Sunflower Caravan pokřtí své první album

Sunflower Caravan pokřtí své první album

17. 02. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Pražské trio Sunflower Caravan hlásí od mixážního pultu v pražských studiích Soundsquare téměř dokončenou desku. Křest velmi očekávaného prvního počinu této kapely se uskuteční 19. února v klubu Roxy.
Už teď je jisté, že na křtu vystoupí nejméně jeden ze dvou zpěváků, které si Sunflower Caravan na album pozvali. Po koncertě se jako DJ's představí dvojice členů The Ark Sylvester Schlegel a Martin Axén - producent desky. Samozřejmostí je speciální videoprojekce, a očekávat se dají i další překvapení.

Sunflower Caravan, působící v této sestavě 7 let, označují svojí první desku za „vydupanou ze země“ a křest avizují jako speciání a slavnostní událost. „Chceme, aby si každý kdo ten večer přijde, s námi prožil ne jen koncert, ale skutečný hudební večírek. Oslavu vyvrcholení nějakého tvůrčího procesu. Všechny přípravy ve spolupráci s agenturou D Smack U Promotion směřujeme k něčemu nevšednímu, co jen tak na koncertě jiné české kapely nezažijete.“ láká baskytarista michell.

sunflower carawan

Od začátku bylo naznačováno, že se na první desce Sunflower Caravan objeví zajímaví hosté, a to zejména zpěváci. Kapela nyní odtajnila jména těchto hostů. Sunflower Caravan mají tu čest hostit ve dvou skladbách hlas Emy Brabcové (ex-Khoiba), další píseň nazpíval klávesista The Ark Jens Andersson. Kapela zároveň vylučuje, že by se kterýkoliv z těchto dvou zpěváků chystal u Sunflower Caravan na jakoukoliv delší dobu zakotvit. Kromě vokálů se na desce objeví i violloncello v podání mladé čelistky Terezie (dříve Vladivojna La-Chia, Southpaw), a další nástroje náležitě obohacující dosavadní spíše koncertní zvuk kapely. Celkem se na nahrávce objeví 14 skladeb.

Základy pro desku byly natočeny ve Švédském Malmö začátkem listopadu 2008, a už koncem toho měsíce si všichni zúčastnění prožili pořádný šok, když těsně před odjezdem na miniturné s Warren Suicide (25. - 27.11.) producent Martin Axén oznámil kapele do telefonu, že celá nahrávka je z neznámých důvodů k nenalezení. Souhra nešťastných náhod vedla ve studiu ve Malmö ke smazání téměř celé nahrávky, zachovaly se pouze dvě skaldby v různém stadiu rozpracovanosti. Něco takového se studiu stalo poprvé za 16 let existence. Přes obrovský šok bylo rozhodnuto, že proti této smůle se bude bojovat zpříma, a Sunflower Caravan si tak naplánovali další návštěvu Švédska, tentokrát s odjezdem na Nový rok v ranních hodinách. „Studio nám bohatě nahradilo původní session, pokryli i náklady na cestu, takže jsme mohli prostě nad vším mávnout rukou, a s čistou hlavou a potřebnými zkušenostmi pracovat 4 dny, od rána do večera.“ říká baskytarista michell. Po necelém týdnu, prakticky ihned po příjezdu ze Švédska, se Sunflower Caravan odebrali k mixážnímu pultu. „Nahrát a smíchat celé album se nám podařilo i v té nepříjemné situaci za nějakých 25 dní. Myslím, že jsme zaznamenali cosi jako rekord.“ Celé album mixoval Šmity ( baskytara - porstitutes, roe-deer ) který také dostal kapelu do studia Soundsquare a dohodl tak i vydáni desky Sunflower Caravan u tohoto nového labelu.

O produkci desky se postaral Martin Axén, kytarista skandinávských hvězd The Ark, který se nedávno dobře zapsal do povědomí jako producent nejnovějšího alba Pugha Rogefeldta „Vinn Hjarta Vinn“ (2008, Warner Bros. Sweden). Axén při práci se Sunflower Caravan zúročuje skutečnost, že na vývoj tohoto tria „dohlíží“ už přes 4 roky. Jako producent samozřejmě dohlížel zhruba 14 dní i na postprodukci desky v Praze. Stále otevřená jsou vyjednávání o licenčních vydání desky v zahraničí.

První album naděje české hudební scény jménem Sunflower Caravan vychází 19.2.2009 na labelu Soundsquare music. Pro nedočkavé se chystá možnost poslechu dvou celých skladeb z nové desky, a to od 9. února exkluzivně na profilu kapely na serveru Bandzone.cz (bandzone.cz/sunflowercaravan). První možnost zakoupení alba, navíc se zajímavou slevou, budete na křtu alba v pražském klubu Roxy. Dveře na tento hudební večírek se otevírají po sedmé hodině.

Vstupenky jsou k zakoupení už nyní v předprodejích sítí Ticketpro, Tickestream a Ticketportal za 120,- Kč + poplatky, nebo na místě konání akce za 160,- Kč.

Dodal: Michal Rejzek, D smack U Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SUNFLOWER CARAVAN - KŘEST ALBA!

Čtvrtek 19. 2. 2009
Vstup: 120/160 Kč
Vystupují:
live: Sunflower Caravan
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

21. 02. 2009 | 02:01:13
+0 | -0
Photos from 1st albu release, roxy club, Prague, Czech rep., 19.02.09:

http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?

fuseaction=user.viewPicture&friendID=203749631&albumId=1801421
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika