FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Trutnov potvrzuje další interprety

Trutnov potvrzuje další interprety
02. 07. 2012   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Český Woodstock k vysvědčení a ke konci školního roku vybubnovává další kapely - punk, hippies a syna písničkářské legendy. Do podhorského ležení přiletí zaoceánští Anti-Flag, psychedeličtí The Flying Eyes a syn Leonarda Cohena, Adam.
„K vysvědčení a s prvními dny měsíce bouří vybubnováváme další zářezy do pažby letošního setkání a jeho pestrobarevné mozaiky. Do našeho podhorského ležení přiletí zaoceánští Anti-Flag, kapela známá punk rockovou energií a neuvěřitelně dlouhými a intenzivními tour, psychedeličtí The Flying Eyes a syn Leonarda Cohena, Adam,“ oznamují pořadatelé. Open Air Festival Trutnov, přezdívaný Český Woodstock, se koná od čtvrtka 16.8. do neděle 19. 8. a je věnován In Memoriam Václavu Havlovi a Ivanu Martinu „Magorovi“ Jirousovi.

Vrací se kapela, které hotelový personál spálil luxusní obytný autobus
Anti-Flag se vrací na místo činu. I tak by se dal nazvat návrat kapely, které před třemi lety hotelový personál v Trutnově napojil na obrácenou fázi přívodní elektrický kabel a luxusní obytný tour autobus tak vypálil. Kapela odjela se spálenými vnitřními elektrickými rozvody a na cestě byla nucena autobus vyměnit. Škodu zachránilo dobré pojištění a příhoda již nyní budí úsměv a oboustranné pochopení.

Anti-Flag jsou však především známí punk rockovou energičností svých vystoupení s neopunkovými prvky. „Při jejich prvním vystoupení na festivalu před třemi roky byli natolik strhující a energičtí, že jsme se je letos rozhodli pozvat znovu a dát jim více prostoru. Je to i malá satisfakce s omluvou a dýmkou míru,“ říká k tomu s úsměvem Eva Navrátilová Lipová.

af

O trutnovském festivalu se traduje, že podstatný není program, kapely a umělci, kteří zde hrají, ale moment setkání. Kdy budou jednotlivé kapely hrát se návštěvníci většinou dozvídají až na místě z Festivalového samizdatu. „I když program jednotlivých dnů od vzniku festivalu nezveřejňujeme, neb ctíme moment překvapení a především setkání, výjimky potvrzují pravidlo. Anti-Flag vystoupí první den festivalu, ve čtvrtek večer, “ říká k tomu zakladatel festivalu Martin Věchet alias Geronimo - Black Elk Warrior.

Who is ANTI-FLAG

Dnes již kultovní Anti-Flag vznikli v úspěšném působišti známého českého hokejisty, v Pittsburghu, v roce 1988, ale až po devíti letech vydali své první album. Už svým názvem kapela dává najevo, že není vůbec apolitická, ve svých textech se ostře vyjadřuje proti korupci v politice, rasismu, fašismu a policejní brutalitě. Svými texty Anti-Flag předčí mnohá přemýšlivější uskupení napříč žánry. „Kapela koketuje s až levicovým smýšlením, což by je možná přešlo, kdyby strávili několik let ve východní části Evropy před rokem 1989 či přímo v komunistickém kriminálu. Ale naopak by jim to asi slušelo ve stodolách na undergroundových a ilegálních koncertech,“ říká k hudbě a postojům kapely zakladatel festivalu, jež v roce 1987 rozprášila komunistická StB, Martin Věchet. S koncertem Anti-Flag se na Bojiště po roce vrátí i oblíbené šipky z pódia, kterými vloni publikum poctil jejich vynálezce a ikona punku a nezávislosti Iggy Pop. „Anti-Flag nejsou žádní uhlazení hoši, ale energická a rozskákaná kapela, která svoji hudbou, tancem a energií nenechá jeden mokasín v klidu. To, že začátkem roku 2009 museli zrušit zbytek svého evropského turné, protože si jejich frontman Justin Sane zlomil na pódiu klíční kost a krátce před ním bubeník tři žebra, mluví za vše,“ dodává s úsměvem Martin Věchet alias Geronimo.

Adam Cohen – prázdninová třešnička festivalu a nejen odlesk svého otce
Trutnov Open Air se vyznačuje neotřelou dramaturgií, zajímavou historií a specifickou atmosférou, kterou jeho častý návštěvník a kmenový náčelník Václav Havel označil za spikleneckou pospolitost. Je nasycen extrémy a hudebními rozličnostmi. To potvrzuje i letošní vystoupení syna slavného otce, který není jen otcovým odleskem. Do Trutnova přijede Adam Cohen, syn legendárního písničkáře Leonarda Cohena. „Tento muž se srdcem romantickým jak z Villonových básní, se šarmem a elegancí po tátovi, jehož hlas poznamenávají cesty pravdy, lásky a poznání, vystoupí na pódiu podhorského ležení před punkovou kapelou Anti-Flag,“ říká k tomu zakladatel festivalu Martin Věchet.

Vrací se také americká kapela, která před dvěma lety málem zbořila Undergroundový stan
„Od chvíle, kdy před dvěma lety The Flying Eyes sestoupili z pódia Undergroundového stanu, často odpovídáme na dotazy, kde jsme ke kapele přišli, jak ji objevili a zda-li ještě někdy přijedou. The Flying Eyes totiž před dvěma lety rozčeřili psychedelické vody a doslova uhranuli zdejší alternativně smýšlející publikum. Svým dlouhým nočně ranním koncertem málem zbořili celý stan. Z pódia se linuly tóny jak z časů nejpsychedeličtějšího období hudby v současných aranžích,“ vzpomíná Martin Věchet.

fl eyes

„Nejsme zařaditelní do žádné škatulky, nenabízíme žádné šťastné syntetizátorové linky. Naše hudba má příliš mnoho změn tempa a zvukových variací, aby byla jednoznačně zařazena do garážového rocku. Máme ji prostě rádi,“ říkají hoši z kapely. The Flying Eyes hrávají na různých nezávislých setkáních a festivalech na farmách podél východního pobřeží Spojených států. „Je nám to sympatické a evokuje to ilegální koncerty po stodolách undergroundových baráků za komunistů i nyní. Našli jsme se navzájem - oni nás a my je,“ uzavírá Martin Věchet alias Geronimo, tvůrce podhorského programu.

www.festivaltrutnov.cz/

Dodal: Iva Rejlová, Geronimo Agency
TRUTNOV OPEN AIR

TRUTNOV OPEN AIR

Čtvrtek 16. 8. 2012 až Neděle 19. 8. 2012
na dobírku 980 Kč, předprodej 1 080 Kč / na místě 1 200 Kč
Vystupují:
Korn, John Cale, Anti-Flag, The Flying Eyes, Adam Cohen, Muchachito Bombo Infierno, Hawk Eyes , Barrington Levy, Marta Kubišová. a Petr Malásek, The Plastic People of The Universe, Yellowcard, dEUS, Jiří Schmitzer, J.A.R., Irena Budweiserová, Vlasta Třešňák & Band, Neruda, Sto zvířat, Mňága a Žďorp, Vladimír Veith, Vladimír Merta, Ivan Hlas, Garage & Tony, L.A., The Fireballs, Michal Hrůza a kapela Hrůzy, Velvet Underground revival, Goodfellas, Hally Belly, Čankišou Petr Váša a Ty syčáci, Zuby nehty, Visací zámek, Hakka Muggies, Baťa & Kalábůf něžný beat, N.V.Ú., Už jsme doma, Vladimír Mišík a ETC, Jaroslav Hutka a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |