FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Tata Bojs a další na Benefici v Karlíně

Tata Bojs a další na Benefici v Karlíně
23. 04. 2012   |   Autor: YannD   |   Komentáře (0)
V pražském Karlíně bylo během uplynulého víkendu poměrně rušno, což neušlo ani naší pozornosti. Krom barevných Code:Mode u Kaizlových sadů, patřila neděle v Karlíně Benefici proti výstavbě Afi Karlín Business Centre za účasti zajímavých jmen, nemohli jsme chybět.
Karlín je zvláštní čtvrť, od rušného centra kousek, přesto klidná, zachovávající si svého ducha místa, neboli Genius Loci. Atmosféra je specifická a umocněná přirozenými hranicemi v podobě Vítkova a Vltavy. Karlín je přesně tou čtvrtí, která vám nabídne skvělý relax po prohýřené noci, klid od hutných beatů a někomu i slunce v duši:-) Třeba když se vracíte z nedalekého Tousteru, projíždíte do centra na party anebo si dáváte warm-up pod stromy v Kaizlových sadech.

Vzhledem k tomu, že „umělci“ z radnice podporováni mocnými developery, se rozhodli tuhle poklidnou atmosféru narušit plánovanou výstavbou Afi Karlín Business Centra, zvedla se v Karlíně vlna odporu, která stáhla i přespolní a krom klasických akcí á-la petice vykrystalizovala v benefiční koncert, který se uskutečnil v neděli 22.4. v prostorách zahrady ZŠ na Lyčkově náměstí. Prckům a rodičům, krom divadla a prolejzaček dělaly společnost například Tatáči, Please the Trees nebo třeba Republic of Two.



Za akcí stála občanská sdružení Karlín sobě, Rodiče smysluplné školy a taky Divoké matky Kristýna Liška Boková, Barbora Zikmundovská a Zuzana Kolkovská, které se prostorem proháněly v šatech od Lazy eye a vyplňovaly proslovy spolu s architekty a zástupci ostatních o.s. časy mezi jednotlivými vystoupeními. Nedaleko v Hybešovce provozují stylovou kavárnu a celé akci dodávaly patřičný šmrnc. Stejně jako divocí tátové Vašek Havelka či Milan Cais, kteří s sebou vzali své děti a z koncertu vytvořili pohodový piknik pro všechny.



Odpoledne odpálila Jana Gang, během našeho příchodu se do přítomných akusticky zakusovali parádní Republic of Two a vrchol obstarali Please the Trees i se sborem Elpida. Následně pak Tata Bojs ve speciálním vozembouch setu čili akusticky a dodejme, že i vtipně. Tata Bojs v téhle poloze působili uvolněněji a ukázali tak zase trochu jiný rozměr svých skladeb. Od PTT potěšila třeba Wrong Along či I´m Afraid of You tradičně obohacená o výlet Vaška Havelky mezi diváky při extatickém závěru, od Tatáčů třeba Šťastnější, Skovka nebo stále aktuální pecka Opakování, k níž se videoklip natáčel mimo jiné právě v Karlíně, a kterou si můžete dát v našem videu.



S Tata Bojs dorazilo i slunce a celé odpoledne tak získalo nádech dokonalosti, kdy se všichni bavili, užívali si hudbu i doprovodný program, po akci si zapálili svíčku na místě, kde by skleněné monstrum mělo vyrůst a odcházeli spokojení s náladou jakou umí náš původní Karlín vytvořit. Díky za příjemné odpoledne.

Více info na www.karlinsobe.cz a fb page Divokých matek.
DIVOCE PROTI AFI KARLIN BUSINESS CENTRE

DIVOCE PROTI AFI KARLIN BUSINESS CENTRE

Neděle 22. 4. 2012
zdarma
Vystupují:
Tata Bojs, Please the Trees, Republic of Two, Jane Gang a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |