – Snoop, WC, Da Lench Mob atd. Zkrátka každý, kdo kdy v rapu něco znamenal, si považoval za čest s Ice Cubem spolupracovat... K tomu připočtěte jeho filmovou kariéru (kultovní hiphopové filmy: Boyz N The Hood, Trespass, Higher Learning, komedie alá Friday až po akční snímky typu Anaconda, Three Kings nebo XXX) a dojde vám, že něco takového v Čechách ještě nebylo a nejspíš už ani nebude.

Hiphopová událost roku 2009? Ice Cube 10.4. v Incheba Aréně (Malá Sportovní hala) na Pražském Výstavišti. Hoďte Wéčka do vzduchu a zakřičte si WEST SIIIIDE. Keep it gangsta.


Dodal: Martin Boltík, Depo Crew
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Tom
16. 02. 2009 | 09:52:47
+0 | -0
Proti takovejmhle by jsme měly bojovat
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika