FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

BassDaCastle letos vybasují Brookes Brothers

BassDaCastle letos vybasují Brookes Brothers
13. 08. 2009   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Půlkulaté výročí, 4 žánrově pestré stage, exkluzivní prostor nádvoří renesančního zámku a premiérové zařazení živých kapel, to jsou hlavní lákadla už pátého ročníku moravského zámeckého open-airu BassDaCastle.
Nádherně osvícené arkády se v pátek 28. srpna 2009 opět stanou svědky párty za účasti cca 20 DJs, liveactů a živých kapel. Nádvoří opanuje drum’n’bass, zámecká louka nabídne 3 kapely a breakbeat, vedlejší stan bude patřit chillout/house music a exotickým zážitkem pro mnohé bude návštěva tradiční venkovské diskotéky v nedalekém zámeckém parku.

basdacastle

Tak jako loni line-upu vévodí host z matičky drum’n’bassu Anglie, a to Dan Brookes ze stále populárnější bratrské dvojice Brookes Brothers. Na Nádvoří main stage se tak návštěvníci mohou těšit na 100% jistotu pořádného nášupu, ale zároveň i vkusných melodií, protože jak už bylo trefně řečeno: „Brookes Brothers umí sofistikované dancefloor killery na liquidovém pozadí jako nikdo jiný“. Po loňském zkušeném Inkovi tak letos BassDaCastle nabídne prozměnu raketově stoupající projekt, který kromě kvalitního deejayingu těží především z originální vlastní tvorby. Ne nadarmo se Ram, Breakbeat Kaos a Viper doslova přetahují o vydávání jejich tracků. Sličná deejayka od našich severních sousedů Push se pyšní přezdívkou dark princess polské dnb scény a na zámku letos složí drum’n’bassový reparát za neuskutečněné vystoupení v roce 2006. Ovšem ani domácí scéna nezůstane pozadu. Aktuální víc než dobrou formu předvede C.phone aka No Money nebobrněnský X.Morph, zdatně sekundovat budou Romana či Raddem. O dvě velkoplošná plátna se postará tradiční VJská dvojka pod novým jménem Čert a Káča, nádvoří ozdobí bohatá světelná výbava rozvěšená dokonce i po dvoupatrových arkádách.

Live Bands/Breakbeat 2nd stage využije plochu zámecké louky, kde se na venkovním podiu představí celkem 3 moravské kapely, každá z trochu jiného soudku, za to jednotně s bezchybným receptem na roztančení publika. Ať už zlínský, nedávno obnovený a deejayem obohacený funkový nářez Babička, opavská elektronickorocková fúze Kofe-In nebo domácí hranická ska mašina Gentlemen’s Club, tento trojlístek se postará o to, že premiérové zařazení živých kapel bude černým koněm dosud především čistě tanečního festivalu. Kolem jedné hodiny ranní pak taktovku převezme breakbeat, kde je do zbraně povolán DJ z nejpovolanějších, ostravský Lautek, po němž večírek „doláme“ Wenia. Posezení nabídne a zázemí i úkryt před případným deštěm obstarají fotbálky a 25 metrů dlouhý stan.

Oddych a zajímavé hudební lahůdky návštěvníci najdou na Chillout/House 3rd stagi. Tchunhas hlásí návrat vokalistky MotherAtWork a po loňském úspěchu přibere do už čtyřčlenného liveactu znovu baskytaristu Davea Mendeze a místního trumpetistu Petra Kopeckého. Z Roxy dorazí Cubik, porci pohodové muziky doplní ve stanu propojeném s čajovnou ještě DJs Tauri a Jag Kiranmay. Heslo akce „Párty, kde si každý najde to svoje!“ pak bezezbytku naplní čtvrtá stage, kterou tvoří tradiční, místními vyhledávaná diskotéka na výletišti v zámeckém parku.

Na párty nebude chybět kompletní zastřešení v případě nepříznivého počasí, fotbálky, čajovna, speciální LifeIsDrive bar či bohatá nabídka jídel.  

I když místo konání neumožňuje délku produkce až do pozdních ranních hodin, nezůstanou účastníci o nic ochuzeni, už podruhé a nyní už skutečně hned od 4.00 hod. ráno odstartuje v 1 km vzdáleném venkovním areálu Vyšehrad BassDaCastle Afterparty, kde se o nový přísun drum’n’bassové a na četná přání možná i psytranceové energie postará trojka Makrob, Loudspeaker a Gyd. Areál nabídne také možnost stanování a občerstvení ve zdejší hospůdce.

Veškeré podrobnosti, profily, fotky, line-up a praktické informace o této magické zámecké noci naleznete na webových stránkách http://www.bassdacastle.com



Dodal: František Kopecký
BASSDACASTLE VOL.5

BASSDACASTLE VOL.5

Pátek 28. 8. 2009
170 Kč
Vystupují:
Brookes Brothers (Uk), No Money, Push (Pl), X.Morph, Romana, Raddem, Lautek, Wenia, Tchunhas ft. live bass + trumpet, Cubik, Tauri, Jag Kiranmay, Makrob, Loudspeaker, Gyd live: Babička, Gentlemen's Club, Kofe-In
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |