FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Uprising již tento víkend na Zlatých píscích!

Uprising již tento víkend na Zlatých píscích!
24. 08. 2010   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Tento víkend se na bratislavských Zlatých píscích sejdou fanoušci karibských a urban hudebních stylů - u jezera bude znít reggae, dancehall, hip-hop, dub, dubstep, jungle, bhangra, ska a latino. Festival Uprising se uskuteční tradičně na závěr léta, letos 27. a 28. srpna.
Hudební zážitky a nezaměnitelnou atmosféru v atraktivní lokalitě budou obohaceny o doprovodné akce: fotbalový turnaj, taneční workshopy, společná jóga, capoeira, bubnová škola, u-rampa, Streetart, zápasy v bahně, dancehall workshopy, zda závody vodních kol. Na festivalu bude i prodej reggae a rasta módy, nebudou chybět ani exotické pokrmy.

Uprising bude probíhat na třech pódiích. Největšími hvězdami live stage budou Alborosie, Panjabi MC, Jah Mason a Dub Incorporation. Alborosie je nyní pro Evropu ten, kým byl před lety Gentleman - na našem kontinentu narozený zpěvák, který s kolébkou reggae spojil svou duši, své tělo, svou hudbu. Panjabi MC je králem městské bhangry, tradiční indické hudby kombinované s elektronikou a hiphop. Dub Incorporation je mnohočlenného francouzská úderka, mísící reggae, dancehall, dub, ska, hiphop a vlivy arabské a africké hudby. Jah Mason je pravý a nekompromisní Rastafarián, velikán jamajské scény, aktivista hnutí Bobo Ashanti.



Na hlavním pódiu vystoupí i další pozoruhodné jména: Cornerstone Roots z Nového Zélandu, Ras Charmer & Ginjah z Jamajky se skupinou Fireman Crew, Solo Banton & Deadly Hunta z UK se skupinou The Upper Cut Band, a Cali P. z karibského ostrova Guadeloupe se skupinou Soul Fire Band. Silnou a kvalitní německou scénu budou reprezentovat U-Cee & Royal Family, Braintheft a Cornadoor, švýcarskou tamní jednotka Mountain Solda & The Rootsiders. Na hlavním pódiu uvidíte i nové české hvězdy Mr.. Cocoman & Solid Vibes, a domácí produkci v podání kombinace Haf, Beyuz a La3no Cubano.

Hvězdami dancehall stagei jsou kultovní MC z New Yorku AFU-Ra, berlínská banda Soca Twins, oblíbenci vídeňské scény 3gga a Emiliano, a MC Zulu, američan původem z Panamy. Silně se očekává i vystoupení domácích borců AMO a dvojice Čistychov & Mišo Biely, rovněž polského MC předsednictva. Z Francie přijdou proslulý selektor Damalistik a producenti Daddy & Hypa, dvojice proslavená množstvím svérázných dancehallových remixů. Maďarsko bude reprezentovat Jr.. Brown, který letos zpíval i na Rototom Sunsplash. Na dancehall stage budou hrát ještě Švýcaři Green Kingdom Sound, Slovinci Dubtafari Sound, Češi Swamp Safari, Coltcha United a DJ Heavy HEV, a slováci Ichiman, Ragga Warriors a Ghetto Youths.



Třetí stage festivalu Uprising je věnován stylem dub, dubstep a raggajungle. Pódium má pod palcem legendární skotský Soundsystem Mungo's Hi-Fi. Skotové dodají svou legendární zvukovou techniku, budou hrát oba dny, a jsou i kurátory lineup. Na programu je množství dubových a digitálních chuťovek: nejlepší dub-Soundsystem z Rio de Janeiru Digital Dubs, s nimiž bude hrát i srbský multiinstrumentalista Hornsman Coyote, francouzský džunglista Krak In Dub spolu s MC Troy, tvrdé digital dub reggae v podání britsko-německých Soome T & Disrupt, český systém United Forces of Dub s Ghanským MC Jahdone, japonský producent Kokoro nebo Riddim Tuff, slovák žijící v skotskou, který přijde s Stockholmská MC Diegojah. Na Mungo's stage dále budou hrát Selector Conqueror, Almaighty kefír, Vinyl Destination, Yukimura, Lion Dee, Dubshoock, Emergency JBC a Didaktik Em.

Dodal: Elek Kubicsko, Uprising Festival
UPRISING FESTIVAL (SK)

UPRISING FESTIVAL (SK)

Pátek 27. 8. 2010 až Sobota 28. 8. 2010
Předprodej 23,- Euro
Vystupují:
Alborosie, Dub Incorporation, Afu-Ra, Disrupt, Ginjah, AMO, Cornerstone Roots, Jah Mason, Čistychov, Cali P, Mungo's HiFi, Soom T, 3gga, HAF, Deadly Hunta, ras charmer, Solo Banton, Soca Twins, Kokoro, MC ZULU, Krak In dub, Braintheft, Daddy & Hypa, Emilliano, riddim tuffa, MC Troy, mr cocoman & solid vibes, Sheng Yeng Clan, U-cee & The Royal Family, Solid Vibez
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |