FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Senser na Trutnov Open Airu

Senser na Trutnov Open Airu
16. 06. 2010   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Legendární anglická formace Senser se vrací na světovou scénu v originální reunion sestavě v čele s frontmany raperem Heithamem Al Sayedem a zpěvačkou Kerstin Haigh. Senser vystoupí živě jako jedna z hvězd letošního ročníku letního hudebního festivalu Trutnov Open Air a to v sobotu 21.8.2010.
Senser uhranuli v 90.letech společně s Rage Against The Machine jako jedni z prvních celý svět kombinací hip-hopu s tvrdým rockem a elektronikou. Senser se proslavili svými politicky zaměřenými texty a skvělým živým zvukem, což jim zajistilo masivní podporu fanoušků po celém světě. Díky tvorbě Senser vznikla celá nová hudební scéna, která v sobě kombinuje prvny rocku, hip-hopu a elektroniky a která má úspěch až do dnešních dní. SENSER v ČR vystoupili dvakrát a to v roce 1998 na festivalu E.T.JAM v Praze a v zaplněném clubu Rock Café.

senser

Jejich první album ´Stacked Up´(1994) okamžitě katapultovalo Senser do první světové ligy, hity ´Age of Panic´, ´Switch´ nebo ´State of Mind´ obletěly celý svět, což jim zajistilo pozici hvězdy na většině největších světových hudebních open air festivalů. Senser zároveň objeli celý svět a vytvořili si ohromnou posluchačskou základnu. Po vydání prvního alba absolvovali společné turné a hraní např. s Red Hot Chili Peppers, Rage Against the Machine, The Levellers, Chumbawamba nebo Henry Rollins. Ještě v roce 1994 odešel z kapely programátor a producent Alan ´Haggis´ Haggerty. V roce 1995 absolvovali Senser americké turné s Moby a anglické turné se Skunk Anansie.

Před vydáním druhého alba ´Asylum´(1998) odešel z kapely rapper Heitham Al-Sayed a bubeník John Morgam a společně s Alanem ´Haggis´ Haggertyem založili novou kapelu Loadstar. Senser našli nového bubeníka Paula Sodena a jejich druhé album ´Asylum´ úspěšně navázalo na jejich první album. Senser na podporu prodeje tohoto alba opět objeli celý svět a hráli na největších letních festivalech.

Po vydání tohoto alba a dokončení světového turné Senser z důvodu naprosté vyčerpanosti přerušili svou činnost a jednotliví členové se věnovali jiným hudebním projektům. V roce 2001 se Senser opět sešli a odehráli několik velkých festivalů v Anglii na podporu vydání jejich kompilačního The Best of alba ´ Parallel Charge´.

Následující album ´Schematic´(2004) opět dosáhlo velkého úspěchu nejen v Evropě, ale i v Japonsku a USA.

Pro vydání aktuálního alba ´How To Do Battle´(2009) se Senser rozhodli založit vlastní hudební vydavatelství Imprint Music, které má na starosti manager Senser. I díky sílné fanouškovské základně po celém světě a orientaci v rychle se měnící hudební branži se podařilo Senser natočit další skvělé album ´How To Do Battle´, které produkovali renomovaní hudební producenti Neil McLellan (produkce alb The Prodigy), Jason Wilcox (produkce alb The Ghost Of A Thousand, Reuben) a hip-hopový producent z New Yorku Scott Harding (produkce alb Wu Tang Clan, New Kingdom). K pilotnímu singlu ´Resistance Now´ z tohoto alba byl pořízen působivý videoklip, ve kterém byly použity skutečné záběry Jasona Parkinsona z průběhu protestů proti zasedání skupiny G20. Singl ´Resistance Now´ a video k němu se setkalo se skvělou reakcí jak médií, tak fanoušků Senser po celém světě. Album ´How To Do Battle´ je ke stažení i na iTunes, HMV, Play nebo www.senser.co.uk . Druhý videoklip z tohoto alba je ke skladbě ´End of the World Show´.

Senser jsou ve své originální reunion sestavě v čele s raperem Heithamem Al Sayedem a zpěvačkou Kerstin Haigh považování za jednu z nejlepších živých hudebních atrakcí. Přijeďte se o tom přesvědčit naletošní ročník letního hudebního festivalu Trutnov Open Air ve dnech 19.8.-22.8.2010. Vše nasvědčuje tomu, že živé vystoupení Senser na Trutnov Open Air navodí podobnou atmosféru, jakou Trutnov zažil při nezapomentuleném vystoupení Faith No More v roce 1997 !

www.festivaltrutnov.cz

Dodal: Martin Fořt, MAFO Music
TRUTNOV OPEN AIR

TRUTNOV OPEN AIR

Čtvrtek 19. 8. 2010 až Neděle 22. 8. 2010
Vystupují:
MANIC STREET PREACHERS Arch Enemy (swe) Rachid Taha (dz-fr) Senser (gb) The Glitter Band (uk) Irie Révoltés (d-fr) Elvis Jackson (slo) The Flying Eyes (usa) Trunk Show (usa/de) Tower of Dudes (cz/usa/can/gb) Dubioza Kolektiv (bih) Al-Yaman Buty - Jukebox Čankišou Dáša Vokatá DG 307 Duende Elena Sonenshine & Jocose jazz Evolution Dejavu EX TIP (sk) Garage & Tony Ducháček Hana a Petr Ulrychovi & Javory Happy To Meet Hi-Fi Charlie Straight Imodium Ivan Martin „Magor“ Jirous Jana Koubková a její bubenická jednotka Jana Šteflíčková Ještě jsme se nedohodli Jiří Schmitzer s kapelou Karel Kahovec a George & Beatovens Kurtizány z 25. avenue Květy Lanugo Lesní zvěř Luboš Pospíšil a 5P Martina Trchová Trio Miroslav Kemel Monkey Business Nahoru po schodišti dolů band Neočekávaný dýchánek N.V.Ú. Ondřej Havelka & His Melody Makers Petr Váša a Ty syčáci Pipes and Pints (cz-usa) Plastic People of The Universe Please The Trees Poletíme? Poslední výstřel Project Parebellum Prouza Psí vojáci Původní Bureš Schodiště Sto zvířat Stokerband Sváťa Karásek & Londýn Špinavý nádobí Švihadlo The Doors revival Totální nasazení Umělá hmota (v původním i současném složení s hosty) Už jsme doma Vlasta Třešňák & Band Volant 2Wings Zakázaní písničkáři z Nové Vísky II. Zeměžluč Znouzectnost kouzelník Jozef Talostan (sk) a další...
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |