FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Nick Cave a Franz Ferdinand na Sziget festivalu

Nick Cave a Franz Ferdinand na Sziget festivalu
22. 05. 2013   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Kdo obdržel vstupní víza na Sziget - Ostrov svobody teprve nedávno? Pětice interpretů aktuálně doplňuje program, na hlavním podiu vystoupí Nick Cave a přiveze sebou svůj znovuobnovený legendární soubor Bad Seeds. Na něm vystoupí i nejpopulárnější z nezávislých kytarovek minulého desetiletí Franz Ferdinand.
Básník, spisovatel, provokatér, rocková hvězda, to vše je Nick Cave, i když ne nutně v tomto pořadí. Nick Cave je prostě muž mnoha talentů a vše co dělá, stojí za pozornost. Není třeba tuto hvězdu nezávislé scény dlouze představovat, v ČR je nesmírně populární a jeho každý počin je bedlivě sledován. Nejinak tomu bylo i u posledního alba, které po divokých albech s kapelou Grinderman, představilo Nicka Cave a jeho Bad Seeds v klidnější poloze. Podmanivá atmosféra dlouho očekávané studiové nahrávky Push The Sky Away, která vyšla letos v únoru, učarovala jak kritikům, tak fanouškům. Nick Cave a Bad Seeds, z pozice jednoho z headlinerů festivalu, představí tuto novinku návštěvníkům Szigetu osobně z hlavního pódia letošního Sziget festivalu. 
 
 
Energické a hitové indie skladby proslavili Franz Ferdinand i u nás. Tento soubor ze skotského Glasgow se během posledního desetiletí stal jednou z nejpopulárnějších britských kapel a získal řadu ocenění. Vydání čtvrtého alba této kapely je na spadnutí a ponese název Right Thoughts, Right Words, Right Action. A tak mohou fanoušci na Szigetu očekávat jak klasické hity, které proslavili Franz Ferdinand, díky unikátnímu rockovému zvuku a silným melodiím, tak i novinky, které představí i aktuální sound kapely. 
 
Zcela poprvé na Szigetu budou !!! (vyslovujte: čik, čik, čik). Každá encyklopedie popu začíná tímto jménem kalifornské kapely. Koncem devadesátých let frčel v Sacramentu dance punk a tak zde vznikla kapela, která produkuje hudbu evokující zlatou éru nové vlny. A rozhodně Vás to nenechá v klidu a roztančí to minimálně vaše nohy. Na Ostrov svobody přijedou prezentovat svoji pátou desku THR!!!ER  a to přímo na hlavním pódiu.
 
 
Mega stan ve kterém je umístěno podium A38 bude svědkem vystoupení ultramoderního hlasitého a unikátního elektronického projektu tria Nik Roos, Martijn Sonderen a Thijs de Vlieger  - Noisia. Jejich hudbu můžete slyšet v řadě počítačových her, hollywoodských trhácích a samozřejmě na největších festivalech po celém světě. Pravidelně spolupracují s největšími jmény elektronické scény jako je Skrillex, Pendulum nebo Prodigy, třikrát zvítězili v Beatport Music Awards v kategorii Best Drum’n’Bass Act, ačkoliv jejich hudba rozhodně není pouze DnB ale naleznete zde breakbeat, house, dubstep či neurofunk.
 
Jason Diakité, a.k.a. Timbuktu je jeden z nejvýznamnějších švédských hip-hop umělců a reggae zpěváků. Proslavil se hymnickými eklektickými hip-hop skladbami, kterému vynesly sedmkrát švédskou Grammy. Během 15 let natočil osm alb a v posledních letech vystupuje s devítičlenným funk bandem Damn!, který mu bude krýt záda i na Sziget festivalu.
 
Snahou festivalu je poskytnou návštěvníkům nejen co nejlepší hudební zážitek, ale vychutnat si celkovou pohodu jak Sziget festivalu - Ostrova svobody, tak i Budapešti. Proto nabízíme pro návštěvníky Sziget-Budapešť CITYPASS. Díky Citypassu budete moci zdarma cestovat všemi dopravními prostředky uvnitř městské hromadné dopravy, vychutnat si nejlepší lázně a pláže, které Budapešť nabízí. A čerpat řadu dalších výhod. Více o CityPassu: http://www.szigetfestival.cz/info/sziget_-_budapest_citypass

http://www.szigetfestival.cz

Dodal: Premysl Stepanek, Sziget festival
SZIGET (HU)

SZIGET (HU)

Pondělí 5. 8. 2013 až Pondělí 12. 8. 2013
weekly pass - 199 EUR do 5.5.2013
Vystupují:
ALEX CLARE (UK), REGINA SPEKTOR (USA), MYSTERY JETS (UK), ENTER SHIKARI (UK), LES TAMBOURS DU BRONX (F), SKUNK ANANSIE (UK), DIZZEE RASCAL (UK), !!! (USA), EDITORS (UK), FIREWATER (USA), IN MEMORY OF LASZLO BODI (CIPŐ), DIE ÄRZTE (D), SKA-P (E), SEEED (D), FRANZ FERDINAND (UK), QUIMBY IN WONDERLAND, NICK CAVE & THE BAD SEEDS (AUS), BIFFY CLYRO (UK), BLUR (UK) ,MIKA (UK), END SHOW WITH DAVID GUETTA (F), MOANA & THE TRIBE (NZ), APPRIL PROJECT, TAKO LAKO (SRB-DK), WARSAW VILLAGE BAND (PL), DAKHABRAKHA (UKR), CANKISOU (CZ), R.U.T.A. (PL), LA PEGATINA (E), PARNO GRASZT FEAT. LATCHO DROM, ŠHUTKA ROMA RAP (MK), SÖNDÖRGŐ, FIGLI DI MADRE IGNOTA (I), MUZSIKÁS - 40th Anniversary Concert, DUBIOZA KOLEKTIV (BA), PANNONIA ALLSTARS SKA ORCHESTRA, CALEXICO (USA), MOKOOMBA (ZW), BESH O DROM FEAT. PALYA BEA, CSÍK ZENEKAR ÉS BARÁTAI, RACHID TAHA (F), EMIR KUSTIRICA & THE NO SMOKING ORCHESTRA (SRB), LENINGRAD (RU), ABATRONICS - FANFARA TIRANA MEETS TRANSGLOBAL UNDERGROUND (ALB-UK), THE JOY FORMIDABLE (UK), AFTERHOURS (I), MONOPHONA (LUX), DAILY BREAD (NL), SPLENDID (NL), BLAUDZUN (NL), BALTHAZAR (B), LEFT BOY (A), TIMBUKTU & DAMN! (S), RUBIK (FIN), CHASE & STATUS LIVE (UK). NERO LIVE (UK), BOOKA SHADE LIVE (D), DUB FX (AUS), EMPIRE OF THE SUN (AUS), SANFRANCISCOBEAT, NIKOLA, STEREOPALMA, CHRISS VS. DANDY, MONKEY6, NINA KRAVIZ (RU), JAY LUMEN, MUZZAIK, JOZIF (UK), FELIX CARTAL (CAN), CHRIS LIEBING (D), NICKY ROMERO (NL), SEBASTIAN INGROSSO (S), JOHN DIGWEED (UK), BOYS NOIZE LIVE (D), HOT X, CHUCKIE (NL), OTTO KNOWS (S) ,EROL ALKAN (UK), GUY J (ISR), OSCAR MULERO (E), ANDRO, JULIA CARPENTER, SIKZTAH, HOFFMAESTRO (S), TRIGGERFINGER (B), SKIP&DIE (NL), IVA LAMKUM (NZ), THE BOTS (UK), EVERYTHING EVERYTHING (UK), DONOTS (D), DRY THE RIVER (UK), NNEKA (NIG-D), THE CRIBS (UK), FLOGGING MOLLY (USA), WAX TAILOR (F), LITTLE BOOTS (UK), EMILÍANA TORRINI (ISL), ZAZ (F), DEICHKIND (D), MICHAEL KIWANUKA (UK), PETER BJORN & JOHN (S), HADOUKEN! (UK), TAME IMPALA (AUS), BAT FOR LASHES (UK), BAD RELIGION (USA), WOODKID (F), PAROV STELAR (A), KATY B (UK), TOTALLY ENORMOUS EXTINCT DINOSAURS (UK), KEES VAN HONDT (NL), RANGLEKLODS LIVE (DK), GESAFFELSTEIN LIVE (F), NETSKY LIVE (B), NOISIA (NL), CAMO & KROOKED DJ SET (A), TECHNO KUNST: TOMMY FOUR SEVEN (D), FEED ME DJ SET (UK), PÖLI VS. POLARIZE, DOP (F), TECHNO KUNST: MARCEL DETTMANN (D), DUBLIC, JADE, IAN AUTORUN b2b MARKOV a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |