FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Rockování 2013 v Mnichovicích u Prahy

Rockování 2013 v Mnichovicích u Prahy
24. 06. 2013   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Osmý ročník open air festivalu Rockování se uskuteční v sobotu 24. srpna v Mnichovicích u Prahy. Letos na Rockování vystoupí na dvou pódiích 19 kapel, hlavními hosty festivalu bude legendární hard rocková kapela Bonfire z Německa.
Mnichovice leží blízko Prahy, na 15. kilometru dálnice D1, cesta vlakem trvá jen 40 minut a festival navíc nabízí zdarma místo na stanování.

Festival Rockování je zaměřen výhradně na rockovou hudbu, kterou si posluchači mohou plně vychutnat na travnaté ploše areálu Halašák v Mnichovicích u Prahy. Letos se festival Rockování koná v sobotu 24. srpna, vystoupí na něm 19 hudebních skupin, hlavními hosty festivalu jsou kapely Bonfire, Torr, Harlej, Debustrol, Daniel Krob, Koblížci, The Snuff, Kyanid a Jazz Q Martina Kratochvíla.

Německá hard-rocková legenda Bonfire byla založena roku 1987 a dodnes prodala více než 6 miliónů alb. Bonfire vyjížděli na vyprodané tour s kapelami ZZ Top, Judas Priest, Whitesnake a odehráli více než 1200 koncertů. Jejich styl je podobný Scorpions a Bon Jovi, bez nich by nikdy nebyla naspána část hard rockové historie světa. V roce 2011 vydali Bonfire zatím poslední album Branded a ještě stihli "živák" Fireworks Still Allive odkazující na album Fireworks z roku 1987, které se udrželo v žebříčku alb 30 týdnů a dodnes je považováno za klasiku německého hard rocku.

Další skvělé kapely, které vystoupí na Rockování 2013 není třeba ani představovat. Torr, jedna z prvních black metal kapela v Čechách, Debustrol, první brutální thrash u nás, základ metalové scény ČR. Metalový harcovník Daniel Krob se na scéně pohybuje už od roku 1987 a přiveze se svojí kapelou i unikátní Marshallovou stěnu. Harlej už také existuje alespoň 15 let a jeho směs tvrdého rocku a vtipných textů pobaví snad každého rockera. Lety prověřené kapely doplní mladá výbušná krev, skate-rockoví The Snuff, drzá MTV punk parta Koblížci, rock-popoví Prowizorium, Kyanid z Českého Krumlova a také celá mladá stage pod patronací Skutečné ligy, kde zahrají Bek Ofis, Coolers, ATD, Lola Běží, Serpencia a Clawed Forehead.

Na speciální vystoupení "legenda o páté" přijal pozvání Jazz Q s Martinem Kratochvílem, který svým vystoupením odlehčí atmosféru na festivalu.

Festival Rockování se koná v sobotu 24. srpna ve venkovním areálu "Halašák" v Mnichovicích, které leží jen pár kilometrů od Prahy, cesta vlakem z Hlavního nádraží trvá 40 minut a vlak jezdí téměř každou hodinu. Doprava autem z Prahy je rychlá, sjezd na Mnichovice je už na 15. kilometru dálnice D1.

Na festivalu Rockování bude o návštěvníky dobře postaráno, v areálu bude několik velkokapacitních stanů se stoly a lavicemi, pít se bude skutečné české pivo Ferdinand, energii dodá Red Bull a na barech bude výběr nealka a klasických festivalových alkoholických nápojů. K jídlu bude na výběr z několika "hotovek", nebude chybět festivalová klasika jako klobásy, párečky nebo burgry. Pokud se rozhodnete na festivalu přespat a cestovat domů až druhý den ráno, stanování je možné přímo v areálu festivalu a je zdarma. K dispozici bude cisterna s vodou a toalety.

Festival Rockování otevře svoje brány už v 9 hodin ráno a koncerty budou končit před půlnocí. Vstupenky na Rockování si můžete zakoupit na místě, cena se liší podle času zakoupení, takže platí: "Když na Rockování, tak na celý den". Nejlevnější vstupenky budou před 10h ranní, kdy stojí jen 199Kč! Po desáté hodině bude cena už 249Kč a po 14. hodině budou vstupenky stát 299Kč. Nejvýhodnější variantou je koupit si lístek v předprodeji, tam stojí aktuálně jen 189Kč včetně poplatků! Předprodej vstupenek zajišťuje Ticketstream , který nabízí on-line prodej a vytištění lístku doma i klasické papírové vstupenky zakoupené na prodejních místech ve více než 100 městech ČR.

Vstupenku můžete také vyhrát, informace o soutěžích hledejte na webových stránkách www.rockovani.cz , kde najdete další informace o festivalu.

Dodal: Michal Tůma, Badpoint
ROCKOVÁNÍ

ROCKOVÁNÍ

Sobota 24. 8. 2013
199 - 299 Kč
Vystupují:
BONFIRE (De), HARLEJ, TORR, DEBUSTROL, KOBLÍŽCI, THE SNUFF, Kyanid, Daniel Krob, Prowizorium, Zelenina, Bek Ofis, Coolers, ATD, Lola Běží, Serpencia, Clawed Forehead
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |