FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Lamb a další na Pohodě

Lamb a další na Pohodě
22. 04. 2009   |   Autor: YannD   |   Komentáře (0)
Festival Pohoda, patřící mezi největší středoevropské festivaly nezahálí a podobně jako většina ostatních festivalů dolaďuje svůj program. S tím jak přibývají podepsané smlouvy, přibývá i jmen vypuštěných ven. Pojďme se na ně tedy podívat.
Tím nejzářivějším a zatím, ne-li definitivně, největším jsou Lamb. Před časem jsme přinesli informaci o reunionu tohoto veleúspěšného projektu spolu s termíny prozatím tří koncertů. A turné to nemá být kdoví jak velké, štěstí budou mít pouze vybrané festivaly. O to větší je radost všech, že právě Pohoda bude jedním z nich. Možná tomu napomohl fakt, že Lou Rhodes na Pohodě již dvakrát koncertovala se svým sólovým projektem. Takto se vrací zpět se svou původní kapelou a připraví tak mimořádný zážitek všem, kteří na ně i po rozpadu nezanevřeli a navždy propadli jejich zvuku a především jejímu hlasu. Jak se uvádí na stránkách Pohody, lepší uzavření programu na hlavní Bažant stage si neumíme představit.

U Lamb však výčet nekončí. Organizátoři přidali volume a připravili nám další milá překvapení. Zbystřit by měli všichni ti, kdo 18.listopadu loňského roku podléhali euforii v pražské Roxy. Ten večer si tam totiž odkroutili CZ koncertní premiéru Pendulum v kompletní sestavě. A právě ta samá smršť se bude opakovat u našich sousedů. Konkrétně v pátek na hlavním pódiu. Dalším neméně zajímavým jménem je kapela ze Skotska tvořící inteligentní pop a nesoucí jméno Travis. Ti nejsou rozhodně neznámí a množství jejich hitů jistě vytvoří energií nabitou atmosféru. A to samé se dá napsat i o vystoupení další britské kapely, která sbírá jedno ocenění za druhým, přesto, že na scéně působí relativně krátkou dobu a vtrhli na ní jako blesk z čistého nebe – Klaxons.



Především pro milovníky elektroniky je bezesporu příjemnou zprávou potvrzení účasti kanadského dua MSTRKRFT (Master-Craft). Ti jsou vyhledávanými remixéry a autoři čerstvé novinky Fist Of God, která je jejich druhou deskou. Na Pohodě přivedou k varu taneční arénu. Za zmínku rovněž stojí originální holandská kapela, která v současnosti nabírá čím dál tím víc na popularitě. A jsou jimi tvůrci skladeb ze škatulky electro funku Kraak & Smaak. Další tři jména našeho výčtu stále zapadají pod křídla elektronické hudby. Jedná se o v Čechách velmi oblíbený a známý německo-česko-americko-španělský projekt N.O.H.A. O kvalitní kombinaci drum and bassu a nu jazzu tedy nebude nouze. Stejně tak jako o nu-rave porci energie v podobě kreací mladé britské partičky říkající si Hadouken. A do třetice zabrousíme do Německa a vytáhneme si na světlo kapelu Warren Suicide. Ta v Trenčíně předvede svůj electrotechno kabaret.

Výčet ukončíme zmínkou o účasti jedné z nejzásadnějších postav hudební scény vůbec Patti Smith. Zmínkou o sympatické kapele, kterou znáte především díky podkresům k reklamám jednoho z tuzemských mobilních operátorů The Ting Tings. A nakonec zmínkou o českých interpretech Vladimírovi 518 a Tata Bojs, kteří na Pohodě vystoupí společně s korejským Ahn Triem. Takže ti kdo nestihli jejich podzimní mini turné mají na Pohodě druhou šanci. Dodejme, že festival Pohoda se tradičně koná na trenčínském letišti 16. – 18. července, lístky aktuálně vyjdou na 59 eur a čerstvým přírůstkem z dnešního dne, ve chvíli, kdy vzniká tato news, jsou Razorlight. To je Pohodová tečka a prozatím vše.

POHODA FESTIVAL (SK)

POHODA FESTIVAL (SK)

Pátek 17. 7. 2009 až Sobota 18. 7. 2009
Do 12. 2. 45 eur/ do 12. 4. 49 eur/ do 16. 7. 59 eur
Vystupují:
Travis, Razorlight, Lamb, Basement Jaxx, The Ting Tings, Klaxons, Emiliana Torrini, Pendulum, Patti Smith, MSTRKRFT, Does It Offend You, Yeah?, The Whip, Max Romeo, This Will Destroy You, Laurent Garnier, Fujiya & Miyagi, Ojos de Brujo, High Contrast, Hadouken!, Tunng, Oi Va Voi, Nils Petter Molvær, Alabama 3, Kraak & Smaak, Orchestra Baobab, The Airborne Toxic Event, The Blind Boys of Alabama, The Aggrolites, Buraka Som Sistema, N.O.H.A., The Advent, Dananananaykroyd, Diego, The Uniques, Jape, The Joy Formidable, Warren Suicide, Lay Low, Troy von Balthazar, Hex, Kira, Richard Müller, Para, Hurra Torpedo, Hot 8 Brass Band, united flavour, Karol Mikloš, Ahn Trio, Živé kvety, Ebony Bones, Frederic Galliano, Death Sentence: PANDA!, HRDZA, Noisecut, Dope Aviators, Hudba z Marsu, Vladimir 518, The Swan Bride, The Burning Hell, Collegium Musicum, Huong Thanh, Slobodná európa, Radio_FM, Xindl X, A.M.O., Tata Bojs & Ahn Trio, Marta Kubišová, Hungarian State Opera Orchestra, Květy, Royal Choral Society, the she creatures, Andrej Šeban, Isobutane, Karpatské chrbáty, Loktibrada, The Inspector Cluzo, Kosa z nosa, MCH Band, Divadlo Gunagu, The Autumnist, SOUNDS LIKE THIS, Billy Barman, Vlasta Třešňák, youcoco, Goro & Dephzac, Space Recorder, DJ Toky, Kasioboy, Muzička, Slavo Solovic, Punk Funk Genius, Jozef Luptak, DJ Kinet, Galagha & Gabanna, Swing Society Orchestra, Percujove, KASINOS, DJ Breeth, Cenco & Dykman, Dj peal, vili:AM, Toni Granko
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |