FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Posily v line upu festivalu Summer Session 6

Posily v line upu festivalu Summer Session 6
06. 06. 2010   |   Autor: redakce   |   Komentáře (1)
(Promotion) Line up festivalu Summer Session se rozroste o další dvě jména. U Žďákovského mostu 9.7. vystoupí moderátor nového pořadu PartyMachine na radiu Kiss Jižní Čechy dj Peter Pea. V sobotu zde vystoupí plzeňský matador dj Mr. Pole.
Peter Pea (Naked records, Praha)
http://www.idj.cz/pepe/
Peter Pea vstoupil na českou taneční scénu roce 1998 jako producent a live-act. Ve stejném roce začal v Radiu Jih vysílat vlastní pořad o klubové taneční muzice Club Overground, později Progresso. V této relaci se pravidelně objevovali přední čeští i zahraniční DJové či projekty se svými sety.



Během působení v rozhlase nabral Peter Pea první DJské zkušenosti. Pracoval dál na své produkci a oficiálního vydání prvního tracku se dočkal v roce 2000 na českém Virtual Labelu. Pod hlavičkou agentury Moravian Techno navštívil se svým live-actem řadu klubů po celém Česku. O sedm let později vstoupil pod český nezávislý label Naked Records, který v celosvětových distribucích vydal jeho první samostatné EP "Toy Bomber" a několik dalších tracků. V roce 2009 vydává další skladbu "EEG" u ISIS recordings následovanou EP Diagnose pt.1. V letošním roce připravil Untitled99 EP, na kterém mu remixy přispěli Elektrabel, Shamot či Kepy & Iary D.

Peter Pea, ať už jako live-act nebo jako DJ, navštívil většinu klubů v České republice včetně pražské Roxy, zahrál si i v zahraničí, kromě rezidentury na brněnské Elektře má za sebou také vystoupení v populárním pořadu Frisbee televizní stanice Óčko. Již několik let nevynechává ani letní festivaly, v minulosti hrál opakovaně např. na Tyngl-tanglu, na hradě Veveří, apod. V létě loňského roku si zahrál na Creamfields, na festivalech Hrachovka, Rock Shock a dalších.

Kromě DJingu a produkování se Peter Pea věnuje také práci redaktora (servery rave.cz a idj.cz) a pořádá pravidelné vlastní akce Tranzistor, Electroterapía či Dupačky. Jeho poslední aktivita opět vrací do hry relaci Overground, kterou můžete od února slýchávat měsíčně v rádiích sítě Kiss v rámci projektu Partymachine nebo stahovat z netu jako podcast.

Peter Pea ve svých setech Osciluje od elektro minimalismu přes house až k technu. Nejlépe na něj sedí termín "pohádkové techno", které umí i pěkně zlomit. Mezi jeho oblíbené producenty patří např. Extrawelt, Dominik Eulberg, Anthony Rother, Robert Babicz, Dusty Kid, Joris Voorn, Gui Boratto.

Mr. Pole
Vlastním jménem Lukáš Bechyně se narodil v roce 1983 poblíž Plzně. O taneční hudbu se zajímal už od svých 13 let, kdy v jeho sbírce audio kazet nechybělo snad žádné z tanečních alb té doby.

První zkušenost s mixováním je z dob základní školy, kde společně s bratrem zajišťovali diskotéky ve školních tělocvičnách v roli tzv. „pouštěčů“:-). Jednu ze svých prvních párty Lukáš navštívil až v roce 2003, kde se nechal unést atmosférou a vystoupením tamějších DJs. Zde se seznámil s plzeňským VJ Shapeem, který ho zasvětil do tajů VJingu a společně pak zajišťovali videoprojekce na mnoha Plzeňských parties.

Nicméně po určité době zjistil, že bavit nejen sebe, ale hlavně lidi hudbou je přesně to, co chce. VJing pověsil doslova na hřebík a ke konci roku 2005 vyměnil kameru za své první gramofony. V tu dobu pro něj techno znamenalo opravdu všechno! A proto se právě o první mixy pokoušel v tomto stylu. Jako snad každý i on postupem času zažil atmosféru velkých tranceových megaparty. Tato energická a melodická hudba ho natolik zaujala, že do svých mixů začal přidávat i tech-trancové nebo trancové tracky. Přestože techno je jeho srdeční záležitostí, je tento DJ schopen zahrát čistě i tranceový set. Vzhledem ke své sportovní a závodní kariéře atleta, je zvyklý ze sebe vydat opravdu vše a proto i do svého osobitého mixování dává vždy maximum bez rozdílů malé či velké party. I přes nevelké množství nabídek na hraní, prozatím, sklízí tento mladý DJ čím dál více pozitivních ohlasů. Na velké hraní prozatím čeká, ale věří, že jeho čas jednou přijde! Jeho DJské a životní motto: " Být úspěšný v tom co mě baví a stát s nohama na zemi" !

V polovině roku 2006 začíná hrát po různých afterparties a menších klubových akcích v Plzni a jejím okolí po boku západočeských DJs.

Během své Djské kariéry si stačil zahrát po boku DJs jako např. MARTIN GREDNER, MARCUS COOPER, PETR HOLMAN, MICHAEL C, ORBITH… Ze skupiny zahraničních DJs např. CARLOS RIOS (NED), OLIVER KUČERA (NED), SPACE DJS (UK), TOKY (SK).

Současně se věnuje vlastní produkci, v které se hodlá nadále zlepšovat, stejně tak jako v DJingu. Studování hudebních programů a učení v nich zabírá spoustu času, takže vše zatím zůstane raději pod pokličkou. Na tu pravou chvíli si budeme muset nějakou tu chvíli ještě počkat.

Více na www.summersession.cz.

Dodal: Jiří Koubek, Technovinyl
SUMMER SESSION 6

SUMMER SESSION 6

Pátek 9. 7. 2010
Předprodej 200 Kč, na místě 250 Kč
Vystupují:
Main Stage: Greg Notill, Steen, Keeper, Golpe, Franke, Efendy, Pavel Krejdl, Twips, Destroyer, Kesz, Peca, Peter Pea, Mr. Pole a další Second Stage: Sens, MC Shary, Efendy, Jean Luc, Jay Beck, Michel Řanda, Groove Dan, Scarpo, Apollo, Flyplender, Dave Wala
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
smesny | 07. 06. 2010 | 11:15:55
haha

tak to je fakt posila! desna nuda

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |