Agent: Jsem hrdý, že jsem Čech

Agent: Jsem hrdý, že jsem Čech

30. 03. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Techno žije - Agent hraje! I tak se dá s nadsázkou poukázat na „veterána\" českého techna, DJe Agenta. Jeho hudební vývoj stále více směřuje k tvrdším a rychlejším skladbám. Jeho sety jsou podpořené čistým a energickým mixem, protože na technice mixu si Agent vždy velice zakládal. Je hostem v klubech téměř po celé Evropě a jeho vlastní produkce se stává konkurenceschopnou.
Ahoj, před 2 lety jsme si spolu povídali u příležitosti tvé oslavy kulatin, jak na ni vzpomínáš a chystáš něco podobného i v budoucnu? :)
Ahoj, vzpomínám na ni jenom v dobrém, byla to skvělá párty, co se zažívá jen jednou za život. Svoje narozeniny obvykle neslavím, tohle byla vyjímka, která to pravidlo potvrdila. Pokud budu v budoucnu něco podobného dělat, tak až to bude zase kulaté.

Nakoukl jsem do historie party Citadela a všiml jsem si, že jsi na ní poprvé hrál před 10 lety! :) Co bys rád z té doby vrátil zpět a co by naopak mělo zůstat navždy v historii?

Citadela byla techno party, v podstatě konkurence Apokalypsy v té době. Pamatuju si, že navrch měla dříve v prvních letech právě Citadela. Časem se to změnilo. Dělat velkou akci takhle pravidelně není žádná sranda a né každý u toho vydrží. Přál bych si aby novodobá Citadela přinesla opravdu “něco” nového, o což se určitě snaží.

agent

Setkávám se s názorem, že v Česku chybí kvalitní kluby, pokud se nějaký podaří rozjet, zase brzo skončí. Co si o tom myslíš a v čem může být největší problém?

To je pravda. Já myslím, že podmínka číslo jedna je to, že klub povede nadšenec, který stojí zárověň nohama na zemi a věnuje tomu většinu času a energie. Takových lidí je málo.

Předloni jsem se tě ptal na tvou vlastní produkci, zmínil jsi slibně se rozjíždějící spolupráci s labelem DJe Rushe, co je nového na tomto poli?
Haha, nedávno mi Rush říkal, co je s těma trackama, co jsem mu slíbil a já na to ať mi dá ještě nějakej čas. Hrozně se stydím, protože jsem pro to od té doby zase nic neudělal. Mrzí mě to hlavně za lidi, kteří jsou daleko vice talentovaní v oblasti produkování techna než já a takovouhle příležitost možná nikdy nedostanou. Ale je to stále v plánu

Máš profil na serveru iDJ.cz, stíháš sledovat dění v této největší databázi českých DJs? Nechystáš se nahrát do přehrávače nějaké tracky?

Ani ne, mám profil ještě na myspace, kterému se také věnuju míň, než by bylo zdrávo. Budu muset jeden zrušit.

Díky agentuře Kne’Deep cestuješ po celé Evropě. Jaké jsou, podle tebe, rozdíly ve vnímání pojmu „techno“?
Velké, možná obrovské. Jsem hrdý na to, že jsem Čech, ale je pravda že obecně jsme národ “zaprděnců”, včetně mě. Obecně u nás nejsou lidi zvyklí se bavit tak často a tak intenzivně jako v některých jiných evropských zemích. To se týká i techna a taneční hudby obecně. Umíme zase jiný věci, a jsme jinde lepší než ostatní, ale tohle je prostě v nás. Nemyslím, že se to někdy změní.

Na Technomasters 2 jsi dovezl hardtrancový projekt Showtek, což bylo celkem průlomové na české scéně. Ohlasy byly rozmanité. Myslíš si, s ohledem času, že se tento styl může v ČR ujmout?

Určitě! Showtek sice nebyli na “první” pokus ta nejlepší varianta, ale nelituju. Původně jsem plánoval jiný dje, kteří se více blíží technu, ale to nakonec nevyšlo. Hard styleová světová scéna je veliká a má mnoho fanoušků po celém světě. Tomu také odpovídají honoráře. Bohužel u nás je tento styl zatím v plenkách takže je těžké zaplatit Dje, na kterého pak nepřijde tolik lidí. To ale neznamená, že Showtek byli levní, spíše naopak, ale dlouho mi trvalo než jsem jim vysvětlil a přesvědčil je, že obvyklý honorář je v tuto chvíli u nás nereálný. Na PIG FEST Open-Airu plánujeme i Hardstyle stage, takže tento styl tady u nás chceme dale rozvíjet.

Vím, že z českých mladých DJs fandíš Steenovi s Keeperem, i Golpemu. Zároveň spolu budete hrát i na Citadele. Čím tě tito kluci zaujali?

Fandím i dalším, líbí se mi Flypender nebo Nois a je jich vážně víc. Kamarádím hlavně se Standou, je to milej člověk zapálenej do techna, líbí se nám podobný pecky s pořádně tučným basem, má zdravej pohled na život i techno scénu. Jak to tak bývá, lidi spojují společné věci.

Na první pohled budíš celkem respekt, věnuješ se nějakému sportu?
Haha….momentálně nic, čemu bych říkal “věnovat se”, ale občas zajdu na squash, teď jsem konečně našel partnera na zhruba stejné výkonostní úrovni, takže se to snad bude vyvíjet dobře.

Jakou hudbu posloucháš cestou na party nebo doma?
Je toho hodně, hlavně ale techno a dnb, Steen mě zásobuje novejma techno peckama. Auto je jediné místo, kde si mohu hudbu poslechnout pořádně nahlas tak, abych nikoho nerušil a hlavně kdykoliv a tak jsem si pořídil opravdu vynikající zvukový systém, ze kterého jsem nadšený.

Dodal: Dalin Vajčner, Apokalypsa, s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CITADELA

Sobota 30. 5. 2009
Vstup: Předprodej 460 Kč + poplatky, na místě 600 Kč
Vystupují:
Deadmau5, Mac & Taylor, Michael Burian, Lucca, Michal Poliak, Ladida, Orbith, Agent, Misa Salacova, Jerry, Golpe, Groove Dan, Sten & The Keeper, Michael Scuberman
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika