FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival Pohoda již tento víkend

Festival Pohoda již tento víkend
12. 07. 2009   |   Autor: YannD   |   Komentáře (0)
Už tento víkend, respektive již ve čtvrtek, se otevřou brány Festivalu Bažant Pohoda. Pojďme si tedy shrnout co vše na nás čeká, na co se lze těšit, s čím počítat, zatímco na letišti již několik dní probíhají stavební práce, tak aby bylo vše pečlivě nachystáno.
Tím nejdůležitějším a tím co nejvíce zajímá návštěvníky je přirozeně program festivalu. Takže na něj rovnou koukneme, připomeneme. Vezmeme to po jednotlivých dnech, které samozřejmě nabízí nepřeberné množství hudby takřka od á do zet. Pokusíme se tedy vypíchnout to nej, co by vás, nejste-li stále ještě rozhodnuti, mělo nalákat.

Nultý den, tedy čtvrtek nabídne plnohodnotný program, což je novinkou letošního ročníku, kterou se festival stane regulérním třídenním počinem. A aby byl start vskutku grandiózní, hlavní Bažant stage rozezní Basement Jaxx, kteří se na Pohodu vracejí, aby znovu potěšili své věrné i nové posluchače. Za zmínku rovněž stojí čtvrteční promítání snímku Pohoda 2008, který zaznamenal dění na loňském ročníku.

V pátek se pak celý kolotoč již rozjede na plné obrátky. Hlavní scéně, krom domácí stálice Richarda Müllera, budou dominovat Razorlight a Ting Tings a především legendární Patti Smith a divocí Pendulum, kteří páteční program na hlavní stagi uzavřou. Pozadu ale nezůstanou ani ostatní stage, které nabídnou lahůdky pro hudební gurmány. Například na Tesco stage Kraak&Smaak či v O2 Aréně MSTRKRFT. Návštěvníky, kteří si rádi poslechnou elektronické záležitosti určitě potěší na témže místě trojlístek z Británie The Whip, Hadouken! či drum and bassový High Contrast a v ČSOB Aréně pak v Čechách velmi oblíbení kosmopolitní N.O.H.A.

Sobotní den nabídne podobně silnou sestavu, na jejímž vrcholu lze číst jména Travis, Lamb s Lou Rhodes, která si Pohodu podmanila svými sólovými koncerty již dvakrát a rovněž z Británie, čerstvý objev kytarové scény Klaxons. Všichni výše zmínění budou k vidění na hlavní stage. Té bude velmi konkurovat O2 Aréna, která nabídne například německé Warren Suicide a především legendárního Laurenta Garniera live! Po zbytek noci se pak O2 Aréna ponoří do rytmů techna. Své umění předvede The Advent v live setu či domácí techno star dj Toky. Tesco stage ohromí v sobotu svým nádherným zpěvem Emiliana Torrini či legenda roots reggae, jamajský zpěvák Max Romeo. ČSOB Arénu rozechvěje společný koncertní set Tata Bojs společně s Ahn Triem a po té divoká kuchyňská smršť z Norska v podobě kapely Hurra Torpedo.

Páteční a sobotní den doplní krom výše zmíněných scén také Garnier Aréna, která nabídne jak koncerty tak diskuze na různá témata, divadlo či slam poetry. Tradiční tanečný dóm, v němž bude možno učit se rozličným tancům, mimo jiné choreografii z kultovního filmu Pulp Fiction a nebude chybět ani kinematograf, který nabídne celkem dvanáct snímků či speciální dětský park hned se dvěmi scénami, které budou patřit třeba dobře známému seskupení Kašpárek v Rohlíku.

Bažant Pohoda - mapka - klikni pro zvětšení
                                                                       mapka festivalu Pohoda - klikni pro větší obrázek

A teď pojďme k praktickým informacím, které v mnohém pomohou a bez nichž se často neobejdeme. A začneme hned alfou a omegou, a tou je cena piva. Co naplat, máme ho prostě rádi a pijeme ho ve velkém. O to větší radost můžeme tedy mít, poněvadž cena za půllitr byla stanovena na 1 Euro. Stejnou minci pak bude stát i půllitr čepované kofoly či minerálky Rajec. Neméně důležitým je pak stanové městečko, které bude tradičně rozdělené do dvou částí – pro ty, jež dorazí kyvadlovou dopravou od Trenčínského nádraží a pro ty, jež dorazí autem. Obě části poskytují dostatečný prostor a jsou již součástí samotného areálu. Jinými slovy na Pohodě strávíte doslova tři dny, které vám žádné uzavírky areálu apod. nebudou kazit. Součástí pak budou i dvoje velkokapacitní sprchy a dostatek (350) mobilních WC. K pohodlí pak přispějí i hned dva bankomaty v originálním designu a lá punkomaty, internetová kavárna v režii zoznamu či pobočka pošty přímo na festivalu. K zábavě pak krom jednotlivých scén přispějí oblíbený skybar, tedy pivko v oblacích, dva bungee jumpingy, adrenalinové městečko či sektor neziskovek, kterému bude dominovat obří dinosaurus z dílny Greenpeace. Možno bude také darovat krev přímo na festivalu nebo si koupit některý z rozličných předmětů v pohoda shopu. Dodejme na závěr, že se stále dají pořídit vstupenky v předprodeji, a to do 16. 7. za cenu 59 Eur, na místě pak za 65 Eur. V prodeji je i jednodenní vstupenka na sobotu za 49 Eur do 16. 7. a za 59 Eur na místě. Festival se koná tradičně na letišti poblíž Trenčína, který je snadno dosažitelný jak vlakem, tak autem.
POHODA FESTIVAL (SK)

POHODA FESTIVAL (SK)

Pátek 17. 7. 2009 až Sobota 18. 7. 2009
Do 12. 2. 45 eur/ do 12. 4. 49 eur/ do 16. 7. 59 eur
Vystupují:
Travis, Razorlight, Lamb, Basement Jaxx, The Ting Tings, Klaxons, Emiliana Torrini, Pendulum, Patti Smith, MSTRKRFT, Does It Offend You, Yeah?, The Whip, Max Romeo, This Will Destroy You, Laurent Garnier, Fujiya & Miyagi, Ojos de Brujo, High Contrast, Hadouken!, Tunng, Oi Va Voi, Nils Petter Molvær, Alabama 3, Kraak & Smaak, Orchestra Baobab, The Airborne Toxic Event, The Blind Boys of Alabama, The Aggrolites, Buraka Som Sistema, N.O.H.A., The Advent, Dananananaykroyd, Diego, The Uniques, Jape, The Joy Formidable, Warren Suicide, Lay Low, Troy von Balthazar, Hex, Kira, Richard Müller, Para, Hurra Torpedo, Hot 8 Brass Band, united flavour, Karol Mikloš, Ahn Trio, Živé kvety, Ebony Bones, Frederic Galliano, Death Sentence: PANDA!, HRDZA, Noisecut, Dope Aviators, Hudba z Marsu, Vladimir 518, The Swan Bride, The Burning Hell, Collegium Musicum, Huong Thanh, Slobodná európa, Radio_FM, Xindl X, A.M.O., Tata Bojs & Ahn Trio, Marta Kubišová, Hungarian State Opera Orchestra, Květy, Royal Choral Society, the she creatures, Andrej Šeban, Isobutane, Karpatské chrbáty, Loktibrada, The Inspector Cluzo, Kosa z nosa, MCH Band, Divadlo Gunagu, The Autumnist, SOUNDS LIKE THIS, Billy Barman, Vlasta Třešňák, youcoco, Goro & Dephzac, Space Recorder, DJ Toky, Kasioboy, Muzička, Slavo Solovic, Punk Funk Genius, Jozef Luptak, DJ Kinet, Galagha & Gabanna, Swing Society Orchestra, Percujove, KASINOS, DJ Breeth, Cenco & Dykman, Dj peal, vili:AM, Toni Granko
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |