FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Plzeň čeká podruhé festival Živá ulice

Plzeň čeká podruhé festival Živá ulice
22. 05. 2013   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Od 22. 6. do 8. 9. 2013 se bude v historickém centru Plzně konat již podruhé rozsahem největší pouliční festival v ČR Živá ulice – Plzeňská setkání. Během 18 dní programu od června do září nabídne přední evropské i domácí hudební interprety v čele s izraelskými Acollective nebo rakouskými My name is music, špičkové evropské pouliční divadlo i oblíbený Festival polévky.
„Živá ulice je oslavou společného setkávání a pestrosti. Jsme opravdu multižánrovým festivalem, do Plzně přivážíme hudbu všech žánrů, od indie přes folk, rock až pod world music, pouliční i loutkové divadla, řadu doprovodného a dětského programu. Nedáváme si slovo „multižánrový“ do názvu jen tak jako jiné festivaly,“ uvádí letošní ročník jeho ředitel Jakub Vedral. Program Živé ulice zahájí v Proluce a Šafaříkových sadech 22. a 23. června Vítání léta, na kterém představí legendární soubor Buchty a loutky velkou část jejich tvorby. K dispozici budou zdarma lehátka, piknikové deky, grily nebo hry a večer zakončí swingová tančírna v podání předního českého dj Gadjo.cz a Prague Swing Bastards. „Budou to dva dny letní pohody, relaxu, který zakončíme výrobou a vztyčením festivalového totemu, který se stane symbolem Živé ulice po zbytek léta. Když v Plzni vyhrávají Indiáni, musí mít přeci i svůj totem!“ doplňuje Jakub Vedral.

Červencový divadelní blok se opět odehraje na náměstí Republiky a v rámci ozvěn pražského Mezinárodního festivalu pouličního divadla Za dveřmi nabídne divákům celou řadu v Evropě oceněných souborů – počínaje norskými vikingy Zirk Mir přes italské Theatre en Vol až po nové představení japonského loutkáře Noriho Sawy Umění býti neviditelným. V rámci mezinárodního projektu Vindobona Express dorazí do Plzně i němečtí žongléři Djugledy a Mathias Romir.

„Plzeň je žena. Něžná, emotivní a kulturní,“ říká se a festival Živá ulice se ji rozhodl si namluvit. Plzeňská Namlouvánička jsou předehrou před hlavním programem festivalu Živá ulice a budou se konat od 1. do 4. srpna. Nabídnou vernisáž výstavy Barva na ulici, divadelní soubor VOSTO5 nebo Divadlo DNO s představením Fagi.

Hlavní blok programu od 5. do 11. srpna , Živá ulice, přiváží do Plzně sedm dní hudby na 6 scénách. Krom izraelských Acollective nebo izraelských My Name Is Music se Plzeňané mohou těšit na excelentní projekt Piano, melancholické duo Kieslowski, Radima Hladíka a Blue Effect, skupinu Progres, Jana Budaře a Eliščin band nebo Sunflower Caravan. Poslední den zakončí na Republika Stage plzeňská kapela, letošní los padl na Tleskače. Součástí Živé ulice bude rozsáhlý doprovodný a dětský program v Proluce včetně dětských představení – například Plzeňanům již známé Divadlo Kaká, Damúza nebo novinka v podobě Jakuba Folvarčného.  Těšit se můžeme i na Plzeň Fashion Days 5. a 6. srpna 2013.

Dnešním dnem se rovněž otevírá otevřená výzva mladým kapelám z Plzeňského kraje do soutěže Mladá krev. Ta letos proběhne v česko-německém vydání a nejenom vítězové, ale každá z šesti vybraných kapel se podívá na koncerty a festivaly do Německa. Festivalový program je zároveň stále otevřený pro zapojení se do Kulturního Hydeparku.
 
Více informací o programu festivalu naleznete na www.zivaulice.eu

Dodal: Adam Ondráček, ART Prometheus

ŽIVÁ ULICE

Pondělí 5. 8. 2013 až Neděle 11. 8. 2013
Vystupují:
Acollective, My Name Is Music, Piano, Kieslowski, Blue Effect, Progres, Jana Budaře a Eliščin band, Sunflower Caravan, Tleskač a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |