Koncert Bluey se svými Incognito

Koncert Bluey se svými Incognito

22. 02. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Incognito bylo založeno roku 1979 rodákem z Mauricia Jean-Paulem Maunickem, který je už od dětství všem známý jako Bluey.
O třináct studiových alb později, kdy Incognito vydává Tales From The Beach, je tato skupina stále jednou z nejvytíženějších britských kapel. Jen od ledna roku 2007 hráli ve více než 25 zemích. Kromě většiny evropských států, USA a Japonska navštívili také Indonésii, Filipíny, Malajsii, Singapur a ostrovy Mauricius a Reunion. Mauricijský koncert byl prvním vystoupením Blueyho na tomto ostrově od jeho odchodu do Londýna v 10 letech.

V dětství Bluey často poslouchal místní hudebníky na pláži a právě to rozhodlo, že se hudba stala jeho životem. Naslouchal folklorním příběhům, které ožívaly, jak lidé tancovali. Inspirací pro nové album Tales From The Beach se Blueymu staly pláže Bali a Itálie. Album bylo nahráno v Itálii, Německu, Indonésii a Londýně a smícháno v Jakartě.
Bluey je synem Edouarda Maunicka, vyznamenaného afrického básníka a spisovatele, který byl velvyslancem Mauricia v Jihoafrické republice poté, co se Nelson Mandela stal prezidentem. V 10 letech se Bluey přestěhoval do Londýna.

Hudba se do jeho života výrazněji začala dostávat v raných 70. letech, kdy nevynechal jedinou příležitost zhlédnout koncerty amerických kapel jako Earth Wind & Fire, Weather Report, Kool & The Gang, Tower of Power nebo Doobie Brothers. Velká část těchto akcí se konala v legendárním londýnském Rainbow Theatre, které je pro Blueyho “stále tou nejlepší koncertní lokalitou vůbec”. Bluey se následně dostal do kontaktu s kapelami z právě vznikající britské jazz funkové scény, jakými byly např. Gonzalez, FBI, Kokomo, Hi Tension nebo Average White Band.

Na akce jezdíval se svými staršími bratranci na motocyklu BSA Bantam a pomáhal kapelám při stěhování vybavení, avšak většinu času strávil venku, protože byl ještě nezletilý a navíc bez peněz.

Bluey tvrdí, že během skoro třicetileté kariéry Incognita spolupracoval s více než 1000 různými muzikanty a zpěváky, přičemž sestava zahrnovala osm až čtrnáct členů, někdy i více. Někteří ze současných klíčových členů však působí v kapele již několik let – bubeník Richard Bailey, basák Francis Hylton a keyboardista Matt Cooper. Zpěváci Tony Momrelle, Joy Rose a Imaani také poslední čtyři roky patří k oporám Incognita a všichni se výrazně podíleli na Tales From The Beach.

Bluey se pyšní tím, že vede možná nejmultikulturnější kapelu v Británii – současní či bývalí členové pocházejí z následujícího pozoruhodného seznamu zemí: Mauricius, Anglie, Skotsko, Irsko, JAR, Indie, Brazílie, Argentina, Kuba, Portoriko, Trinidad, Jamajka, Grenada, St. Lucia, Barbados, Izrael, Indonésie, Srí Lanka, Čína, Austrálie, Nový Zéland, Tanzánie, Pobřeží slonoviny, Ghana, USA, Kanada, Francie, Německo, Holandsko, Rusko, Polsko, Portugalsko a Belgie.

V průběhu doby vytvořilo Incognito několik hitů – dva z těch největších jsou ‘Always There’ a ‘Don’t You Worry ‘Bout A Thing’ – a prodalo v Americe více než 750 000 kopií alb Positivity a 100 Degrees and Rising. Kapela hrála na všech velkých festivalech od Montreux přes Monterey k North Sea Jazz.

Bluey také spolupracoval jako producent s dalšími umělci, mezi něž patří George Benson, Philip Bailey, Maxi Priest a Brenda Russell. Jedním z vrcholů jeho kariéry bylo Los Angeles, kde se během skladby ‘Don’t You Worry ‘Bout A Thing’ bez jeho vědomí na pódium vplížil Stevie Wonder a začal hrát.Co dalšího pro nás připravila tato dlouhodobá ikona hudebního businessu, jejíž hudba je stále čerstvá a svěží?

Tales From The Beach je album patnácti svižných a povzbudivých písní, každá je pečlivě zpracovaná. Dynamické rytmy a smyslný zpěv podbarvený pro kapelu charakteristickými žesti. “Klasické Incognito”.

Maysa Leak opět hostuje jako zpěvačka. Nazpívala ‘I’ve Been Waiting’, která nás vrací do zlaté éry Quincy Jonese, Michaela Jacksona a ‘Rock With You’. Tony Momrelle se představuje se svým úchvatným hlasovým projevem v baladě ‘When The Sun Comes Down’.
Kapela to pořádně rozjíždí na většině skladeb, včetně ‘Step Aside’, taneční vypalovačce s pulsující basovou linkou, funkovými žesti a hlavním vokálem v podání Joy Rose, nebo ‘N.O.T.’, acid jazzem nasáklé skladbě s žesti ve stylu Average White Band.
Vítejte v poslední kapitole třicet let starého příběhu kluka z ostrova, jehož duše inspirovaná hudbou stále zvedá lidem náladu a přináší radost publiku doslova ve všech koutech světa.

Incognito vystoupí v 2.března v pražském Lucerna Music Baru. Klub bude otevřen od 20:00. Vstupenky jsou k zakoupení v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal za 400,- Kč + poplatky, na místě pak za 500,- Kč. Předprodej v pokladně Lucerna Music Baru za cenu bez poplatku.

www.incognito.org.uk

Dodal: Michal Rejzek, D smack U Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

INCOGNITO

Pondělí 2. 3. 2009
Vstup: 400/500 Kč
Vystupují:
Live: Incognito (Uk)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika