Ben Long: Gramofony vůbec nepostrádám

Ben Long: Gramofony vůbec nepostrádám

15. 04. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Na břehy říše Hádes přes neklidné vlny řeky Styx dopraví v sobotu zbloudilé duše hned dva převozníci. Říkají si Space Djz a jistě si je s nikým nespletete. Do hlubin podsvětní říše vás této noci dovedou tóny techna a v davu občas zahlédnete nezemské tváře.
Jamie Bismire, Ben Long - vaše civilní jména, jsou u nás celkem známým pojmem, mnohem víc vás ale známe pod projektem Space Djz. Rozhovorů jste nám poskytli za tu dobu opravdu hodně, než se zeptám na novinky, zajímá mne, jestli si vzpomínáte, kdy jste u nás byli poprvé?
Jasně, poprvé, pokud si dobře vzpomínám, jsme do Čech přijeli v roce 1998. Prvním promotérem, který nás pozval byl Aleš Bleha na jeho Summer of Love, což nastartovalo naše dlouhé přátelství. Aleš měl vždycky cit pro talenty :o)

Zkuste prosím nějak přiblížit tuto dobu. Jaké to tenkrát pro vás jako djs bylo? Dá se to srovnat s dneškem?
Pokud se budeme bavit o muzice, tak tam se toho změnilo hodně, ale důležitější je, že lidé tady u vás stále milují hudbu a umí se skvěle bavit. Z pohledu země, kde žiju jsem zaznamenal posun vpřed a posílení ekonomiky, což je v této době určitě dobrá věc.

ben long

Space Djz – to je víceméně synonymum pro neuvěřitelné show za gramofony, úžasnou práci s vinyly, zvukem, hlasy. Vím, že v poslední době hrajete na CD, a že s cd playery se dají dělat podobné kousky, přesto...nestýská se vám? Po starém dobrém vinylu?

Budu naprosto upřímný a řeknu, že gramofony vůbec nepostrádám a to hned z několika důvodů:

1. Neustálé nošení těžkého recordbagu po celém světě určitě neprospívá mým zádům :o)
2. S CD playery můžeme dělat minimálně stejné věci jako s gramofony
3. Už žádné ztrácení desek, občas ti někdo nějakou šlohnul a nebo jsem je rozdával po příliš mnoho vodkách s redbullem
4. Když ztratíš nebo poškodíš CD, vždycky si můžeš vypálit nové
5. A pokud opravdu zatoužím po gramofonech, tak vytáhnu Traktror

Většina djs hraje z CD playerů, nebo z laptopu, pomocí různých software, MIDI, digitálních mixů a podobně. Přitom všechno má suplovat právě vinyly. Co vás dva vedlo přesvědčilo, že digitál je lepší?
Přesně to, co jsem napsal výše :o)

Vydáváte svou vlastní produkci. Opět se neubráním otázce, jak se změnily možnosti vydávat své věci a dostat je mezi lidi od doby, kdy jste začínaly? Tenkrát to bylo mnohem obtížnější, nemám pravdu?
Když jsme začínali, tak bylo všechno jinak, museli jsme si vybudovat vlastní studio, což stále hodně peněz a spoustu času. Teď stačí zajít do obchodu, koupit comp, stáhnout nějaký cracknutý software a pluginy a můžeš začít. Nemám s tím problém, naopak, je to dobře. Celé se to uvolnilo a otevřelo každému. Výsledkem je mnohem větší křížení a vznik různých stylů a neustále se rozšiřující nabídka tracků.

Tento díl Pig Festu, kromě podtitulu Dark Side má tak trochu old skool nádech. Dva CZ djs zahrají old skool sety. Proto ty otázky k minulosti. Řekněte mi, kdyby byla možnost vrátit se v čase, kde byste se vy dva ocitli?

Já bych si vybral starověký Řím, dal bych si gladiátorské hry v koloseu a možná taky nějaké nefalšované římské orgie :o)

Teď tedy k současnosti. Žhavé téma...finanční krize, globální oteplování, cesty do vesmíru, válka proti terorismu. Jste ochotní se o těchto tématech bavit? Jaký je váš pohled na svět? Když pomineme hudbu...
Denně sleduji zprávy a musím uznat, že dost často je to docela depresivní podívaná. Rád sleduju co se děje kolem nás i ve světě, ale určitě se tím nenechám zkazit den.

Na party jde především o to, pobavit se, vypnout, užít si dobrou hudbu, souhlasíte? Nebo to pro vás má nějakou hlubší myšlenku.

Všechno je to o prožitku a je jen na každém jak si svojí party užije.

Co se vám honí hlavou když hrajete? Snažíte se třeba něco sdělit lidem na party, nebo jim poslat nějaký vzkaz?
No pokud narážíš na naše hraní na Apokalypse, tak tam jsem si chtěl na mobil natočit tu parádní atmosféru :o) ne teď vážně, během hraní se plně soustředím na to, abych podal co nejlepší výkon.

A co byste chtěli, aby řekli lidi vám? Jaký dojem byste si rádi odvezli?

Pokud budou lidé odcházet s akce spokojeni a nebudou litovat ani jedné koruny, kterou za ní zaplatili, pak i já budu odcházet s pocitem dobře odvedené práce a to je to, co mě dělá šťastným.

Ptala se –kat- , Dodal: Martin Nauš alias Agent, Motor A.G.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PIG FEST

Pátek 17. 4. 2009 až Sobota 18. 4. 2009
Vstup: jednodenní 249 Kč, dvoudenní 429 Kč
Vystupují:
Space Djz, Ed Rush, Deadly Viperz (Akira + Anakin), Killa, Hesík a Crash, MC Denny, Tek-No-Bee vs Hillwood Brothers, Agent vs. Pavel Krejdl, Jack-R, Golpe
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika