Chicagský alternativní víkend na Sedmičce

Chicagský alternativní víkend na Sedmičce

20. 05. 2009  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
A. M. 180, nezávislý kreativní a promotérský kolektiv, který do Prahy přiváží opravdové hudební lahůdky, existuje už od října 2003. Hlavní stan mají v prostorách klubu Utopia, ale na jejich hudebních zákuscích si spíš pochutnáte v Klubu 007 na Strahově.
Poslední dvě v celé řadě chuťovek jsou koncerty chicagských Pit Er Pat, kteří se předvedou před košickými Kolowrat, a o den později, v neděli 24. května pak Sedmičku provětrají Icy Demons, kteří pocházejí rovněž s Chicaga a mixují indie s funky a jazzem. Icy Demons mají v čele navýsost tvůrčího ducha, multiakčního umělce a producenta jménem Griffin Rodriguez (alias Blue Hawai). Za bubny sedí Chris Powel (alias Pow Pow), který je zase spojený s kapelou Man Man a labelem Obey Your Brain, na kterém dělá dohromady s Rodriguezem.

Co se týče jejich hudby, prý se v ní odráží celá řada vlivů: od skvělých Arcade Fire, přes Elliot Smith až po Franka Zappu (spíš inspirace). Blue Hawai o ní říká: „Je důležité umět improvizovat – vystačit si s tím, co máš. Je to chvilkové, navážeš na něco, co uslyšíš a pak se čekáš, kam tě to dovede…Zvuk určitého nástroje je důležitý, protože to vyvolá pocit, řekne ti, co hrát…“ Ale konkrétně popsat to ani jeden člen I.D. neumí. „Jako band se k sobě hodíme, protože sdílíme cit pro rytmus, melodický a stylistický postoj. Ale ukázat prstem a říct, hrajeme to a to, nejde…“

Předskotačit bude Démonům z Chicaga Ondřej Holý aka Dné – třiadvacetiletý ambientník z Čižic (ano, Česká republika), který o sobě říká toto: „Dné žije v jedné malé vesnici v České republice. Když se podívá z okna, vidí vlaštovky ukrývající se ve stromech a drátech. Má 23 let. Se svou kytarou, klavírem, zvonkohrou, bubny, laptopem a kousky dřeva, vám přinese zpět vzpomínky na staré dobré zimní večery strávené nad napínavou partičkou kanasty.“ Na první poslech to zní to jako něco mezi ukolébavkou a soundtrackem k pohádce o hodné víle…třeba Dné.

Zdroj: www.myspace.com
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika