FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Let It Roll: Bica představuje Wakata bar stage

Let It Roll: Bica představuje Wakata bar stage
15. 07. 2009   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Letenský dj bar Wakata je dnes již legendárním místem, kam se dá zajít na dobrý drink a za příjemnou muzikou. Na festivalu Let It Roll si tento klubík vezme na starost třetí stage, na níž se představí několik desítek djů a dva live projekty. Vyzpovídal jsem proto Bicu, který za celým nápadem stojí.
Od kdy Wakata na Letné funguje a kdy ses stal štamgastem ty?
Klub Wakata funguje už víc než deset let. Já jsem u toho úplnýho začátku nebyl, osobně jsem se k Wakatě dostal nejdřív jako náhodný návštěvník, a pak v roce 2002 jako dj - hraju tady už osm let pod hlavičkou Inside Kru. Teď mě baví hrát trochu jinak a dělám pravidelně jednou za měsíc nedělní večer I Wanna Dream - to mi vyhovuje nejvíc. Od začátku šlo o muziku a přeci jen - před pár lety nebylo všechno tak hlídaný jako dneska, takže parties byly hooodně rozjetý a ujetý. Za vznikem Wakaty stála velká letenská parta, která postupně prostor rozšiřovala a zvelebila.

Pak si připojil svou ruku k dílu i ty, je to tak?
Hledal jsem 3 roky možnost, jak otevřít hudební / dj klub na Břevnově, kde do teď chybí. Nikdy by mě ale nenapadlo, že nakonec skončím tady na Letné. Po několika měsících příprav a pouze třídenní pauze na malovaní a úklid jsme s Janou Wakatu znovuotevřeli v únoru 2008. Už je to rok a půl - hrozně to letí!

Jaké DJe, kteří dnes hrají na velkých akcích, Wakata vychovala?
Djs je celá řada, ať už těch, co ve Wakatě přímo vyrostli, nebo těch, kteří se tam od začátku jejich hraní pravidelně objevovali, či objevují dodnes. Můžeme zmínit za všechny djs Orion, Babe LN, Liquid A, Baltazar + Funkomas, Dr. Kary, One Heart Man, parta okolo Radio2Cable, Gajdo Skalalai, Lomesh (Admirál Kolíbal), Beatz Smokin´Weedz, ale třeba i nám dobře známý Suki :) Wakata měla před několika lety po boku Punta Azul výsadní postavení na pražské klubové scéně. Bujel tam schopně dnb, ale nikdy se nezapomínalo na reggae music. Program byl vždy pestrý, takže je opravdu na co navazovat i v tomto ohledu a snažíme se, aby byl stále zajímavější. Novinkou tohoto roku jsou živá vystoupení kapel a projektů, ve kterých budeme po prázdninách opět pokračovat.

Na Let It Roll open air festivalu bude na Wakata bar stagi hrát mnoho DJs, takže je těžko zvládneme představit, ale přece: kteří, se domníváš, jsou nejzajímavější - ať už stylem, selekcí, image...?
Celá myšlenka vznikla jako částečné přenesení atmosféry letenského klubu ven a k tomu patří neoddělitelně muzika. Proto jsme DJe vybírali hlavně z "domácích" vod a doplnili o několik zajímavých jmen a dva živé projekty – ambientně/downtempové Anhedonia a rozjetější K.ORGanization. Doplní je reggae MC Turner + dj ISM. Momentálně ještě jednáme s všem dobře známým MC HOCINem. Ze zahraničí přijedou dvě holky, které se před lety potkaly v JAR a hrají spolu momentálně v Londýně – původem Češka DJ Mini Da Minx a djTamsin (UK) zahrají breakbeatovou a elektro selekci. Ve stručnosti bych zmínil ještě pár jmen, které ve Wakatě pravidelně slýcháváte: Baltazar + Funkomas, Bassys DJs, Natural Born Shampoos djs, Panda Unity, NGR, Messbrothers, Babylonrocker a Peeni-Walli djs.

Můžeš popsat, jak bude celá stage, bar a scéna vypadat?
Základním kamenem stage bude OKO DOM – v průměru cca 20timetrová železná konstrukce kupolovitého tvaru, pokrytá nepromokavou plachtou. Za DJem bude probíhat projekce na plátno 4x2metry, DJ bude mít na stole namontovaných dvanáct LCD displayů a to vše podpoří přes 10kW zvuku. Světel bude tak akorát, aby nerušila projekci. Bar, jídlo a posezení v nezbytném stínu bude umístěno ve stanech před kupolí, stejně jako stánek kamarádů z Chilly.org, kteří budou provádět drogovou osvětu, rozdávat kondomy, radit v potížích atd. Máme přichystanej epesní designovej bar a skvělé barmany, tak se těšte!

Po kolikáté vyjíždíte s Wakatou a vlastní stagí ven? Máte nějaké mejdany pravidelné?

V této sestavě baru a zvuku jsme jako první akci dělali letos Soundfeer na Orlíku. Každej z nás má nějaký zkušenosti okolo pořádání akcí, takže se doplňujeme a přes veškerý úskalí, který provází každou akci, zvláště pak open-air, to klape. Dále se letos chystáme udělat ještě několik open-air parties - ať už menší v Praze, nebo například Freeze Fest v září. Samozřejmě už ve volných chvilkách přemejšlim o dalším roce.

Budeš mít Let It Roll pouze pracovní a nebo máš v line-upu hlavních pódií svého favorita, kterého prostě musíš slyšet? A co koupání? Bereš plavky?

Byl jsem na LIR loni a jen blázen by si nevzal plavky! Koupačka je tam opravdu skvělá. Mám na starosti průběh line-upu a technickou stránku věci, co se týče elektřiny, takže pokud všechno poběží, jak má, a nebudu zrovna ani pomáhat na baru, můžu se mrknout třeba na LTJ Bukema, kterého jsem ještě naživo neviděl. Loni mě zaujal team Scratch Perverts, letos se těším ještě na Noisii, ale bombónků je tam celá řada - Congo Natty bude taky pecka, i když raggajungle není zrovna úplně moje krevní skupina.

Poslední otázka: Jak to balíš?

Na back it roll! :) Jedem!

Dodal: Kryštof Benca alias Bifidus Aktif, Let it Roll
LET IT ROLL OPEN AIR

LET IT ROLL OPEN AIR

Pátek 24. 7. 2009 až Sobota 25. 7. 2009
Předprodej: 550/600 Kč, Na místě 450 za jednodenní a 650 za dvoudenní
Vystupují:
Andy C feat. MC GQ (UK), Congo Natty aka Rebel MC feat. Daddy Freddy (UK), Chase & Status (UK), Noisia (NL), Pixie & Suki, Nitrous & 2K, Beast 67, Commix (UK), Spectrasoul (UK), Smote (SK), Gabanna (SK), IM Cyber feat. MC OneTwo, Deadly Viperz, Clive (SK) & Rudeboy, Danoo, Kubatko, Terqua, Soldik, Lookshot, LTJ Bukem feat. MC Conrad (UK), Ed Rush & Optical (UK), Cyantific (UK), Koogi, Philip TBC feat. MC Vaant, Sweg, Ghonzales, Audio (UK), Temper D (UK), Morebeat, X.Morph, Rido, Blulajta, Bifidus Aktif & Thiew, JJ Jumbo, M4Y4, ahZ feat. MC Toshi, Ozone, Zwooky
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |