FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Další zahraniční hvězda na Jamrocku

Další zahraniční hvězda na Jamrocku
06. 03. 2011   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Po švédských Therion a britských The Adicts přijede na Jamrock 2011 další superkapela! Zhruba za týden pořadatelé zveřejní jméno opravdu slavné a prvotřídní formace. Navíc k dnešnímu dni má multižánrový festival JamRock Žamberk prodáno šestkrát víc vstupenek než vloni.
„Už teď chceme poděkovat všem těm, kteří si zakoupili vstupenky na JamRock a potvrdili tak, že je to v Žamberku opravdu baví! Jsem přesvědčen, že je tento rok nejen že nezklameme, ale naopak, že budou nadšeni z kapel, které jsme zařadili tak, aby si většina lidí mezi nimi našla své oblíbence a zároveň objevila něco nového. Chtěl bych v tomto smyslu vyzdvihnout množství opravdu neznámých, avšak prvotřídních českých kapel, které by si zasloužily daleko více pozornosti od médií a hlavně rádií, než je jim dáváno.“, řekl dramaturg festivalu Libor Pavlata.

Po loňské „úvodní, tzv. referenční“ akvizici zahraniční hvězdy, si získal JamRock svojí organizací i za ztížených povětrnostních podmínek dobrou pověst i v zahraničních kruzích a otevřel tak bránu pro daleko širší možnosti podstatně větších a slavnějších jmen. Pořadatelé této možnosti v rámci velmi omezených příjmů (z důvodů udržení nízkého vstupného) využili a uzavřeli smlouvu s opravdu skvělými kapelami.

Nicméně skupiny jako jsou legendární pankáči The Adicts z Velké Británie nebo metaloví Therion ze Švédska, kteří se proslavili po celém světě posunem metalové muziky do sféry symfonické klasiky jsou také velmi hvězdní „hráči“ a dávají celému festivalu patřičný lesk.

adicts

Ze zahraničních interpretů stojí určitě za zmínku i norská sestava Berserk Bastards, která většinu základů svých songů nahrála na palubě plachetnice, se kterou rok objížděli Ameriku přes severní cíp a na jejichž muzice to je opravdu hodně znát. Nejdrsnější námořnické vypalovačky oděné do rockového hávu se střídají s krásně melodickými skladbami, jež jsou ovlivněny zeměmi, kolem nichž pluli a kde si sháněli nájemné muzikanty. Takže se střídají pecky se zvukem z Brazílie, Kuby, Kanady atd. Supersyrový projev frontmanna kapely jen podtrhuje důvěryhodnost a nevypočítavost celého projektu. Když Fred přijel do studia Sono míchat své nahrávky, přivezl si sebou kufr jamajského rumu. Ta muzika je fakt upřímná.

JamRock tak vstupuje mezi absolutně největší festivaly u nás a svojí přátelskou a pohodovou atmosférou dává navíc zažít pocit bájných „šedesátek"

www.jamrock.cz


Dodal: Iva Rejlová, JamRock
JAMROCK

JAMROCK

Čtvrtek 9. 6. 2011 až Sobota 11. 6. 2011
490/550 Kč jednodenní 390 Kč
Vystupují:
Reef The Adicts Segment Sebastian Shatter Fanánek + Synové Výčepu Loccomotive Apple Juice Eggnoise Ready Kirken Hashberry Nil Vypsaná Fixa Zemanová Bára Eastpark UDG T.B.R.O. (Nor) Chinaski Tleskač Die Happy Johnny Said The Number The Pooh Good Fellas The Coolers Simple Muffin Ill Billy Hi Tec (D) November 2Nd Eddie Stoilow The Switch Trashtucada (Sp) Tomáš Klus Alice + Dan Bárta Skyline Čechomor Lenka Dusilová David Koller Mothers Angels Wohnout Divokej Bill Sto Zvířat a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |