FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Hrachovka slunečná a kompletní!

Hrachovka slunečná a kompletní!
18. 08. 2010   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Hrachovec u Valašského Meziříčí v sobotu 14. 8. 2010 hostil již 17. ročník hudebního festivalu Hrachovka. Od roku 2005 se poprvé podařilo, že zahráli všichni avizovaní interpreti, navíc za slunečného počasí a při dodržení časového harmonogramu. Produkce festivalu je s celým průběhem projektu velmi spokojená. Z ohlasů návštěvníků je patrné, že i oni byli po několika letech problémů a neúspěchů s festivalem nadšení.
„Za několik let mého fungování v oblasti kulturních projektů jsem nezažila akci, která by probíhala hladším způsobem, vše fungovalo, jak mělo, návštěvníci byli příjemně překvapeni. Za to všechno patří velký dík pořadatelskému týmu – skupině lidí, kteří ze sebe vydali maximum, aby vše vyšlo,“ uvádí jedna z manažerek Bára Černá.

Za 19 hodin festivalového dne se na podiu vystřídalo více než 180 členů jednotlivých hudebních těles. Největší úspěch, podle ohlasů diváků, sklidily kapely Žlutý pes, Polemic, Airfare a PSH. Dalším velkým překvapením byli nováčci Vladimír Cirkus, jedna z prvních kapel, která rozezvučela Hrachové podia stejně tak jako dvojice moderátorů Vladimír a Tobi, která válcovala publikum svými vtipnými dialogy a komentáři po celý den. Celou akci zakončila Cimbálovka od Mezříča, kterou si návštěvníci opravdu chválili, především za oblíbený hit U muziky su já chlap. Reakce interpretů svědčí rovněž o spokojenosti. Za všechny uvádíme jeden, který jsme obdrželi ihned po skončení festivalu: „Děkujeme za účast na Hrachovce. Moc jsme si to užili a veškerá komunikace s pořadateli byla velice milá a příjemná,“ poděkoval nám Matt z Raprodux.

Hrachovka se připojila k projektu Čistý festival, povedlo se zde nasbírat přes 4 500 kelímků. Není to sice číslo extrémní, ale přesto chvályhodné, protože ekologické cítění je Hrachovce blízké.

Méně příjemnou stránkou HRACHOVKY je nedůvěra publika. Letos ji navštívilo jen zhruba 1500 platících návštěvníků. „Předpokládáme, že ve stínu předešlých ročníků mnoho lidí nedokázalo uvěřit, že by Hrachovka mohla znovu překvapit. Vyšlo počasí, dramaturgická skladba, vstupné bylo přiměřené a proto nerozumíme nízké návštěvnosti,“ komentuje Terezie Diehlová. „Z mnoha směrů se k nám dostává, že lidí mrzí a štve, že nedorazili, ale to už je teď bohužel pozdě,“ dodává Černá.

Zhodnocení nakonec – HRACHOVKA jako taková skvělá, povedená, spokojenost. Den plný hudby, neopakovatelné atmosféry, příjemných setkání, dobrého jídla a pití, zážitků. NÁVŠTĚVNOST – obrovské zklamání. Mnoho lidí zajímá, co bude dál. Primárně se celý organizační tým musí zregenerovat a zrelaxovat, nechat si vše projít hlavou. Vše je ve hvězdách, ale při současných podmínkách a při nezájmu regionálního publika se projekt tohoto typu dělat určitě nedá.

Dodal: Žaneta Malečková
HRACHOVKA

HRACHOVKA

Sobota 14. 8. 2010
Předprodej 300 až 350 Kč, na místě 400 Kč
Vystupují:
Polemic, Martin Chodúr, Charlie Straight, PSH, Žlutý pes, Jan Budař a Eliščin band, The Plastic People of the Universe, Skyline, Airfare, Skrznaskrz, Elektrick Mann, Cocotte minute, Znouzecnost, Narcotic Fields, Michal Hrůza, Bugaboo, Eddie Stoilow, Marek Gabriel Hruška, Innocens, Philip TBC, MC Vaant, Sayko, Raprodux, Kuzniegef, Southpaw, Discoballs, Vladimir Cirkus a Cimbálovka od Mezříča
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |