Reggae Ethnic zve na hvězdný Warm-up

Reggae Ethnic zve na hvězdný Warm-up

04. 05. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Ve středu 13. Května se v pražském Lucerna Music baru uskuteční velký zahřívací koncert na jubilejní 10. Ročník největšího domácí reggae festivalu Reggae Ethnic Session, který se letos spojil s festivalem RealBeat.
. Pořadatelé již zveřejnili své dva jamajské headlinery, kterými budou legendární průkopník ska Derrick Morgan a také Buju Banton, který patří mezi hvězdy první velikosti v rámci moderního reggae dancehallu. Do Evropy letos navíc přijede s dlouho očekávaným novým albem RASTA GOT SOUL, která se hned po vydání dostalo na 2. Místo v reggae žebříčcích renomovaného amerického časopisu Billboard…

S takovou festivalovou nadílkou by ale měl být hvězdný i samotný warm up, takže specielně kvůli této příležitosti přiletí z Velké Británie legenda britského reggae Macka B! I ten se věnuje reggae, dubu a dancehallu již třetí dekádu a platí o něm to samé, co o dobrém vínu - čím je starší, tím je lepší!

Macka B (vlastním jménem Christopher MacFarlane) se narodil v anglickém Wolverhamptonu, avšak jeho rodiče pocházejí z Jamajky. I když v dětství zpíval ve školním sboru a hrál na housle, vždy ho to táhlo za mikrofon v reggae soundsystému. Nejprve si svoje skills ozkoušel s kamarády a pak se připojil k birminghamským Wassifa Sound. Jak jeho věhlas stoupal, přišla v roce 1985 nabídka nahrát první singl pro tehdy zásadní label Fashion. Už o rok později pak natočil Macka B svou první (a dodnes velmi úspěšnou) desku Sign Of The Times , kterou mu produkoval legendární Mad Professor, s kterým Macka B spolupracuje dodnes. Už od svého prvního alba patří Macka B jednoznačně mezi špičku britského reggae a jeho pecky se pravidelně objevují na čelních místech hitparád.

Macka B klade velký důraz na textovou stránku svých písniček a v tomhle oboru dosáhl mimořádné virtuozity. Dokáže zpracovat i to nejotřepanější téma zpracovat nově, inteligentně a v neposlední řadě s notnou dávkou smyslu pro humor. Tato schopnost mu vynesla vše říkající přezdívku ‘The Lyrical Teacher‘ a zástupy fanoušků po celém světě a to po dvou koncertech i v České Republice. Macka B se vrací na pražské pódium přesně po deseti letech, a jelikož všichni si jeho předchozí vystoupení pamatují jako mimořádný zážitek, není důvod se domnívat, že by tomu mělo být tentokrát jinak! Navíc tentokráte přijede nažhavený po úspěšném turné po USA, s novou kapelou Roots Ragga Band a novým albem MORE KNOWLEDGE!

www.realbeat.cz

Dodal: Lukáš Kolíbal, Jahmusic
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

WARM-UP REGGAE ETHNIC SESSION

Středa 13. 5. 2009
Vstup: Bude upřesnen
Vystupují:
Macka B & Roots Ragga Band (uk)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika