FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Pátý Jamrock s nabitým programem

Pátý Jamrock s nabitým programem
18. 03. 2012   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Pátý ročník festivalu Jamrock se uskuteční pod rozhlednou Rozálkou 14. – 16. června. Akce letos nově proběhne na třech pódiích. Fanoušci mohou již nyní počítat s nabitějším programem. Většinu účinkujících již pořadatelé prozradili, některá zajímavá jména jsou ještě v jednání.
Pátý Jam Rock je výjimečný také tím, že si část festivalového menu mohli fanouškové vybrat podobně jako v restauraci. O internetové ankety byl podle slov Libora Pavlaty obrovský zájem. „Máme za sebou první kolo složené z českých kapel, které u nás za čtyři roky byly. Teď probíhá druhé, v tom se o přízeň fanoušků ucházejí skupiny, které by se k nám podívaly poprvé,“ vysvětluje hlavní pořadatel.

Že si festival žije i svým internetovým životem, potvrzují rovněž jeho stránky na sociální síti Google + a Facebook. Fanoušci je bombardují desítkami dotazů a připomínek již řadu měsíců.

Kvalitativní skok zaznamenají diváci ve čtvrtek. Místo obvyklých 5 menšinových metalových kapel zde vystoupí několik zahraničních kapel v čele s nějakým výrazným a všeobecně známým jménem. Tato hlavní kapela však nebude hrát jen festivalový padesátiminutový set, ale normální, minimálně hodinu a půl trvající koncert. Žánrově se zde nebude JamRock nijak omezovat. A protože je pódium navíc, tak si na své přijdou i již tradiční příznivci metalu.

Chloubou žamberského Jam Rocku je fakt, že zde vystupuje téměř úplná domácí špička. Ani letos se v tomto ohledu nic nemění. V programu totiž nechybí letošní nositel ceny Anděl za nejúspěšnější album a nejlepšího zpěváka Tomáš Klus či kapela Mandrage, která si ve stejné soutěži odnesla ocenění v kategorii skupina roku nebo nominovaná Anna K. Druhé housle určitě nebudou hrát osvědčená jména české scény: Wohnout, Vypsaná Fixa, UDG, Support Lesbiens, MIG 21 nebo výjimečný koncert Alice se zpěvákem Danem Bártou, slavcí před rokem velký „comeback“ právě v Žamberku. Pod Rozálku mají ovšem namířeno také dvě nejoblíbenější slovenské skupiny a sice Horkýže Slíže a No Name.

Červnový hudební svátek si chce zachovat neopakovatelnou atmosféru, vymění ale svůj vzhled. „Tvůrcem nového a podstatně modernějšího vizuálu je Milan Cais ze skupiny Tata Boys,“ prozrazuje zásadní změnu Libor Pavlata. A jak dodává, nový grafický kabát se projeví nejen na plakátech, ale také v samotném areálu.

Co se naopak měnit nebude, jsou nízké ceny vstupného, kterými Jam Rock válcuje ostatní festivaly v Česku. Do konce dubna vyjde lístek v předprodeji na pouhých 450 korun. „Za ně dostanete několik desítek kapel včetně kvalitních zahraničních. To by vám kolikrát nestačilo na jediný koncert,“ uzavírá šéfdramaturg charismatického JamRocku.

Dodal: Nikol Poselová, PR JamRock

JAMROCK

Čtvrtek 14. 6. 2012 až Sobota 16. 6. 2012
450 Kč
Vystupují:
Awolnation, Young Guns, Adam Bomb, StringerBessant, Keko-Yoma, Ill Billy HiTec, Tomáš Klus, Mandrage, Anna K, Vypsaná fixa, Wohnout, Vypsaná Fixa, UDG, Support Lesbiens, MIG 21, Alice s Danem Bártou, Horkýže Slíže, No Name a další
Koupit vstupenky online
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |