FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Představujeme Soundfeer 2012

Představujeme Soundfeer 2012
06. 05. 2012   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Soundfeer už je téměř na obzoru, máme pro vás čerstvé novinky. Breakbeatová stage zatím mlčela. Můžeme s potěšením oznámit, že jejím headlinerem bude mistr party breaku dj Deekline . Odtajněný program dalších pódií najdete článku.
Techno stage se nám nadále rozrůstá, dalšími headlinery jsou veterániDJ Ant a DDR, kteří se představí v projektu Cogs, Beans and The Machines (UK), spojující gramofony a živé „mašinky“. Nebude chybět ani legendární JEFF23 ze Spiral Tribe.

Na Radio 1 stage vystoupí UONE (AUS/DE), projekt světoběžníka Ewana Scotta představující různé odnože minimalu, housu a techna. Na LIVE stage přibyli PEDRO ZAKATCHKU (CZ), kteří nás svým nabušeným electrem zaujali při posledním koncertu v Crossu.

DJ Deekline /UK/
V 90. letech Nicholas Annand alias DJ Deekline  poslouchal funk, elektro a jungle, objížděl kluby a skládal. Ostruhy si v roce 1999 vysloužil 2stepovým trackem Don´t Smoke Da Reefer, který dnes patří do zlatého fondu. Zcela zásadní bylo v roce 2003 jeho spojení s producentem Wizardem. Společně vydali dvě alba Breaks, Beats and Blondes (2004) a Back Up, Coming Through (2009). Hlavně v období prvního alba byl jejich zvuk pro breakbeat naprosto určující. Dokázali vytvořit jak popovější track pro rádia, tak tvrdý party destroyer s monstrózní basou. Poslední roky spolupracuje s Ed Solem a zaměřuje se na „letní“ sound plný samplů z minulosti. Tím si vydobyl jméno i mimo svůj dosavadní rybníček a objíždí velké party po celém světě. V setech míchá od pomalejšího ghetto funku až po tvrdší a progresivnější braeky. Stojí za labely Sludge, Hot Cakes, Jungle Cakes, Booty Breaks, Rat Records and Giant Pussy Records. Letos by mu společně s Ed Solem mělo vyjít album Bounce and Shake. Před čtyřmi lety roztančil Roxy a není důvod si myslet, že na Soundfeeru to bude jinak.

Cogs, Beans and The Machines /UK/
je spojení dvou veteránů londýnského acid techna. Livesetář DDR (FullOn and Bedlam Sound Systems) a majitel labelu Powertools DJ Ant (www.djant.net) spojili v roce 2010 svá studia, aby dlouholeté producentské schopnosti využili při společné tvorbě. A stihli toho už spoustu. V poslední době například populární track „YES LONDON“, který vyšel jako 100. release labelu Stay Up Forever. V momentě, kdy se sešli jako producenti, začali zkoušet zbrusu nový liveset, kde Ant na gramofonech doprovází DDR s mašinkami. A právě takto si borce, kteří se hudbě věnují dohromady už skoro 40 let, budeme moci vychutnat na festivalu Soundfeer. Turntables vs Live machines. Analogue and digital.

JEFF23 /UK/
JEFF23 figuruje na scéně již bez mála čtvrtstoletí, v Anglii byl jedním z průkopníků freeparties. Po sezoně 1991 na Tenerife a Korfu vystupoval na spoustě undergroundových i oficiálních klubových parties a rádiových stanicích, a po uzákonění Criminal Justice Act ve Velké Británii následoval Spiral Tribe na cestu po starém evropském kontinentě. Podílel se na organizaci největších undergroundových parties v Evropě, stejně tak jako největších klubových parties ve Francii, jako je třeba Elegal Frequencies. Stál u zrodu takových jmen, jako jsou například Popof, Noisebuilder, Crystal Distorsion či Radio Bomb. Jeff vydává na labelech Network23, Elegal Electronics, Maximum Reception a spoustě dalších. Koprodukuje nahrávky jmen, jako jsou Les Boucles Etranges, 69db nebo Crystal Distorsion. Jeff projel se svou muzikou kontinent od Skotska po Tel Aviv a stal se legendou nejen díky své roli ve Spiral Tribe nebo novátorskému labelu Netvork23, ale především díky nezapomenutelné atmosféře jeho DJských setů a parties, které spoluvytváří.

Uone /AUS,DE/
Ewan Scott aka Uone momentálně žijící v Berlíně je původem Australan. Má více než 10 let zkušeností jako DJ, producent a zároveň i promotér. Podílí se na organizaci proslulého festivalu Rainbow Serpent a stará se o tours světových elektronických umělců pod hlavičkou LAB a Beef records. V jeho DJ setech můžeme slyšet citlivou kombinaci minimal, house, techno a nejrůznějších odnoží této hudby. Vždy se ale jedná o pečlivě vybrané underground tracky s ,twisted´ nádechem. Uone za svou kariéru vystoupil kromě Evropy v Brazílii, USA i Japonsku, zkrátka všude možně. Teď konečně zavítá i k nám. Jak sám Uone říká: „I am real Party Animal ready to rock the floor!“

Pedro Zakatchku /CZ/
Pedro Zakatchku = Elegantní Disco Punk. Vyvážená kombinace popu, techna a punku s živýma bicíma, kytarama, samplama a navrch sugestivním zpěvem vám pořádně rozkroutí nohy. Sled žvýkačkových písní. Za Kačku!

www.soundfeer.cz

Dodal: Festival SoundFeer
SOUNDFEER

SOUNDFEER

Pátek 22. 6. 2012 až Neděle 24. 6. 2012
Vystupují:
Woody McBride aka DJ ESP (USA), DJ-ESP-aka-Woody-McBride, Deekline /UK/, Cogs, Beans and The Machines /UK/, JEFF23 /UK/, Uone /AUS,DE/, UniversoParalello, Dead Silence Syndicate Band (UK), The-Tchendos, Sci*Fi*Psi, Le Pneumatiq, PEDRO ZAKATCHKU a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ FOTKY
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |