FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

KoRn nejtvrdší kapelou Trutnov open airu

KoRn nejtvrdší kapelou Trutnov open airu
16. 04. 2012   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Jako první jsme vás informovali o tom, že na trutnovský open air přijedou Korn, nejtvrdší kapela v historii festivalu. Pětadvacátý ročník kultovní akce zároveň zahájil objednávání vstupenek na dobírku. Proč zrovna KoRn a na kolik vyjdou vstupenky se dozvíte v článku.
„S příchodem jara, v čase radostné zvěsti, kouřovými signály zpod hor oznamujeme, že letošním průsečíkem různých žánrů bude americká kapela Korn, která tento rok vdechne ještě výraznější a extrémnější stylové rozpětí festivalu než je zvykem,“ ohlašují svým tradičním způsobem pořadatelé jednu z hlavních kapel trutnovského festivalu.

Korn - nejtvrdší kapela, která za pětadvacetiletou historii festivalu v podhorském ležení zahrála.

"Korn se letos přiřadí k Faith No More, Sepultuře, Soulfly, Mötorhead, Arch Enemy, Sucidal Tendencies, Fear Factory, Cavalera Conspiracy, Moonspell a dalším, kteří již vystoupení ve specifickém podhorském ležení okusili a náležitě si ho užili,“ potvrzuje hudební publicista Petr Korál.

korn

Pár střípků, kdo jsou Korn…?
Ve Spojených státech Korn prodali necelých 17 milionu alb a obdrželi šest nominací Grammy, z toho dvě vítězné za skladby „Freak on a Leash“ a „Here to Stay“. Jsou považováni za tvůrce tzv. nu-metalu, nebo-li nového metalu. „První deska Korn se jmenovala stejně jako kapela a jakmile vyšla, bylo nabíledni, že se ledy na světové hudební scéně budou nadále rychle a svižně hýbat. Korn si tehdy vzali to nejlepší z metalu a obložili to moderním náhledem na věc. Co víc, jejich fanoušci je pochopili, a tak se za oceánem stalo album dvakrát platinové a Evropané z něho byli nadšení také. Hudební novináři začali psát o nu-metalu,“ říká k tomu hudební publicista a novinář Jaroslav Špulák.

Korn se stali vzorem pro řadu dalších kapel, jako Linkin Park, Slipknot, Papa Roach nebo Limp Bizkit. Ve svých začátcích dělali předkapelu Metallice a jsou oblíbenou skupinou božského Ozzy Osbourna, který si je bral na svá tour. Postupem času se stávalo, že Korn samotného Ozzyho zastiňovali a jejich koncerty nabývaly na síle. „Korn se stali jednou z nejúspěšnějších a zároveň i kritikou nejuznávanějších skupin moderní rockmetalové generace, která se už jen pramálo hlásila k tvůrčím postupům a všemožným klišé příznačným pro hard & heavy ikony předcházejících dvou dekád. Její vliv na celý zástup nastupujících mladých kapel té doby je naprosto neoddiskutovatelný. Byli to právě Korn, kteří povýšili podladěný zvuk sedmistrunných kytar na pomyslný nový zákon,“ doplňuje publicista Petr Korál.

Vstupenky
„S příchodem jara a vybubnováním Korn zahajujeme objednávání vstupenek na dobírku. Ceny, díky podpoře našeho mecenáše Zdeňka Bakaly, zůstávají stejné jako v loňském roce,“ říká k tomu festivalová náčelnice Eva Lipová Navrátilová. Na dobírku tak budou lístky stát 980 Kč, v předprodejích 1080 Kč a na místě potom 1200 Kč. Navíc při objednání 10 vstupenek na dobírku je jedenáctá pro objednavatele zdarma. Vstupenky je možno objednávat na www.festivaltrutnov.cz a od května budou k dispozici také v kamenných předprodejích.

Dodal: Eva Navrátilová, Geronimo Agency
TRUTNOV OPEN AIR

TRUTNOV OPEN AIR

Čtvrtek 16. 8. 2012 až Neděle 19. 8. 2012
na dobírku 980 Kč, předprodej 1 080 Kč / na místě 1 200 Kč
Vystupují:
Korn, John Cale, Anti-Flag, The Flying Eyes, Adam Cohen, Muchachito Bombo Infierno, Hawk Eyes , Barrington Levy, Marta Kubišová. a Petr Malásek, The Plastic People of The Universe, Yellowcard, dEUS, Jiří Schmitzer, J.A.R., Irena Budweiserová, Vlasta Třešňák & Band, Neruda, Sto zvířat, Mňága a Žďorp, Vladimír Veith, Vladimír Merta, Ivan Hlas, Garage & Tony, L.A., The Fireballs, Michal Hrůza a kapela Hrůzy, Velvet Underground revival, Goodfellas, Hally Belly, Čankišou Petr Váša a Ty syčáci, Zuby nehty, Visací zámek, Hakka Muggies, Baťa & Kalábůf něžný beat, N.V.Ú., Už jsme doma, Vladimír Mišík a ETC, Jaroslav Hutka a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |