FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Freeze Fest aneb Kultura jinak

Freeze Fest aneb Kultura jinak
04. 09. 2011   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Freeze Fest aneb Kultura jinak je festival zaměřený především na alternativní žánry umění, neprofesionální uměleckou scénu a DIY (do it yourself) kulturu.
Freeze fest aneb Kulturu jinak mnohým z vás už ani není potřeba představovat. Možná každý, i ten nejmenší návštěvník, za dobu tří let pochopil, v čem spočívá jeho myšlenka, a co od tohoto netradičního festivalu může očekávat. Freeze fest se snaží dávat všem dostatečnou volnost, možnost se jakkoli projevit, rozhodovat se a jednat „podle své vůle“, ale také za to nést přiměřenou odpovědnost. Omezeni jste pak snad jen zemskou gravitací, jinými návštěvníky a maximálně svou sníženou příčetností či nepřiměřenou opilostí, silně omezující schopnost vnímat širokou škálu zajímavých atrakcí, které Freeze fest nabízí. Ani letos vás totiž neušetříme třídenního útoku na vaše smysly!

A na co se letos vůbec můžete těšit?
Okodóm - multimediální zóna, kde se může v průběhu festivalu stát naprosto cokoliv. Přes noc vám zde bude diktovat tempo mnoho kvalitních djs a také přijede několik živých projektů, jejichž jména zatím neprozradíme. Sekundovat jim bude několik neméně kvalitních Vjů v rámci již tradičního Vj Battlu. Letos se také premiérově představí NaturProdukt se svou audiovizuální produkcí. Před samotným Okodómem pak budete moci sledovat obří "videomapping" na protější vojenskou budovu a ani přes den nebude tento prostor nevyužitý. Proběhnou zde totiž nejrůznější přednášky a workshopy jako např. přednáška „Jak obcestovat zeměkouli s nízko nákladovými aerolinkami za pár babek“ nebo workshop Thereminu, prvního elektronického hudebního nástroje.

FREAK Stage
- Místo pro bláznivé a neuvěřitelné projekty, při nichž budete trpět pocitem šílenství, takovým, který se neřídí obecně akceptovanými sociálními normami kultury, která jej obklopuje. Bude to místo jen pro silné povahy, ale ti kdo vydrží, budou mít zaručen skutečně neskutečný zážitek.

Dubstep gathering stage
- "Velké rande" djů, producentů, organizátorů, soundsystémáků, cz labelů a dalších milovníků tohoto stylu napříč naší republikou. Smyslem je udržet kontakty, nasdílet zkušenosti a rozšířit si obzory, vyslechnout ostatní a hlavně tím vším přátelskou cestou pobavit a basičkou potýrat publikum. Těšit se tak můžete především na dotaženou stage, vyzbrojenou masivním soundem a nápaditými vizuály, ze které zazní pestrá směska různých subžánrů tohoto rychle se rozpínajícího stylu.

Psytrance a goa
- Psychedelic art dekorace i videogeometrické instalace by měly podpořit přírodní scenerii celého palouku, již tak nakousnutou vlivem pestrolistého podzimu. Svojí účastí se chystá Freeze podpořit partička převážně tuzemských aktérů, kterým můžete nahlédnout pod pokličku na http://www.psytrance.cz/ nebo http://bio.psytrance.cz/. Přes den bude na psytrance stagi umístěna naše oblíbená OPEN MIC scéna, kde dostanou prostor všichni odvážlivci, kteří se nebojí chopit mikrofonu před veřejností.

Chillout
- Místo určené k odpočinku, potěšení všech smyslů a rozšíření hranic v prostoru, kde se smísí neobvyklé tvary, zvuky, chutě i vůně. Uslyšíte zde zajímavé hudební projekty, uvidíte 3D objekty s UV výplety, UV plachty nebo vodní instalaci. K tomu všemu se můžete posadit na pohodlné matrace, gauče, křesla, hamaky nebo do čajovny s malým občerstvením.

Divadelní sál - Po tři dny se o vaší pozornost budou prát nejenom stálice našeho Freeze fest programu, jako je Studio Citadela, Skupina 22, Misionáři, Loco:motion company, Mýtus nebo Podpultovka, ale čekají vás i úplní nováčci jako Krutodivadlo Kachny nebo neuvěřitelné Divadlo Demago. Dále pro vás připravujeme YoYo a další exhibice, ke kterým samozřejmě nebudou chybět i praktické workshopy, kde si budete moci dané dovednosti vyzkoušet na vlastní kůži.

Venku před divadlem, v klidné zeleni pak bude připraven dětský koutek a čajovna s malou oddychovou zónou pro ty, kteří si budou chtít naprosto odpočinout od hudební produkce.

Kino - bude opět rozděleno do několika tematických bloků. Pokračovat budeme v bloku Cinema libre - zde se objeví dokumenty s názory, jež se k nám díky zvukové bariéře mainstreamových médií zpravidla nedostanou. Na loňský rok navážeme i dalším blokem - graffiti / streetart filmy a dokumenty. Novinkami bude blok filmů z Blízkého východu (doplněný vodními dýmkami a útulným interiérem kina) a konečně filmy pro pravé cinefily v režii Indiefilm (www.indiefilm.cz).

Výtvarná část
– tradičně zaměřena především na alternativní žánry umění a amatérskou tvorbu. Snažíme se však také zapojit výtvarníky ze všech uměleckých vrstev a směrů. Na festivalu budou k vidění různé prostorové a abstraktní instalace, sochy, graffiti, obrazy, fotografie nebo videoinstalace.

Koloušek v Apsiku – další z real adventure games bude letos pojata ve stylu dadaistickém, nechce se překvapit!

www.freezefest.cz
FREEZE FEST

FREEZE FEST

Pátek 16. 9. 2011 až Neděle 18. 9. 2011
pátek 250,-, sobota 200,-
Vystupují:
Okodome, Freak stage, Dubstep gathering stage, Wonderland
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |