FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Pyrofest oslnil Prahu

Pyrofest oslnil Prahu
29. 08. 2011   |   Autor: YannD   |   Komentáře (0)
Spojení příjemného dne s programem pro děti i dospělé s večerním vyvrcholením v podobě ohňostrojů nabídl třetí ročník Pyrofestu. Jak to na závodišti ve Velké Chuchli vypadalo se můžete dočíst a krátkou ukázku zhlédnout v našem článku.
Pyrofest ač má za sebou teprve třetí ročník si díky svému širokému záběru získal hned zkraje široké publikum. Program byl zasvěcen především rodinám s dětmi, pro něž bylo nachystáno město fantazie s pohádkovými postavami, soutěžemi a hrami. K mání byla škola kouzel s kým jiným než samotným Harrym, pohádkový kočár či kreativní dílna. Pro starší děti a zejména tatínky pak program nabízel hned několik rovinných dostihů. Konkrétně 8 s vrcholem v podobě 66. ročníku rovinného dostihu Saint Leger, tedy posledním závodem klasické Trojkoruny, pro 3leté anglické plnokrevníky.

Příjemné odpoledne hrajících si dětí a gentlemanů sledujících koně střídal hudební podvečer. My jsme si střihli vystoupení Mig 21 a Sto zvířat, která na sebe skvěle díky mezi pódiovo-backstage komunikaci navazovala. Obě kapely nemají v plánu nějak výrazně oslňovat hudební fajnšmekry či podbízet svá vystoupení originalitě jdoucí ruku v ruce s avantgardním pojetím. O to tady ale ani nešlo. Cílem bylo pobavit přítomné a dostatečně je nažhavit na vrchol večera. A to se oběma zmíněným kapelám prostřednictvím hitů a rovněž vstupů frontmanů Jiřího Macháčka a Honzy Kaliny dařilo na výbornou. Až jsem si chvílemi říkal, že čas od času není na škodu opustit alternativu a dát naopak prostor prověřeným kapelám, které si i přes svou velkou oblíbenost a četnost vystoupení na hraně signalizující riziko „kolovrátku“ stále drží určitou kvalitu. A pak Macháček je prostě komik a basta. Způsob jakým si své vstupy ať už mluvené či zpívané užíval byl silně nakažlivý. A donutit rodiče dítek po každém jeho zvolání „I love You“ sborově zařvat „Fuck You“ bylo zážitkem samo o sobě.

K hudbě a zvláště té open air, patří pivo a nějaké to jídlo. Obojího byl dostatek stejně jako míst k sezení. Po této stránce nelze akci nic vytknout. Snad jen, že k večeru pro děti tolik zajímavostí areál už nenabízel. Evidentně prostřednictvím koncertů vše spělo k vrcholu, tedy hodince mezi pyro efekty. Čekání si děti mohly krátit trampolínou či kolotočem, co se točil takřka non-stop případně pak s rodiči vyhlídkovým letem vrtulníkem, kterých zde lítalo hned několik přímo z plochy závodiště.

Samotná pyro show, k níž se téměř všichni vtěsnali na tribunu či pod ní, začala vystoupením Aerobic mistryň Evropy, které tak trochu zaniklo na dráze, na níž ze spodních částí nebyl úplně dokonalý výhled. Podobně jako fire show, jež oddělovala jednotlivé ohňostroje. První z nich nesl název Follow me a byl zasvěcen Stevenu Spielbergovi. Na hudbu z jeho filmů E.T. mimozemšťan či Dobyvatelé ztracené archy si diváci mohli vychutnat pyrotechnické kudrlinky a pár skutečně velkolepých výjevů na setmělé obloze. Tento ohňostroj byl kratší a i přes svou pestrost tzv. žhavící.



Žhavící na vrchol v podobě dílka z dílny tvůrců z Flash Barrandov. Květinový duet je výjimečný ohňostroj, který svou originalitou postavenou na sladění s hudbou velikánů typu Beethovenovi Ódy na radost či Gershwinovi Summertime, oslnil porotu na Mezinárodním festivalu ohňostrojů v kanadském Montrealu, natolik, že jej vyhrál. Právě na tuto devízu lákali pořadatelé z JVS Group návštěvníky a ti pak měli možnost ohodnotit zda to byla či nebyla prázdná slova. Po shlédnutí Květinového duetu ale nebyl nikdo na pochybách, že Českou republiku v Kanadě zatupovalo skutečně originální dílo. Ostatně posuďte sami v našem pokusu zaznamenat alespoň část z této barevné krásy a ideálně příští rok doražte do Chuchle dát si tuhle příjemnou záležitost live.

PYROFEST 2011 - MĚSTO FANTAZIE

PYROFEST 2011 - MĚSTO FANTAZIE

Neděle 28. 8. 2011
250 Kč
Vystupují:
mig 21, sto zvířat, eddie stoilow 5 angels a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |