FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Besip roadshow proběhne i na Riviera festu

Besip roadshow proběhne i na Riviera festu
01. 08. 2011   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Policejní statistiky za první pololetí letošního roku ukazují nárůst počtu nehod zaviněných pod vlivem alkoholu. Proto Policie České republiky věnuje nadále problematice velkou pozornost. Ministerstvo dopravy – BESIP v této souvislosti startuje roadshow „Je to na Tobě“.
S ohledem na špatný vývoj statistik oddělení BESIP Ministerstva dopravy ani v letošním roce neopomíjí šanci využít vhodné příležitosti pro preventivní činnost proti řízení pod vlivem alkoholu a návykových látek. Takovou příležitostí nepochybně jsou hudební festivaly, k nimž neodmyslitelně patří užívání alkoholických nápojů a bohužel také návraty řidičů, kteří ještě nejsou zcela střízliví. BESIP pro letošek přichází s novou roadshow „Je to na Tobě“. Primárním cílem přítomnosti BESIPu na sedmi festivalech je seznámit mladé řidiče s riziky řízení pod vlivem alkoholu a návykových látek.

Trochu provokativním sloganem „Chceš vidět i další fesťák naživo?“ se od skutečnosti, že se na festivalech hraje živá hudba, obracíme k tomu, co si všichni přejí, totiž že i při příštím festivalu budou „naživu“, říká vedoucí oddělení BESIP Ing. Kateřina Budínová. „Nesmírně si vážíme toho, že nám v naší snaze pomáhají i tak zvučná hudební jména, jako jsou skupiny Chinaski a Nightwork, zpěváci Michal Hrůza, Mersí nebo rapper Marpo. Jejich podporou ale akce nekončí – ve stanech projektu budeme seznamovat návštěvníky festivalu s možnými dopady jejich neuváženého chování za volantem. K tomu budou sloužit audiovizuální spoty, ale také infopanely s velkoformátovými fotografiemi následků nehod způsobených pod vlivem alkoholu a návykových látek. Budeme distribuovat informační materiály, ale také jednorázové alkohotestery pro ty, kteří se budou chystat na odjezd z festivalu,“ dodává.

Jedním z lákadel ve stanech BESIPu na festivalech se pravděpodobně stanou tzv. „opilé brýle", které simulují stav po požití alkoholu, či jiné omamné látky. Při své návštěvě stanu je jistě vyzkouší také Michal Malátný, frontman skupiny Chinaski. „Milí mladí přátelé, samovolné kvašení cukrů je určitě jeden ze zázraků tohoto světa, ale alkohol při něm vznikající rozhodně nepatří za volant.“ říká ve spotu s lehkou nadsázkou Michal Malátný.

www.brnorivierafest.cz

Dodal: Michal Malinka, Brno Riviera Fest
BRNO RIVIERA FEST

BRNO RIVIERA FEST

Pátek 19. 8. 2011
280/350
Vystupují:
Chinaski, Aneta Langerová, Support Lesbiens, Skyline, Sunshine, Mňága a Žďorp, ABBand, AIRFARE
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |