Francouzská smršť na On Air

Francouzská smršť na On Air

22. 04. 2009  |  Autor: Lwicze  |  Komentáře (3)
V pátek 17.4. hostil klub Matrix jednu z nejoriginálnějších evropských kapel, Ez3kiel a jako support Brain Damage. Naprosto netušíc co jsou vlastně zač, rozhodla jsem se to zjistit. Zaujaly mě svými stránkami, a tak jsem vyrazila na zkušenou. Bylo dost hnusně, takže cestou do Matrixu jsem dost zmokla, ale uklidňovala jsem se tím, že ne zbytečně….
Asi hodinové zpoždění od plánovaného začátku mi vůbec nevadilo, protože kdyby začali včas, přišla bych o dramatický nástup již 10 let úspěšně vystupujícího dua (basa a mix) Brain Damage. Po působivém nástupu následovala hodinka „elektrooptického“ emo-dubu, plného řvavých efektů v kontrastu s melancholií až depresí. Zajímavé spojení elektrické hudby, basové kytary, světelných efektů a mluveného slova rozpoutalo v Matrixu zvláštní rozpolcenou náladu. Část posluchačů hltala každou vteřinu vystoupení a ta druhá čekala „kdy už konečně začne ten jungle“. Sama patřím do té první skupiny, ale chápu, že ne každého tento styl uchvátí, přesto se všichni bavili skvělou show.

Zhruba půl hodinky zabrala instalace aparátů a nástrojů barokních Ez3kiel. Odstartovali pomalejšími klidnými rytmy a k závěru se dostali až k tvrdším hardcorovým a bezprostředně strhujícím skladbám. Při sledování úchvatně zpracované projekce ponurých barokních až sci-fi obrazů jsme davově upadali do jakéhosi transu. Ez3kiel přesvědčili celý klub o svém umu dokonalým spojením dramatické dynamické ale přesto velmi kultivované hudby s propracovanou vizualizací, ale i s experimentálními prvky. Napětí, energie se stupňovaly a koncentrovali s blížícím se závěrem vystoupení. Není tak divu, že po závěrečné děrovačce následoval neutichající intenzivní aplaus a výkřiky s žádostmi o přídavek. Pět minut trvalo, než se Ez3kiel nechali přesvědčit, vystoupili ze zákulisí a přidali. Dostali jsme „nářez“ na konec, ale ani to nám nestačilo. Tentokrát deseti minutový potlesk a žadonění již bohužel nestačil k obměkčení čtyř francouzských umělců a postupně utichající plácání rukou se vytratilo do ticha. Přišla chvíle na jungle.

Rozprouděný dav se sice ztenčil, ale i tak zůstalo mnoho příznivců, kterým nestačila francouzská smršť a zůstali na On Air párty aby zničili svá již tak vyčerpaná těla v proudech drummů a basů.

Bohužel, já už jsem takový nápor nevydržela a poté co i aparatura vypověděla svou službu a hrálo se jen z poslechů, jsem odešla. O poznání moudřejší a o zkušenost s francouzskou elektronikou bohatší.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ON AIR

Pátek 17. 4. 2009
Vstup: 230/300 Kč
Vystupují:
Ez3kiel (F), Brain Damage DJs: Babe LN, Stanzim, P.no, Sayuz
Další informace
3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
lwicze
28. 04. 2009 | 21:31:10
+0 | -0
jo a jak dlouho ti funguje...a kde vubec ze se tak ptam
lwicze
27. 04. 2009 | 13:00:59
+0 | -0
dal mi ji přítel....sem narozená v srpnu, tudíž lev.

24. 04. 2009 | 13:58:31
+0 | -0

Přezdívka

Chci se zeptat, jak si přišla ke své přezdíce, která se až moc podobá té mé, která už funguje hodně dlouho!
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika