Akropolismultimediale již tento víkend

Akropolismultimediale již tento víkend

24. 02. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Pátý ročník audio-vizuálního festivalu Akropolismultimediale se uskuteční v Paláci Akropolis 27. a 28. února. Tato přehlídka představuje domácí veřejnosti aktuální trendy v oblasti elektronické hudby, nových médií a technologií. Její pátý ročník naváže na předchozí úspěšné ročníky (v čele se Zen TV, Hexstatic nebo Addictive TV) a opět nabídne špičkové umělce a hudebníky, kteří se snaží o originální propojení současného hudebního a obrazového umění.
Onedotzero screening selection: wavelength 07 & wow + flutter 07
Akropolismultimediale uvede speciální projekci londýnské A/V produkční skupiny Onedotzero, která patří k nejlepším světovým představitelům práce s pohyblivou grafikou. Onedotzero produkuje digitální i animované filmy, videoklipy a je také pořadatelem největšího světového festivalu digitálního filmu. „Díky onedotzero se začaly vnímat videoklipy, animace či desktopové filmy jako nové disciplíny, v nichž mohou vizuální umělci hledat nová tvůrčí dobrodružství a nacházet nové estetické hranice,“ napsal o Onedotzero pro Reflex publicista L.P. Fish. Pod svými ochrannými křídly má i tvůrce videoklipů ke skladbám takových hudebních es, jakými jsou The Prodigy, Lemon Jelly, Whitest Boy Alive nebo Bloc Party, svou šťastnou ruku při výběru nových talentů však potvrdila i vydáním přelomové DVD série krátkometrážní animované a klipové tvorby, z níž diváci v Paláci Akropolis shlédnou díly Wavelength 07 (videoklipy pro Clarka, Becka, Coldcut nebo Justice) a Wow & Futter 07 (krátké filmy od Three legged legs, Richarda Fenwicka či Satoshi Tomioky). Vstupné: 100,- Kč předprodej 120,- Kč na místě v den konání akce

Modeselektor (BPitch Control/ DE) & Pfadfinderei (VJ/ DE)

Německá dvojice Gernot Bronsert a Sebastian Szary produkuje už od roku 1992, tehdy ještě jako Fundamentals Knowledge. Roku 1996 se přejmenují na Modeselektor. V roce 2002 poprvé vydávají první singl na labelu Bpitch Control, o tři roky později jim vychází Hello Mom! a v roce 2007 vydávají album s názvem Happy Birthday. Mezi hosty se na albu objevili třeba rapeři TTC a také jejich velký fanoušek Thom Yorke z Radiohead. S těmi absolvovali i miniturné po Japonsku. V současné době právě dokončili první společné album, na němž jako projekt Moderat spojili své síly s jejich berlínským kolegou Apparatem. Do studia se však co nevidět vrátí zpět, aby započali práci na svém třetím řadovém albu. V Akropoli jim bude sekundovat parta Pfadfinderei věnující se designu, videu a vizuálnímu stylu už víc než deset let. Jejích osm členů zároveň tvoří renomované grafické studio i vjský kolektiv, který zanechává patrnou stopu na současné hudebně-vizuální scéně – kromě dlouhodobé spolupráce s Modeselektor jsou Pfadfinderei známí například tvorbou grafického stylu pro label Bpitch Control, redesignem klubů Watergate a WMF nebo spoluprací s Pharellem Williamsem.
Vstupné: 350,- Kč předprodej, 399,- Kč na místě v den konání akce

HOMMAGE an VJ Věra Lukášová

V rámci Akropolismultimediale 2009 bude ve foyer Akropole po oba festivalové dny k vidění A/V instalace HOMMAGE an VJ Věra Lukášová, kterou vytvořil Jan Šrámek aka VJ Kolouch. Jedná se o dvoukanálovou videoinstalaci, vytvořenou pro Přehlídku animovaného filmu v Olomouci v rámci výstavy Anymade, vztahující se k tématu polyekránu. Verze prezentovaná na festivalu Akropolismultimediale bude navíc doplněna o zvukovou stopu hudebníka Strageleta. Instalace se zabývá rozkladem obrazu a komentuje vlastní hranice softwaru, v němž vznikla. I když se trajektorie rozpadu jeví jako postprodukční zásah, jedná se o abstraktní animaci.

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

AKROPOLISMULTIMEDIALE

Sobota 28. 2. 2009
Vstup: 350/399 Kč
Vystupují:
Modeselektor & Pfadfinderei (De)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika