BWO: Tak trochu podivný Subclub

BWO: Tak trochu podivný Subclub

24. 02. 2009  |  Autor: Teczka  |  Komentáře (0)
Když se na jednom line-upu sejde vedle sebe Peverelist, Ramadanman a Headhunter, nejedno srdce zaplesá. Bristolský zvuk zručného zlatotepce, jižanský temperament a temná hluboká basa lovce hlav. Hodiny protančené bez nádechu. Fakta nebo fikce?
Bratislavský Subclub nás vítá. Striktně hlídá svá tajemství až do gongu dvaadvacáté, kdy konečně červenou chodbou můžeme nahlédnout do chřtánu podzemního dravce. Prostor je temný a chladný, světla mu však propůjčují nádech příjemna.

Zvuky, linoucí se ze stage jsou minimalistické, technoidní, nezábavné a nelákající. Popíjím kofolu za devadesát centů a rum za euro dvacet. Odpočítávám beaty až do půlnoci, kdy se odvážím na parket. Očekávám první dějství: Peverelist. Od tohoto headlinera jsem příliš neočekávala. Záplata za Jokera, klapky na očích, odstup, minimal, studeno, kdejebasa?

Výběr tracků ucházející, mix neuspokojivý stejně jako chování některých publikantů. Takový mixařský učeň v prvním ročníku. Vyblikaný stroboskop – oslepuje oči, uši (bohužel) nechává v plné zbroji. Topí mě jako kotě. Vřískám. Opona.

Dějství druhé: Ramadanman. Nastupuje další „jméno“. Od Peverelista se jeho styl příliš neliší. Nicméně jeho mix je o něco vřelejší a ruce šikovnější. Rozhodně to ale není míchání s akademickou přesností a lá Scream, spíš dívčí střední. Ramadanman střední škole odpovídá i výzorem, něžný blonďáček s krutopřísným výrazem. Pohrává si stále s minizvukem, ačkoli publikum se zřetelně chytá každého dubstepového stébla. Zvuk mě nepřesvědčil stejně jako tanec obtloustlé dívenky. Kotě se odevzdalo. Opona, prosím.

Poslední kapka nebo světlo na konci tunelu: Headhunter. Druhý Bristol. Další blondýn na scéně, jednadvacet. Nasazuje hned na začátku. Hloubka, basa, stmívání - Dubstep. Vyráží nezřízeně kupředu. Běžíme s ním, s euforií kubánských běženců dotýkajících se břehu USA. Je vytrvalý. Občas se vytasí s rewindem, výběr hitů je top. Je neurvalý, skákavý. Jen místy se objeví dubovější věc, natož vokál. Ale když už přijde, je zasazen do kontextu. Pobrouknu si Tell me, tell me a doufám, že mi Headhunter řekne. Promluví ke mně hudební poezií. Rozněžní mě, nakopne do zadku. Usadí, zvedne, přitáhne, odkopne a s potěšením si vychutnává plejádu rozpohybovaných emocí. Dávám mu všechno a všechno dostávám. Konečně zase cítím mrazy šplhající mojí páteří. Stírám si pot z čela. Zapomínám. Co bylo. Odpouštím. Headhunter je pan producent i pan dj. Je to pozvánka na dobrou párty, příslib lepšího zítřka. Headhunter je bójka, které jsem se chytila těsně před utopením. Díky.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BWO

Sobota 21. 2. 2009
Vstup: 9,- euro
Vystupují:
Peverelist, Ramadanman, Headhunter, Biomat vs. Detlef Dakar, Tele well, Aurora, Pussy control, back2backs
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika