Yeah Yeah Yeahs: It´s Blitz

Yeah Yeah Yeahs: It´s Blitz

06. 05. 2009  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Yeah Yeah Yeahs, objev z NYC počátku nového tisíciletí, budou v Praze pouštět blesky. 1. července v Roxy totiž představí své nejnovější album It´s Blitz. Více v následujícícm článku.
Po pentlemi ověšeném Fever To Tell z roku 2003, za který si trio YYYs ve složení Karen O (vokály), Brian Chase (bicí) a Nick Zinner (kytara) vysloužilo několik vážně míněných pukrlat, a po albu Show Your Bones (2006), přichází třetí, tak trochu naroubované, It´s Blitz.

Někdo říká, že to je S(h)itek (co-producent: Dave Sitek, člena TV On The Radio), já říkám, že to je hi-tek. Nevadí mi syntetizátory, nevadí mi diskotékišové rytmy, jako třeba na Heads Will Roll nebo otvíráku Zero, který se mi z alba prostě líbí nejvíc. Začátek je lehce přepoppěný, ale hlas Karen O si to tam, kde to má tendenci nudit, vždycky pohlídá a přidá plyn. Ke konci už je z toho…no prostě hitek.



Pak se válí hlavy (Heads Will Roll) a je to všechno v pořádku a pak je to jemný a měkký (možná trochu moc vypolštářovaný) Soft Shock a Skeletons, které chtějí trošku víc trpělivosti. Dull Life je vrchol: zpátečkou se jede pěkně zpět na začátek – tam, kde to YYYs slušelo nejvíc. Našlapaná kytara a bicí a hlavně…no hlavně divoká Karen O, ta, co zpívá moc pěkně, ale zároveň jako by vás chtěla pomalu uzpívat, možná uřvat, k tanci. Šestý, a pěkně ostrý track Shame and Fortune předskakuje bonparům v Runaway. Sladké, ale ne příliš. A i kdyby - na konci je vždycky můžete rozkřupat, tak proč ne? Dragon Queen a Hysteric plus Little Shadow jsou na tom stejně – dokonalý odklon od nasraného, trošku pubertálního, ale o to divočejšího, stylu předchozích dvou alb. Jak říkám: od extra silných hašlerek k bonparům a zpět. Povedené.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: YEAH YEAH YEAHS

Středa 1. 7. 2009
Vstup: Bude upřesněn
Vystupují:
Yeah Yeah Yeahs,
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika