FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Na Basinfirefest 2013 dorazí téměř 80 kapel

Na Basinfirefest 2013 dorazí téměř 80 kapel
27. 06. 2013   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Jako každoročně se těší hudební fanoušci na začátek prázdnin. V tento čas se totiž otevírají brány největšího open air festivalu široko daleko. Řeč je samozřejmě o spálenopoříčském Basinfirefest, který se letos chystá na své jedenácté pokračování.
Termín konání připadá na pátek 28. června až do neděle 30. června. Již ve čtvrtek 27. června se otevírá kemp a také proběhne tzv. večírek pro nedočkavé v unplugged podobě. Tam je vstup zdarma a zahrají např. Nežfaleš, Hazydecay nebo kultovní písničkář Záviš.

Celkem se během třech hracích dní vystřídá téměř osmdesátka jak zahraničních tak tuzemských hudebních interpretů. Festivalový areál bude otevřen každý den 30 minut před vystoupením první kapely. Přesný časový program odtajní produkce v nejbližších dnech, doporučuje se sledovat oficiální stránky festivalu. Jako každý rok si vybere v podstatě každý fanoušek. Všechny styly tady budou mít své zástupce. „Snažíme se vyjít vstříc všem fanouškům, aby se nekryly hraním kapely stejných stylů. Za headlinery lze považovat holanďany Within Temptation. Kapela v čele s krásnou pěvkyní Sharon má za sebou prudký vzestup a hned si vydobyla celosvětové uznání, což je zřejmé nejen z počtu více jak třech milionů prodaných alb, ale i z megakoncertů a vyprodaných hal. Jejich poslední turné navštívilo asi půl milionu fanoušků, pražský koncert byl také úplně vyprodaný. Jsme každopádně moc rádi, že jsme je sehnali. Sám se na to těším“, jak popisuje hlavní pořadatel a zakladatel Basinfirefestu Josef Bruha. Dalšími zajímavými trumfy budou dánové Pretty Maids, švédské formace Soilwork a také známí Hardcore Superstar. Ti produkují směs rocku a thrash metalu a mají nachystanou kvalitní a energickou show. S sebou si přivezou nové album C'mon Take On Me včetně pilotního singlu One More Minute. Dále se metaloví fandové jistě těší na švédy Dark Tranquilllity, jejichž plzeňský koncert byl nedávno zrušen. Zajímavou kapelou budou američané Coal Chamber. Tito nu-metalisté z Los Angeles se vrací na scénu po více než desetileté odmlce a z jejich vystoupení doslova sálá energie. Na Basinfirefestu si budete moci vychutnat jejich exkluzivní obnovenou show ve zbrusu novém podání. Nesmíme zapomenout ani na hojné zástupce tuzemské scény. Rock zastupují klasická esa jako ostravsko-karvinská Doga, thrashový Arakain, Kern, všude oblíbený Krucipüsk s Tomášem Hajíčkem, festivalové stálice jako veselá partička Wohnout nebo pardubická Vypsaná fiXa, Cocotte Minute s Martinem Zellerem, Olympic Petra Jandy s novým bubeníkem nebo Aleš Brichta Project. Pankáče zvednou ze země Visací zámek, Houba ale i legendární plzeňská Znouzectnost. Zajímavé bude také vystoupení vyškovské formace Dark Gamballe se zbrusu novou deskou, která se na festival vrací po roční odmlce. „Skáčkaře“ roztančí Fast Food Orchestra, The Chancers nebo Prague Conspiracy.

„Kdo si bude chtít na chvilku orazit od muziky, areál nabízí spoustu možností jak si dát něco dobrého k pití či jídlu, bude fungovat připojení na internet u obřího pivního stanu či bude možné zahrát si vodní fotbálek nebo se mrknout do shopping centra. Připravili jsme taky zajímavé autogramiády kapel. V areálu najdete také trafiku nebo užitečný bankomat“, říká Bruha. Na Basinfirefestu proběhne i další kolo soutěže devátého ročníku Skutečná liga. To je mezinárodní hudební soutěž kapel v hraní naživo a bez rozdílu žánrů. Jako jediná soutěž u nás umožní rozsáhlému počtu kapel zúčastnit se vzájemného měření sil bez nutnosti zaslat demo nahrávku. Všechny zúčastněné kapely zápolí formou živých veřejných vystoupení, která budou hodnocena odbornou porotou. V Poříčí budou soutěžit Koblížc!, Lola běží, Kyanid, Serpencia, Clawed Forehead, Kohout plaší smrt, Bezpatyboty, Bogotasystem, Daily Project a Last Time.

Dopravu do místa konání zajišťuje zpoplatněná rocková linka z výchozí stanice v Šumavské ulici, cca 250m od Hlavního vlakového nádraží v Plzni. Jediná zastávka po cestě bude v Nezvěsticích.

Další důležité informace:

Pokladna (označování identifikačními páskami):
otevřeno: pátek 28.6. 10:00 h - 24:00 h
sobota 29. 6. 09:00 h - 24:00 h
neděle 30. 6. 10:00 h - 22:00 h

Vstupenky
jsou stále k dispozici v E-shopu na www.basinfirefest.cz, dále na pokladnách Českých drah a v síti dalších internetových předprodejů (více v sekci „VSTUPENKY“). Na místě budou už tradičně k dostání také jednodenní vstupenky.

Děti do 12-ti let s doprovodem mají vstup zdarma. Děti ve věku od 12- ti do 15-ti let s doprovodem platí 50% z ceny vstupenky na místě.
Držitelé průkazů ZTP a ZTP/P mají vstup zdarma. Držitelé ZTP/P mají volný vstup i s průvodcem V celém areálu je zajištěn bezbariérový přístup

Kemp
Pro návštěvníky festivalu bude otevřen kemp pro stanování od čtvrtka 27. 6. od 18:00 hodin do pondělí 1. 7. do 10:00 hodin. Zde platí přísný zákaz rozdělávání ohňů!

Parkování
od čtvrtka 27. 6. od 18:00 hodin
Parkování je zajištěno v kempu (celovíkendoví návštěvníci) nebo na přilehlém parkovišti (jednodenní návštěvníci)

Sprchy
od pátku 28. 6. od 09:00 hodin do pondělí 1. 7. 9:00 hodin

Toalety
od čtvrtka 27. 6. od 18:00 hodin do pondělí 1. 7. 9:00 hodin

Úschovna
od pátku 28. 6. od 10:00 hodin do pondělí 1. 7. 9:00 hodin

Ztráty a nálezy
od pátku 28. 6. od 10:00 hodin do pondělí 1. 7. 9:00 hodin v úschovně

Více informací na: http://www.basinfirefest.cz/

Dodal: Martina Horová, Basinfirefest

BASINFIREFEST

Pátek 28. 6. 2013 až Neděle 30. 6. 2013
900 Kč v předprodeji
Vystupují:
ALPHA TIGER, HARDCORE SUPERSTAR, WITHIN TEMPTATION, COAL CHAMBER (USA), SOILWORK (SWE), DARK TRANQUILLITY (SWE), GRAVEWORM (ITA), EMERGENCY GATE (GER), VAN CANTO (GER), Olympic, Hand Grenade, Airfare, Modesty & Pride, Doga, Miloš DODO Doležal, V.Čok & Bypass, Wohnout, Absolut Deafers, Turbo, Carpatia Castle, Doctor P.P, Desmod (SK), The Streetfighters, Rust2Dust (SK), Five O´clockTea, Krucipüsk, Vypsaná Fixa, Artur, Visací Zámek, Walda Gang, Dymytry, Prague Conspiracy, Henych 666, Mentálně narušená moucha, Veřejná Bezpečnost, The Chancers, Houba, The Spankers, Straight Shadow Area, Checkpoint, Magma Hotel, Werglův Pjos, Inseminační Stanice, Hlahol, The Snuff, Root, Atari Terror, Bratrstvo Luny, Kern, Dark Gamballe, Cocotte Minute, Znouzectnost, Locomotive, Pub Animals, Fast Food Orchestra, Dilated, Malignant Tumour, Venefica, Koblížc!, Kyanid, Lola běží, The Aspect, Serpenica a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |