FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival Boskovice již za 14 dní

Festival Boskovice již za 14 dní
22. 06. 2011   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Již za 14 dní, 7. až 10. července, se uskuteční další ročník festivalu pro židovskou čtvrť Boskovice, který představí opět řadu zajímavostí ze světa hudby, divadel, filmu, literatury i výtvarného umění.
Festival započne ve čtvrtek 7. 7. v 16.00 vernisáží výstav v Muzeu Boskovicka. Hudební doprovod zajistí maďarské duo Ruach. Oficiální zahájení pak obstará v 17.00 v zámeckém skleníku slovenská kapela Preßburger Klezmer Band a na tento den je připravena i scéna Blues Alive Boskovice 2011, která se koná, jak už samotný název scény napovídá, ve spolupráci se šumperským festivalem Blues Alive. Představí se zde maďarské trio Jack Cannon, jedna z nejen nejstarších, ale také nejlepších bluesových kapel na Slovensku Bluesweiser, Beňa a Ptaszek a skupina Petr Karas Band, která byla vybrána ze soutěže Blues Aperitiv 2011.



na festivalu se dále představí:
Na hudební scéně v jednom z největších českých amfiteátrů vystoupí čerství držitelé žánrové hudební ceny Anděl 2010 v kategorii hip-hop Prago Union s živou kapelou, izraelská ska-reggae kapela Los Caparos, akusticko-elektrické duo DVA, rovněž držitelé žánrové hudební ceny Anděl 2010 v kategorii Alternativa, hudebně-divadelní projekt AllStar Refjúdží Band, legenda undergroundu The Plastic People Of The Universe, průkopníci českého ska The Chancers, Garage Tonyho Ducháčka a polská kapela Cukunft věnující se židovské hudbě.

Na další hudební scéně, zaměřené na hudbu folkovou, rockovou, ale i alternativní, zahrají např. písničkář Nikola Brasko, stoupající hvězda indie-rockové scény Please The Trees, folkové trio Jananas, skupiny Vobezdud, Budoár staré dámy, Hvozd ze Slovenska, Houpací koně, Martina Trchová Trio, Nedělní lidé, Vobezdud, Biorchestr, Plum z Polska, Atlantic Cable a mnoho dalších.

Na česko-německé jazzové scéně ve skleníku se představí Trio Jiřího Šimka, skupina Jazz Base, Hands on Strings, Anne Munka Quartett, nebo Quintet Martina Novotného s repertoárem složeným výhradně z autorských skladeb na pomezí jazzu a vážné hudby. Ke spolupráci na tomto projektu si Novotný přizval přední hráče české jazzové scény, jako jsou kytarista David Dorůžka, violistka Gabriela Vermelho, kontrabasista Petr Tichý a bubeník Tomáš Hobzek a další.

Festival Boskovice ale není jen o hudbě. V příjemném prostředí hradu a farské zahrady uvidíme divadlo Vosto5, spojující v autorských představeních poetiku moderního kabaretu, satirické postřehy, nadsázku, improvizaci a mystifikaci. Lachtaní divadlo Honzy Kovaříka dorazí tentokrát s westernovou hrou Wanted Roy Bean, divadlo DNO, které kombinuje loutky, staré hračky, hi-technologie i živou hudbu na festivalu představí komiksovou postavičce Fagi, která se na počátku roku 2010 zrodila na facebooku. Pro nejmenší budou hrát v neděli ve Farské zahradě Loutky bez hranic, Tomáš Běhal a bude se tančit i zpívat s Karolínou Kamberskou a Honzou Pokusilem.

Již od prvního ročníku festivalu je nedílnou součástí boskovického festivalu také filmová přehlídka. Dramaturgie se pravidelně zaměřuje jak na dokumenty, reflektuje zločiny minulého režimu, lidská práva či významné osobnosti naší kultury, studentské filmy různých škol v Čechách i na Slovensku, tak i na hrané filmy. Sobotní den je věnován polské kinematografii.

Přichystaná jsou také autorská čtení Jiřího Kratochvíla z jeho nové knihy Kruhová leč a Kateřiny Tučkové, držitelky ceny Magnesia Litera 2010 — Knižní klub Cena čtenářů, která návštěvníkům festivalu přečte z knihy Vyhnání Gerty Schnirch.

A bohatý bude i doprovodný program, jako jsou komentované prohlídky židovské čtvrti, cyklovýlet, nonstop djs scéna, výtvarné i řemeslné dílny a přednášky.

Připraveny jsou online přenosy z jednotlivých koncertů a free wifi pokrytí všech scén. Během festivalu bude veřejně přístupný židovský hřbitov, v synagoze je k vidění stálá expozice věnovaná židovské čtvrti a proběhnou zde i komornější projekty. Festival ovšem ovládne celé město a v tom spočívá jeho výjimečnost, protože Boskovice nabízejí i další zajímavá místa a řadu krásných zákoutí.

aktuální informace na http://www.boskovice-festival.cz

Dodal: Unijazz
BOSKOVICE

BOSKOVICE

Čtvrtek 7. 7. 2011 až Neděle 10. 7. 2011
390 - 490 Kč
Vystupují:
Prago Union + Livě band, DVA, Los Caparos (Izrael), The Chancers, The Plastic People Of The Universe, Garage, Allstar Refjúdží Band, Cukunft (PL), Presburger Klezmer Band (SK), Please The Trees, Plum (PL), Atlantic Cable (CAN), Budoár staré dámy, Mikoláš Chadima Trio, Ruach (HU), Hvozd (SK), Jananas, Nikola Brasko, Inner Spaces (CZ/PL), Jack Cannon (HU), Jazz Base, Houpací koně, Kauflant, Marek Novotný Quintet, Martina Trchová trio, Nedělní lidé, Petra Börnerová Band (CZ/SK), Tohorobův Lipet Grund, Biorchester, Tomáš Veselý – Radek Zapadlo Duo, Vobezdud, Take Death, United Cans Unlimited, divadlo Vosto5 – Stand'artní kabaret, divadlo Naboso – Uvařeno, divadlo DNO – Fagi, Tichý jelen – Richard III., Lachtaní divadlo – Wanted Roy Bean (Eintopf Western), Tomáš Běhal, Loutky Bez Hranic, Karolína Kamberská – Říkadla a křikadla a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |