FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

První ročník festivalu BenátkyFest

První ročník festivalu BenátkyFest
09. 06. 2013   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) V Benátkách nad Jizerou se v sobotu 22. června na Husově náměstí uskuteční první ročník benefičního řemeslně-kulturního festivalu BenátkyFest, který pořádá sdružení Kulturní Benátky. Návštěvníky čeká nejen živá ukázka starých řemesel s workshopy, ale také hudební a divadelní vystoupení.
Řemesla a workshopy doplní bohatý divadelní a hudební program. „Stará řemesla mají ohromné kouzlo a dnes se na ně vesměs zapomíná. Chtěly jsme, aby si je diváci mohli zblízka osahat a nakouknout pod pokličku třeba řezbářovi, kovářovi nebo nožířovi. Zároveň si budou moct vyzkoušet, jaké je vyrobit si hrnek, šperk, nebo se stát na chvíli přadlenou,“ vysvětluje jednatelka sdružení Naďa Vodstrčilová. Výrobky zhotovené ve workshopech bude možné později odpoledne koupit na dražbě, návštěvníci si tak mohou domů odnést netradiční suvenýr. „I když řemesla mají být tím nejdůležitějším, kulturní program za nimi rozhodně nebude zaostávat, na festivalu vystoupí čtyři hudební kapely a čtyři divadla,“ říká Vodstrčilová a dodává: „Zvaly jsme spíše mladší, alternativní umělce, kteří mísí klasické i moderní žánry a snaží se nabídnout něco originálního.“

Na festivalu vystoupí čtyři hudební kapely. Říznou směsici punku, rocku, ska i folku přiveze britská kapela sídlící v Praze CCTV ALL STARS, která se točí kolem britského kytaristy a zpěváka Eddyho Allena. Zatímco česká formace Doris and The Swingin´Bastards diváky zavede do časů, kdy byl jazz ještě mladým hudebním žánrem, kapela Mydy Rabycad se zpěvačkou Alžbětou Dařbujánovou v čele je rozvlní v rytmu elektronického swingu. Atmosféru festivalu provoní Durmančiny bylinky, akustické duo z Mladé Boleslavi.

Z Boleslavi přijede také komorní divadelní soubor Šafranice a přiveze Červí romanci. Co je to pravá alternativa na divadelních prknech, ukáže kladenský soubor Anthiteater, který volně kombinuje různé formy umění a primárně se zaměřuje na dekadentní kabaret. Jak žil, tvořil a pil slavný bohém Francois Villon, ve svém divadelně-hudebním představení Šibeničník ukáže Bazilišek Benátský, pro děti zahraje trutnovský loutkový soubor Čmukaři autorský kus Kašpárek chodí pěšky. Chybět nebude ani dětský koutek, čajovna, degustace vín, grilování aj.

Vstupné je dobrovolné. Výtěžek ze vstupného a dražby bude poslán na podporu Dětského centra v Milovicích.

Hlavním sponzorem festivalu je firma Agrofert Holding. Mediálními partnery jsou rádio Jizera a Boleslavský deník. Festival dále podpořily firmy Toman, Rengl, Beneta a Merhaut.

Dodal: Mgr. Kateřina Kavalírová, Kulturní Benátky o.s.

BENÁTKY FEST

Sobota 22. 6. 2013
dobrovolné vstupné
Vystupují:
CCTV Allstars, Doris and The Swingin´Bastards, Mydy Rabycad, Durmančiny bylinky
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |