Live Session nabídne WWW

Live Session nabídne WWW

17. 05. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V rámci Radio Wave Live Sessions se v sobotu 30. května od 20.00 hodin v karlínském Studiu A představí kapela WWW! Těšte se na industriální mix beatů s experimentální malbou slov. Jedinečný crossover se základem v hip hopu.
Očekávejte porci hudby nepodřizující se ničemu a nikomu. Pokud nemůžete přijít, máme pro vás alternativu v podobě přímého přenosu včetně obrazu na www.wave.cz/koncert.

„Kdo viděl WWW po jejich znovuzrození naživo, ví, že tohle tu zkrátka chybělo. Sifon a spol. patří bez diskuze mezi to nejlepší, co může zdejší scéna nabídnout. Nejen proto jsme je letos poslali na festival Eurosonic do Holandska, ale také na naši vybíravou Radio Wave Live Session. Už teď je zřejmé, že nahrávka WWW bude jedním z klenotů naší karlínské sbírky,“ říká hudební dramaturg Tomáš Turek.

WWW přišli na scénu již na začátku devadesátých let jako jedna z prvních hiphopových skupin. Sifon (Ondřej Anděra), Lela Geislerová, Skarf (guru Prag graffiti) a Lubomír Typlt tvořili jádro tehdejší formace. Z Wéček se postupem času stala legenda. Dlouhou dobu se ale nic nedělo. Čas od času byl Sifon k zaslechnutí v pár kompilacích. Zničehonic se ve spolupráci s Milesou Zrnič a výtvarníkem Lubomírem Typltem, už bez Lely, v roce 2006 objevilo album Neurobeat.

„Pro WWW je to první vystoupení do éteru. Já s tím zkušenost mám, dva roky jsem působil v kapele The Ecstasy of Saint Theresa, se kterou jsme pro jedno rádio hráli live ze studia Jana P. Muchowa,“ vzpomíná Ondřej Sifon Anděra.

Nyní přicházejí WWW v sestavě Sifon (Ondřej Anděra), Milesa, Brainy Thug a Typlt s další deskou nazvanou Tanec sekyr, která se na pultech obchodů objevila v dubnu 2009. Naléhavost básní, hudby a naprosto stimulující Sifonův projev vás v intimním karlínském Studiu A zasáhnou přímo na solar plexus. Typltovy básně jsou občas mlhavé, matoucí a těžko uchopitelné, nicméně o to tady jde! Těšte se na vysokou míru nadžánrovosti, hudební i textovou expresivnost, novátorství a neotřelý přístup k hudbě jako takové.

„Skladby z Neurobeatu určitě zazní. Během koncertů se jejich podání oproti desce dost změnilo, jsou neustále aktualizovány, stále nás naživo baví. Nechte se rozhodně překvapit. Arzenál inteligentních hudebních robotů WWW se neustále rozšiřuje,“
říká Ondřej Sifon Anděra.

„S Lubomírem Typltem zaostřujeme na novou desku WWW, s Vladimirem 518 a Davidem Vrbikem chystáme nový technologicko-hudební projekt pod názvem Spam. S WWW připravujeme realizaci klipů ke skladbám z Tance sekyr. Plánujeme koncertní turné spolu s 518 a dvojicí Peťo Tázok – Karaoke Tundra,“ dodává Ondřej Sifon Anděra.

Přijďte přímo do Karlína! Vstup na akci je volný. Adresa: Hybešova 10, Praha 8. Jediné, co musíte udělat, je včas se zaregistrovat na radiowave@rozhlas.cz, protože kapacita studia je omezená. Koncert proběhne v přímém přenosu v rámci Radio Wave Live Sessions v sobotu 30. května od 20.00 hodin.

Dodal: Veronika Vidomusová, Radio Wave
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika