Ladida: Asi bych řekla, že jsem na holky

Ladida: Asi bych řekla, že jsem na holky

06. 05. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Když se řekne Ladida, každému se vybaví první dáma českého DJingu. Je pro ni typický přesný mixující styl a dynamický elektronický zvuk s perkusivními elementy a organickými plochami. Máme pro vás rozhovor k party Citadela.
Ahoj, jak se ti daří a co je nového u Article rec.?
Momentálně připravuji další EP. Label Article bude pouze digitální.

Jak by se Ladida popsala jednou větou?
Jedinečná osobnost s talentem v mnoha různých podobách, intuitivní, silná, se smyslem pro krásu a schopností vcítit se do pocitu druhých lidí, jejímž smyslem života je hudba.

Z čeho teď hraješ? CD, final scratch, nebo ještě vinyl?
Hraju z traktor scratch, protože mi tato technologie nejvíc vyhovuje. V počítači mám přes tisíc tracků různých stylů, a to mi dává velkou svobodu a flexibilitu při vystoupeních. Nepoužívám synchronizaci, protože za roky hraní mám srovnávání rychlostí natrénované, ale pro začínající DJe můžu tento software doporučit.:)

Co ti vadí na české taneční scéně, popř. co si myslíš, že jí chybí?

Kdyby u nás bylo více vydávaných tanečních tracků, scény by se oživila a rozvíjela rychleji. Je hodně DJů, ale málo kvalitních producentů. To ovlivňuje i počet clubberů na akcích. Česká taneční scéna potřebuje i vlastní hvězdy.

ladida

A v čem je podle tebe naopak jedinečná, ta "naše"?

Myslím, že na to, jak jsme malá země, koná se u nás hodně kvalitních akcí, jako Electronic Beats, Citadela, Apokalypsa, Creamfields, Hradhouse, Colours Of Ostrava, Summer Of Love, to jsou akce, na které může být česká taneční scéna hrdá. V každém větším městě existují kluby, které nabízí po celý rok dobrý program. To svědčí o dlouhodobé popularitě tohoto stylu v ČR.

V jednom rozhovoru jsi nedávno prohlásila, že minimal není mainstreamový styl. Chtěla bys, aby tomu tak bylo?

Určitě bych si přála, aby tento styl byl u nás populárnější. Konkrétně v Praze jsem měla v pátek 24.4. party s Marcem Carolou a přišlo málo lidí, troufám si říct, že v Brně by ho ocenili víc.:) Co se týká techna, je na Moravě o dost více fanoušků tohoto stylu a když jsem na Orion Hall bookovala Paca Osunu a Alexe Undera, byly reakce clubberů na jejich vystoupení skvělé.

Čeho si za svou dosavadní kariéru vážíš nejvíc?
Že mě hraní po tolika letech baví a že mám možnost cestovat po světě, poznávat nové kultury a země. Taky, že jsem jako první DJ z Česka hrála na hlavní stagei na Loveparade v Berlíně a na Mayday.

Jakým chvatem či hláškou dokážeš chlapa suverénně odpálkovat?
Asi bych mu řekla, že jsem na holky, haha

Na svém MySpace máš v záhlaví "první ženská DJka v Česku" - a je to tak, kdysi jsi byla jediná u nás. Která česká DJka tě ale naposledy zaujala a čím?
Naposledy jsem hrála s Clarou Bailar a hrála dobře, líbí se mi i její produkce, má zajímavý styl.

Chodíš někdy "na kafíčko" s DJkou Luccou, popřípadě s jinými celebritami české klubové scény?
Jelikož hodně cestuju, nemám čas se potkávat s ostatními djkami, občas se vidím s Luccou na sushi party, kterou pravidelně pořádá naše kamarádka Marcelka.

Když se řekne Deadmau5?
DeadMau5 je velmi známé jméno, jeho skladby a remixy jsou pravidelně ty nejstahovanější na celosvětovém elektronickém labelu BeatPort. Osobně jsem ho na živo ještě neslyšela, tak jsem velmi zvědavá a těším se na jeho vystoupení. Věřím, že jeho liveshow bude na Citadele skvělý zážitek!

Ptali se: PePe & Nois, Dodal: Dalin Vajčner, Apokalypsa, s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CITADELA

Sobota 30. 5. 2009
Vstup: Předprodej 460 Kč + poplatky, na místě 600 Kč
Vystupují:
Deadmau5, Mac & Taylor, Michael Burian, Lucca, Michal Poliak, Ladida, Orbith, Agent, Misa Salacova, Jerry, Golpe, Groove Dan, Sten & The Keeper, Michael Scuberman
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika