FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Cultural Reggae Vibez s kompletním programem

Cultural Reggae Vibez s kompletním programem
13. 05. 2012   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) O slovo se hlásí již 11. ročník festivalu Cultural Reggae Vibez, který je známý svojí neopakovatelnou atmosférou bývalého lomu U Sv. Josefa. Ten se nachází uprostřed lesa nedaleko podkrkonošského města Hořice.
V lomu, kromě hudebních akcí, probíhá také mezinárodní sochařské sympózium. Sochy, které jsou zde vytvořeny jsou poté vystaveny v přírodní galerii nedaleko lomu.

Letošní ročník festivalu bude probíhat již tradičně druhý víkend v červnu. Po loňském úspěšném zahájení festivalu už ve čtvrtek jsme se rozhodli to zopakovat. Festival tedy otevře své brány už 7. 6., kdy vás budou rozehřívat DJs na druhé stagi. Celý festival pak začne v pátek a potrvá až do nedělních ranních hodin. Program letošního ročníku jsme se snažili udělat tak, aby si každý přišel na své. Budete moci slyšet mnoho hudebních žánrů od reggae přez ska, world music, dancehall, dub až po tvrdší styly jako ragga nebo drumandbass.

Headlinerem budou legendy a průkopníci dubové scény v Evropě Zion Train Sound System. Kapela v Čechách vystupuje poměrně často, ale na CRV vystoupí jako Sound System, což jim dovoluje více improvizace. Živé vystoupení Zion Train jsou plné pozitivní energie, kterou šíří mezi publikum. Můžete se těšit na hutný dub okořeněný elektronikou a taneční hudbou. ZT za svoji více jak dvacetiletou existenci vydali řadu úspěšných alb. V roce 2007 vydali nejúspěšnější album „Live as One“, které dostalo prestižní cenu Jamajské Reggae Grammy za „Nejlepší dubové album“. S návazností na „Live as One“ bylo v říjnu loňského roku vydáno album „State of Mind“, které taktéž sklízelo skvělé recenze.



Dalším headlinerem festivalu bude anglický zpěvák a raper Deadly Hunta. Jeho nenapodobitelný hlas můžete znát z mnoha tracků, které nazpíval pro úspěšné umělce nejenom z reggae, ale taky hip hop a jungle scény. Jeho největším hitem, ale i nadále zůstává píseň “Talk Out Loud” známá i svým videoklipem. V Hořicích vystoupí s ostravsko-opavskou crew Wicked Sound. Jako další zahraniční zpěvák vystoupí Youss, vlastním jménem Youcef Seddas, který je považován za „krále“ hip-hopu a reggae v Alžíru. Má na svém kontě několik alb. Některé vydal v rodném Alžíru a některé ve Francii, kde momentálně žije.



Potřetí se do Hořic vrací německý zpěvák U-Cee. My ho můžeme znát především z kapely King Banana (nyní Roal Family), která na festivalu CRV vystupovala v roce 2007. U-Cee prošel několika projekty a seskupeními. V roce 2009 se částečně přestěhoval do Prahy, kde začal hostovat z kapelou United Flavour a později i kapelou Riddimshot, se kterou v Hořicích vystoupil v roce 2010. Nyní se vrací potřetí s novým sólovým albem „International Call“, které vydal v březnu letošního roku. Naživo ho bude doprovázet kapela Flavour Band, jejiž hudebníky znáte především z kapely United Flavour. Reggae vzniklo jako rytmická modlitba černých otroků na Jamajce, když se obraceli k Bohu s prosbou o konec útlaku a o nový svobodný život. Se stejnými ideály vznikli Rhomanife, kapela úspěšně působící na jihoitalské roots scéně již více než pětadvacet let. Po úspěšných koncertech z října 2011, k nám přijíždí legendy z rozehřáté přímořské metropole Bari již podruhé, aby přinesli trochu víc jižního sluníčka, temperamentu a pozitivních vibrací.



Z českých luhů a hájů dorazí matadoři české reggae a ska scény Fast Food Orchestra, Evolution Dejavu, , Dub Artilllery, Princ Alfredo & Warriors, Racoon´s, Trio de Janeiro, Petr Míkovec + Jakub Johánek in Dub, Aneboafro nebo Colectiv.

Jako tradičně je připravená také druhá stage, která představí ty nejlepší reggae, dancehall nebo dubové Sound Systemy nejen z čech. Už ve čtvrtek rozjedou festival King Sound Steppaz a hrát se bude téměř nonstop až do ranních nedělních hodin. Pro ty co by toho ještě neměli dost je v plánu i nedělní after party. Po loňském úspěchu jamajského zpěváka Gavinchiho jsme nemohli odmítnout nabídku dalšího vystoupení. Tentokrát ho doplňí DJ, promoter a velká osobnost reggae v Čechách Admíral Kolíbal. Ze Slovenska dorazí vážená crew Respect Vibration, z Polska pak Smokaz United. Domácí scénu zastoupí: Emergency JBC One Love Station, Coltcha United, Penni Walli, Equalizer, Ragga Brigade, Raggaultras, Jah tribe a Jah Army.

www.culturalreggaevibez.cz/


Dodal: Martin Sodomek
CULTURAL REGGAE VIBEZ

CULTURAL REGGAE VIBEZ

Čtvrtek 7. 6. 2012 až Sobota 9. 6. 2012
250 Kč / 300Kč, na místě: čt/pá/so 350 Kč, sobota 300 Kč
Vystupují:
Zion Train Sound System (UK), Deadly Hunta (UK) & Wicked Sound, Youss (FR, Alžír), U-Cee & Flavour Band (DE,INT), Rhomanife (IT), Fast Food Orchetra, Evolution Dejavu, Dub Artilllery, Princ Alfredo & Warriors, Racoon´s, Trio de Janeiro, Petr Míkovec + Jakub Johánek in Dub, Aneboafro, Colectiv, Gavinci (JAM) + Admíral Kolíbal, Respect Vibration (SK), Emergency JBC One Love Station, Coltcha United, Smokaz United (PL), Penni Walli, Equalizer, King Sound Steppaz, Ragga Brigade, Raggaultras, Jah tribe, Jah Army a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |