Kalendář koncertů 04/2009

Kalendář koncertů 04/2009

02. 04. 2009  |  Autor: YannD  |  Komentáře (1)
Nový měsíc je zde a spolu s ním i nový přehled koncertů, které stojí minimálně za úvahu. Nabídka je jako vždy pestrá, podobně jako počasí servírující tu slunce, tu déšť, a tak nezbývá než na nějaký ten koncert vyrazit a zpříjemnit si tak nástup jara.
4.4. – Masaladosa
Masaladosa je francouzská kapela a v Crossu vystoupí v rámci Culture Move a Electro bálu. A to již samo o sobě napovídá, co od těchto frantíků můžete čekat. Základ world music, klasická nástavba perkusí, bicích, kytar, a to vše zastřešeno špetkou elektroniky a dubu. A nebyl by to Cross, kdyby nesliboval mnohé navíc až do brzkého rána.

4.4. – Jarní Sázavafest (Prostor Abaton)
Klasický warm-up velkého letního bratra opět v Abatonu. Pro nedočkavce nebo prostě jen pro milovníky CZ soundu a pohodových večerů v rytmu několika stylů, ideální večer a noc v doprovodu kapel Polemic, Švihadlo, Jiřího Schmitzera, Fast Food Orchestra a dalších.

6.4. – The Subways

Trio z Anglie, hvězdy festivalu Glastonbury, kapelka co si to dala s Butchem Vigem, který jim produkoval desku a krom nich třeba takové Nirvaně, Smashing Pumpkins či Garbage. Koncert v rytmech grunge, který (prý) nesmí skončit, protože nechcete. Taková bude tuzemská premiéra této partičky.

7.4. – Circlesquare
Jeremy Shaw, Kanaďan žijící v Berlíně, tvořící stylově těžko zařaditelnou hudbu pod jménem Circlesquare. Tak tenhle týpek se i se svou kapelou a svým debutem Songs About Dancing Drugs v kapse, na rukou a na rtech ukáže v Roxy a předvede směs ambientních ploch ke klouzání se od zdi ke zdi, bassových nášupů, jaké si umí představit jen tahle chemická generace a trochu vlastně skoro odevšad.

7.4. – Boban i Marko Marković Orkestar
Srbská dechovka či spíše smršť se vrací do Prahy a rozvalí svými trumpetkami divadlo Archa. Nejen díky hudbě k filmům Emira Kusturici známý orchestr vás roztancuje na dvě doby a překoná vaše očekávání, protože, i když je už třeba znáte a víte co čekat, stejně vás stáhnou na divokou jízdu se sakra silným nádechem Balkánu. O den později se pak celý Orkestar představí v brněnské Flédě.

8.4. – Project Pitchfork

V Čechách poměrně známá kapela se vrací se svou dávkou temné a ještě temnější hudby. Project Pitchfork, coby představitelé EBM/ Electro industriální scény jsou výzvou pro všechny co mají rádi třeba takové stylově velmi podobné Front 242, pro ty co je již znají a chtějí vědět kam se posunuli a především pro zkoumavé zvědavce.

10.4. – Jon Hopkins

Britský elektronický producent, který v současnosti patří k největším hudebním objevům. Svůj debut Opalescent vydal v pouhých dvaceti letech v roce 2001 na značce Just Music, kde také o tři roky později bodoval s druhým vynikajícím albem Contact Note, dalším dílem propracované atmosférické elektroniky. Zároveň se řadí k vyhledávaným remixérům a loni se vedle Briana Eno podílel coby producent na novém albu Viva La Vida hvězdných Coldplay.

16.4. – Dhol Foundation
Dhol je tradiční indický buben. Dhol Foundation jsou kapela, která jej objevila pro strhující vystoupení na pódiích klubů i festivalů. Přimíchávají k rytmickým úderům špetku elektroniky, kytar, vokálů a tvoří tak hudbu barevnou a poskytující možnost vybarvit si ji dle své nálady. Tak dorazte, protože duben, to je buben:-D

22.4. – The Butthole Surfers
The Butthole Surfers, představitelé a zakladatelé moderní americké psychedelie, kterou od založení v texaském San Antoniu na konci sedmdesátých let dokázali rockovými postupy rozvinout a propojit snad se všemi myslitelnými žánry - od punku, hard-coru, přes western country, americanu a folk až třeba k taneční elektronice. To stačí, ne?

23.4. – Southpaw + Sunflower Caravan
Sunflower Caravan nedávno v Roxy pokřtili svůj debut a už se opět vracejí na zdejší prkna. A spolu s nimi spřátelená kapela Southpaw. Tenhle večer bude o kytarách, hamondkách, slečnách a top CZ muzice.

29.4. – Pivot
V rámci Itch My Hahaha vypluje na povrch na Flédě pestrá směs zvuků z dílny kapely Pivot z daleké Austrálie. V jejich hudbě převládají jednodušší melodie a postupy, s rytmem občas hrají ping pong a dynamiku střídají víc než ponožky. Drsné kytary a úderné bicí kouzlí na elektronických podkladech ty správné obrazce pro fantazii každého návštěvníka. A support v podobě kapel Midi Lidi a DVA je více než příjemným.
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Jakuze
04. 04. 2009 | 13:03:40
+0 | -0

MR.SCRUFF COME OUTTA PLACE

.
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika