FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Melt! festival 2013. Je boží.

Melt! festival 2013. Je boží.
05. 08. 2013   |   Autor: stolda   |   Komentáře (50)
Šestnácté pokračování festivalu Melt! proběhlo předminulý víkend v železném městě Ferropolis nedaleko hranic s ČR. Festival s omezenou kapacitou je ideálním místem jak se nechat bavit novými trendy v hudebním, oděvním i ekologickém průmyslu. Základem festivalu je setkání elektroniky a rocku v netradičním prostředí.

Melt! Prach!
Po dlouhých letech, vlastně možná úplně po prvé dostal Melt! od sudiček naděleno super krásné počasí. Páteční polojasno, sobotní skoro jasno a nedělní jasno bez jediného mráčku možná způsobilo více škody než užitku. Je sice krásná představa vyrážet na 100% letní festival, ale vše má své klady a zápory. Tím největším byla zřejmě prašnost. Nejen v kempu, ale především v železném městě se to chvílemi nedalo vydržet. Obzvlášť, pokud si chtěl člověk vypláchnout tvořící se beton v ústech, například nealko nápojem za krásná 4 eura. Pozitivní stránka věci: Rezavé gigantické těžební stroje, tuny železa, kilometry betonu, husté mraky prachu, špinavé obličeje, industriální hudba - atmosféra k nepopsání.

Melt 2013

Sleepless floor survival
Sleepless floor začíná být poměrně výkonnou podznačkou festivalu Melt!. Ba co víc, stává se synonymem pro fyzický souboj, stává se skutečnou hrozbou. Loňský motiv potisku festivalového tílka "I survive sleepless floor" mohl kdekdo chápat s pohrdavým úsměvem na tváři. Letos heslo dostalo úplně jiný, krapet extrémní charakter. Klobouk dolů před všemi, kteří zvládli sobotní a zejména nedělní den ve skutečném pekle. Získali si můj neskonalý obdiv a dost možná, že také důkladnou péči všudypřítomných záchranářů. 40°C, prach přede mnou, prach za mnou a několik desítek protančených hodin dělaly z odpočinkových chvil vytrvalostní maraton. Pro pohodlné povahy bylo snazší oddychnout si u jezera Gremminer. Zvuk ze sleepless floor se dostal i k nim, jen s poněkud tlumeným volume.



Co je cool?
Cool je netlačit se téměř na žádné stagei ani baru. Cool je vybírat si z mnoha variant jídel, včetně veganské stravy! Cool je moci si pronést 1,5 l svého "nealko" nápoje do areálu. Méně cool je si dát vlastní drink, který je zhruba pět stupňů pod bodem varu. Cool taky není vyprodat Supermarkt, jediný zdroj studeného pití široko daleko. Cool jsou eko-snahy organizátorů. Zatraceně cool je "dětské" hřiště uprostřed festivalu. Už méně cool je "dětské" hřiště na nejprašnějším místě festivalu. Cool si je dát na "dětském" hřišti cukrovou vatu a ještě si ji sám umotat. Cool není slízávat cukrovou vatu ze zápěstí, lokte a ramene. Cool je vyfotit se ve photoboxu. Cool je vypadat jako maratonský běžec NDR na olympiádě v Moskvě. Cool je si vybrat v místním second-second-handu obleček, který zrovna frčí. Cool je nechat se pomalovat. Cool je zajet na Melt! jako oslavu 30. výročí svatby. Cool je slovo cool. Být hipster je asi taky cool, ale úplně nejvíc je se nechat vláčet atmosférou a neřešit, kdo cool je nebo není.

Melt2013

Den první - blackout
Nebyl to výjimečný den, resp. takový, který by se zapsal zvláštním způsobem do historie indietronické scény. Byl pravda plochý, jenže byl posazený do prvoligových příček. Takže v podstatě skvělý. Oliver Koletzki neurazil. Sice ani neohromil, ale jeho melodické kudrlinky odpovídaly pohodovému startu do horkého party víkendu.

Melt! 2013

První z ohromné plejády zástupců britských ostrovů - kapele The 1975 patřila pozornost pod těžebním strojem Gemini. Sice k nám zavítají v listopadu, zvědavost je ale zlá vlastnost, a tak patřilo následujících 40 minut čtyřem sympaťákům z Manchasteru, vyznávajícím lásku, sex a rock and roll. Malé doporučení: nepropásněte The 1975 27.11.2013.

Melt!

Scuba byl velkým pátečním lákadlem, ale nějakým zvláštním způsobem se vytratilo to kouzlo, se kterým jeho album Personality prolomilo vlny EDM. Snad mu uškodil dj set, snad mu došly náboje, snad, snad, snad... Nemastné, neslané jak ze začátku tak ke konci vyhrazených dvou hodin. O poznání šťavnaťější byla pětačtyřicetiminutovka vokalistky Lizz Plapinger a Maxe Hershenowa aka MS MR. Elektropopové duo si získalo stan Gemini. Ačkoliv měli obrovského soupeře v podobě Jamese Blakea, rozhodně se za návštěvnost na svém gigu nemusejí stydět. Pokud někomu dvojice nic neříká, jako seznamka by mohl posloužit psychedelický videoklip k podmanivému tracku Hurricane.

Melt

Možná nejvýraznějším zářezem bude ve vzpomínkách k prvnímu dni zapsán kvartet Alt-J. Nejen odborníkům rozdávajícím ceny, ale samotným fanouškům se jejich An Awsome Wave líbí. Na Meltu jej zahráli téměř celé: úžasná vlna roku, úžasná nová vlna střihnutá folkem a nezaměnitelným hlasem frontmana Joe Newmana.

Melt 2013

Okamžitě po "trojúhelníčku" (pro hnidopichy deltě) následoval přesun znovu do stanu za švédským zjevením něžného pohlaví Iamwhoiam. Hodiny nakoukaných videí na youtube, desítky hodin propřemýšlených nad smyslem jejich hudebně-filmových projektů. S velkou zvědavostí jsem vracel pod Gemini, s čím vyrukuje zpěvačka Jonna Lee. Minimalismus ve scéně korespondoval s jejím virálním youtube projevem. Po hudební stránce navázala na dlouhou řádku indie zpěvaček, které za posledních několik let zahýbaly s rezavými obry.

A pak mě někdo vypnul. Sorry.
Sice mi na duši zůstaly šrámy z promarněných vrcholů páteční noci a slušně zablokovaná záda. Nicméně je ke všemu možné se vyjádřit – až na živého Trentemøllera. Liveka dvojic Metro Area, Todd TerjeLindstrømem a Diamond Version bylo možné shlédnout na letošním Sónaru a nelze udělat jinak, než je doporučit. První dvě jmenované si jsou svým zvukem dost podobné, pokud by se mělo škatulkovat zřejmě by společným jmenovatelem pro obě byl žánr nu-disco. Dost poslechové i dost taneční. Naopak post-technoví Diamond Version hrají spíše na inspirativní a inovativní notu propojení hudební a vizuální stránky. Henrik Schwarz se měl v průběhu víkendu ještě objevit a Modeselektor s Apparatem, doufejme, brzy zavítají i do Prahy, snad i jako Moderat!

Melt

Den druhý – Jedinečná energie
Nebylo jednoduché načerpat síly v přenosné sauně (rozumějte stan), takže Sofiina volba padá na možnost pobytu na přímém slunci, tlustý nános opalovacího krému byl po celé odpoledne nejlepší přítel a ledové jezero Gremminer vítanou klimatizací. Jestli byl páteční den plochý, sic nadprůměrný, tak sobota byla napěchovaná vrcholy, ať už na papíře, tak ve skutečnosti.

Big Wheel stage (pod patronátem Resident Advisor) rozbíhal Christian Löffler. V ČR zřejmě nepříliš známé jméno. Ač domácí producent, i prostor pod ním napovídal, že ještě nebude v branži příliš zaběhlým pojmem. Jenže dostal na RA za svůj LP debut Forrest 4,5*. S tak podmanivě melodickým deep housem, kterému kromě kritiků „rozumí“ i obyčejný smrtelník, už musí něco znamenat. A taky znamenalo. Snové, melancholické melodie v kombinaci s euforickým inovativním elektro zvukem. Zapadající paprsky slunce prořezávající prachový opar pod Takrafem, Christian neustále ledabyle upravující svůj neforemný účes a perfektní zvuk. Přesně okamžiky, u kterých si přejete ať nikdy nekončí! Inu, krásná pohádka na začátek. Zdálo se, že sobotní finále přišlo až příliš brzo.

Melt DE festival

Naštěstí, vlastně na standardní Melt!ovské štěstí, se drželo celou sobotu. Dalšími, kdo přilil svým dílem pod kotel železného města byl či byli Roosevelt. Promarněná příležitost na letošních EB byla navrácena i s úroky. Gejzír pozitivní energie v disco / synth / indie / pop / electro provedení. Každý dostal podle své osobní poptávky.

Melt

S tou energií dorazil nejspíš celý náklaďák. V Intro zelt mezitím rozjel představení Frank Wiedeman, jenž společně s Ry Cumingem aka Ry X do poslední kapky ždímají úspěchem nacucaný ručník jménem Howling. Ano, přesně ten fenomén, který vloni ohromil polovinu fanoušků na celém světě a stvořil jméno pro živý projekt jeho autorů. V podstatě utvořil i polovinu celého repertoáru zmíněné dvojice. Na Sónaru zatracovaní, utahaní, nudní a ani omylem se hodící do konceptu Innervisions party Lost in a Moment. Ve stanu boží! Kdoví, co způsobilo takovou proměnu. Propásnutý pomalý rozjezd? Euforická odezva plného stanu? Tma? Co na plat, The Howling byli skvělí a publikum to náležitě ocenilo. Živá variace melodií a samplů ze stejnojmenného tracku chytla hozenou rukavici a s velkou grácií ji přeposlala na natřískanou Gemini stage, kapele Disclosure.

Melt!

Kromě toho, že jsem se zájmem sledoval bavící se dav, nedokáži zřetelně a srozumitelně popsat co mi vadilo. Asi mi to nesedlo. Nebylo to špatné, nebylo to ani průměrné, ale hozenou rukavici Disclosure minuli. Pravděpodobně pouze u mě, protože zbytek se bavil víc než dost! Netřeba se trápit, na hlavní stagei se pompézně rozeznívají tóny hudebního a filmového producenta Woodkida. Yoann Lemoine se svým několikahlavým ensamblem zněl velmi přesvědčivě. Jeho velkolepé hudbě a bezchybnému hlasovvému projevu však trochu scházelo to „wow“. Mně osobně se celé vystoupení zamlouvalo, bylo zkrátka jiné, než program na hlavní stagei. Všeobecný a mohutný aplaus se konal až za vydatného přispění samotného Woodkida, který by se nemusel stydět ani za roli vyvolávače.

MElt!

Rudimental? Škatulkování je děsný nešvar. Aniž bych dal britskému kvartetu kdykoliv, byť sebemenší šanci, dostali se do černé skříňky se štítkem „Evropa 2“. Ještě štěstí, že je tu Melt!, kde by druhou šanci mohl dostat klidně i David Guetta (ale nedostane, protože jej tam doufejme nikdy nikdo nepozve). Úlet! Večírek jak se patří! Nesnažím se a ani nechci hodnotit uměleckou stránku projevu, ale mělo to koule! Zvuk, atmosféra, nálada ve stanu, všechno si sedlo přesně jak mělo a nakonec se z nesmělé druhé (vlastně úplně první) šance vyklubal jeden z highlightů večera.

Melt

Další laskomina následovala zanedlouho. Skotské trio Chvrches! Moc, moc velké očekávání a moc, moc velká radost. Jasou těsně před vydáním alba a nemají příliš mnoho materiálu, kterým by prokázali své dovednosti. EPčko Recover nebo Gun, se stejnojmennými uhrančivými singly byly a stále je zárukou kvalitního současného synthpopu (i když se takto neradi zařazují). Dokázali to ve Ferropolis a dokázali to i za pár dní později před DM v Praze. Předvedli pár ochutnávek z chystaného debutu, při kterých si rozložili zpěv mezi sebe - milá Lauren Mayberry i Martin Doherty. Ač jejich projev a silné melodie vypadaly neuvěřitelně suverénně, skutečný projev Lauren byl tak skromný, že závěrečné poděkování působilo až školácky dojemně.

Melt!

Dost bylo živých hudebních nástrojů, zbytek večera probíhal už jen ve znamení jedniček a nul. James Holden dočasně ustoupil do pozadí unikátnímu spojení Modeselektor a Diamond Version. Aby se po zjištění, že M / DV Soundsystém nenabízí nic inovativního (ne že by toto spojení nebylo samo o sobě inovativní, ale dj set se odehrával v poněkud nudnějším stylu, než bylo očekáváno), vrátil do popředí zájmu. A nutno přiznat, že to bylo rozhodnutí, kterého nebudu nikdy litovat. Jakoby James nabral druhý dech a vrátil se o několik let zpátky, kdy byl považován za leadra nastupující generace taneční scény. Speciálně poslední půl hodina byla téměř famózní. Sice se nejednalo o tvorbu z nového alba Inheritors, na tom nesejde, bylo to i tak dost dobré!

Label Innervisions neustále roste a téměř začíná být k neudržení. Rozhodně už nejsou parťáci kolem Dixona opomíjenými rozjížděči velkých festivalů a parties. Schwarzmann je novým alternativním projektem Henrika Schwarze a Franka Weidemana. Podle papírových předpokladů se mělo jednat o jakési taneční, sladké milování, jenže ono to tak úplně nebylo. Základ v líbezných melodiích a výrazných samplech zůstal, podklad odpovídal relativně slušné šlapačce. A nutno podotknout, že to chlapcům náramně notovalo a od rukou jim tracky odlétávaly jedna báseň.

Melt 2013

Už jsem si zamačkával slzu v oku, že propásnu Karenn. Společný projekt pánů Blawana a Pariaha, novodobých zachránců klasického techna, když jsem po cestě do stanu zakopl o spící cosi. Cosi sice v historii zůstane jako neznámá příčina, důležitější je důsledek. Zastavil jsem na pár okamžiků na Sleepless floor (zásadní chyba), a to jsem neměl dělat. Michael Mayer zde provázel jednou z mnoha oslav k dvacetiletému výročí labelu Kompakt. Jeden track, druhý track, třetí, čtvrtý. Bezchybné, bezejmenné deep housové skladby, které mě přikovaly ke kopečku nad plechovou budkou se stageí. Úžasný pohled na bavící se dav v prachu pode mnou. Dali jsme si takový malý minisouboj – odejdu, až zahraje nudný track. V 5:00 jsem souboj vzdal a odešel zpět na pláž, kochat se východem slunce a opíjet se analogovým technem Karenn. Jestli existuje někdo, kdo má zájem vzkřísit klasické techno z popela, nechť se obrátí na kluky, bude to pro ně brnkačka! Zážitek, který se neokouká a doufejme, že se je podaří zabookovat také někomu v ČR.

Melt

Den třetí – tropická horečka
O přežití na Sleepless floor už řeč byla. Sice se nepovažuji za úplného zbabělce, ale sestavě Wankelmut, Andhim, Catz‘N Dogz a M.A.N.D.Y jsem nesměle ustoupil a vzdal se všech pravomocí být mezi vyvolenými. Ve finále jsem nepřišel o nic. Wankelmut set velkoryse nasdílel a zbytek dopoledne-odpolední seance jsem pasivně konzumoval na nedaleké pláži u jezera. Ruku na srdce, pokud bych zůstal u stanu a zaposlouchal se do reprodukce multikulturních soused, nerozeznal bych rozdíl.
 

Ona v podstatě celá neděle byla jakási mdlá. Zřejmě obrovské vedro a obtěžující prach sehrály svou roli a postaraly se o jakýsi útlum oproti jedinečné sobotě. Everything, Everything se ani neráčili dorazit, a tak se program na hlavní stagei trochu narušil. Ghostpoet nepředvedli nic zázračného, Charli XCX asi pětapadesátkrát přešla hlavní pódium tam a zpět a pětapadesátkrát připomněla, že se jmenuje Charli XCX. Obecenstvo počastovala WTF za neznalost jejího nejznámějšího songu. No WTF? Joseph Nyamungo nebo Charles Okoko, nějak teď netuším kdo je kdo, z Owiny Sigoma Band, předvedli instruktáž, jak se v pěti krocích stát africkým tanečníkem. DIIV před zaplněným Intro zelt provětrali pár kytar. Flying Lotus si zavtipkoval, zakomunikoval, zahrál si nějakou tu hodně hutnou hudbu a především pobavil (nebo jeho vj) plastickou projekci před i za ním!

Melt!

YNTHT stage je zkratkou pro You need to hear this a neprávem zůstávala stranou mé pozornosti. Jenže pak jdete jen tak okolo a šestý smysl vám říká: „Jo, tak tohle přesně potřebuješ slyšet“. Uvnitř místnosti, v zázemí Ferropolis, tančilo necelých dvacet lidí, za reklamními pultíky se nudilo několik hostesek a na pódiu nesměle pozpěvovala dvoumetrová osoba s chlapeckým hlasem. Z poněkud netradiční kombinace se vyklubal projekt Bipolar Sunshine a jak se později dozvídám od přítele googla, byla to kapela vystupující na letošním RFP. Šestý smysl nezklamal, tohle bylo přesně to, co potřebujete slyšet!

Melt

Protože se na taneční stagei nedalo už skoro vůbec vydržet, padla volba na Atoms for Peace. Jasně, bylo by to rouhání, vykašlat se na headlinera celého Meltu. Jenže by to nebylo poprvé a zřejmě ani naposledy. Tentokrát tam jistá zvědavost existovala a kombinaci hvězdných muzikantů, navíc velmi oblíbených kapel, prostě vidět musíte! Spíš slyšet! Prohřátý asfalt pod Mosqitem, únava z třídenního maratonu, tma a spousta prostoru v zadní části stadionu. Kombinace, jenž nutí se posadit. Se položit. Se zasnít. Usnout... Zvukově to bylo pestré, možná více rockovější, než jsem očekával po poslechu alba AMOK, ale dohnalo mě to pouze ke spánku. Takže vlastně ani nevím. Raději bych slyšel něco více z Radiohead a viděl více z RHCP. Na „pavouka“ Fleu se dobře kouká. Tom Yorke se dobře poslouchá. I některé kombinace zvuků pohladily duši, ale tady ta chemie nemaká. Nedá se svítit a víc než dvouhodinový poslech, který skončí v zapomnění dějin z toho nezůstal.

Melt! 2014

Melt

Co víc dodat? Není potřeba měnit základní kámen letní festivalové sezóny. Melt! zůstává na vrcholu a zřejmě se budu i příští rok dostávat z hluboké after-festivalové deprese...

zdroj fotografií: http://www.meltfestival.de
MELT! (DE)

MELT! (DE)

Úterý 16. 7. 2013 až Neděle 21. 7. 2013
vyprodáno
Vystupují:
20 Jahre Kompakt Special, 2manydjs, Abby, Adana Twins, Alex.Do, Alt-J, Amon Tobin pres. Two Fingers (DJ-Set), Archive, Atoms for Peace, Austra, Babyshambles, Henning Baer, Azealia Banks, Bambounou, Julio Bashmore, Barnt, Ben UFO, Benjamin Damage, Bicep, Bipolar Sunshine, James Blake, Blue Hawaii, Bpitch Special feat. Ellen Allien, Shinedoe, Aérea Negrot (live), Camea, Charli XCX, Chvrches, Claire, Crystal Fighters, Dan Deacon, Daughter, Marcel Dettmann, Diamond Version, Digitalism (DJ-Set), Disclosure, Discodromo, DIIV, Django Django, DJ Koze, DJ Supermarkt, Eats Everything, Everything Everything, Fantastic Mr Fox, Feine Sahne Fischfilet, Friends, Flying Lotus, Function, Get Physical Special feat. Andhim, Catz 'N Dogz, M.A.N.D.Y., Smash TV (live), Wankelmut, Ghostpoet, Glass Animals, Hans Unstern, Henrik Schwarz & Band, iamamiwhoami, James Holden, Jets, Joy Orbison, Karenn, Karocel, Markus Kavka, Kettcar, Kid Simius (live), King Kong Kicks, King Krule, Ben Klock, The Knife, Oliver Koletzki, KRSNSkate, Monika Kruse, Laing, Local Natives, Christian Löffler, London Grammar, Luka ‡, Maceo Plex, Manamana, Mark Ronson vs. Riton (DJ-Set), Mausi, Michael Mayer, Metro Area (live), Modeselektor & Apparat (DJ-Set), Modeselektor/Diamond Version Soundsystem, Motor City Drum Ensemble, Mount Kimbie, Miss Kittin (live), MS MR, James Murphy (DJ-Set), Mykki Blanco, Owiny Sigoma Band, Owen Pallett, Phlo Finister, Pool, Preller, Purity Ring, PTTRNS, Rebel Rave @ Big Wheel feat. Art Department, Jamie Jones, Damian Lazarus u.a., Rhye, Roosevelt, Ruen Brothers, Rudimental, Rummelsnuff, Ry X Frank Wiedemann present The Howling, SBTRKT (DJ-Set), Anja Schneider, Schwarz Dont Crack, Schwarzmann (live), Scuba, Shields, Sick Girls, Simian Mobile Disco (DJ-Set), Sinkane, Siriusmo, Sizarr, Solomun, Suol Special feat. Daniel Bortz, Chopstick & JohnJon, Till Von Sein, Trickski, Tourist, Swim Deep, The 1975, Tobias Thomas, Todd Terje & Lindstrøm live, Trentemøller, Tricky, Trümmer, Otto Von Schirach, Woodkid, Yast, Young Rebel Set, Zebra Katz a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
DJ.DDT | 30. 07. 2013 | 08:32:40
1:záměna Jessie Ware za Jamie Woona(dost fatální)!
2:too deadly warm weather is no good,too..
3:letos stál line-up za nic,prto byla vyprodáno až 2,5 dne před rozjezdem festu(bývá ovšem 2,5 měsíce)
4 tázka ubytování-co na to google earth?
5.letos jsem vynechal,ale příští rok,pokud tedy zas nepozvou Everything Everything,ZNOVU

. | 30. 07. 2013 | 07:24:46
To je německo, ne hloupé česko...
tlem | 29. 07. 2013 | 01:10:30
super-díky!

ab | 31. 10. 2012 | 08:23:03
ahoj, mam dotaz na ty co uz nekdy na Meltu byli - jak jak jste resili ubytovani? je tam pouze stanove mestecko, nebo se da nekde normalne ubytovat (hotel, motel, ubytovna, soukromi)?
DJ.DDT | 24. 07. 2012 | 02:37:28
Adam Beyer zahrál nejlépe z festivalu Svojšice v obrovské konkurenci,ale například v italském Cocoricu byla zejména první hodinka setu celkem dost nezajímavá.Ovšem Melt! mu též vyšel.Kdo tam nebyl,má možnost různé záznamy shlédnout v těchto dnech na ZDF-Kultur,ale to zcela nejzajímavější tam určitě neuvidí.V Intro stanu totiž kamera nebyla..Natočit takové labužníky zvuků Niky And The Doves(Bat For Lashes,Little Dragon,Kate Bush,Stevie Nicks,The Knife,Björk nebo Prince dohromady),\"Ladyhawke současnosti\",dále Twin Shadow(svěží jako před lety Bloc Party),dream-pop z Walesu Man Without Country ala Dream Academy,křehce indie-popové děvenky Boy nebo něco na způsob Two Door Cinema Club,partičku The Cast Of Cheers nebo i z Čech známé šprýmaře a ironiky Bondage Fairies,by určitě bylo lepší,než věčně ukazovat na image postavenou,průměrnou kapelu Gossip!Co naopak vidět lze z toho,co zato stálo jsou Chairlift s kráskou z 19.století v čele,Destroyer,který mě živě svým stoickým vystupováním,špatnou intonací a hrou bez nasazení narozdíl od studiovky roku Kaputt trochu zklamal a The Jezabels,jejichž zpěvačka vizuálně i vokálem dost připomínala divu počátku éry MTV před 30 lety Pat Benatar.Jejich kytarista vazbil podobně jako schopný chlapec o den později v Berlíně na koncertě u známého mostu jinak nezajímavých Frankie Rose.Zahájení a počáteční průběh festivalu byl netradičně slabý se jmény živě příšerných M83,kýčovité Little Boots,dále všemi hrůzami na hlavním podiu mimo Caribou(sorry,The Rapture,ale to nestačí!),mnou nepochopeným floutkem Jessie Ware(ale ta basistka),stejně tak v jiné rovině Dillon(bez basistky),podtrženo Markusem Kavkou,který je jen uznávaným moderátorem.Loni vycházel každý den festivalový zpravodaj,smělo se na obludy a zvuk neputoval od podia k podiu,začínalo se včas a ne o 20 minut později,ochranka poslední den nevpouštěla až s 90 minutovým skluzem a ony pláštěnky byly zdarma.Letos nově přibylo dvou pláten u hlavní stage,rozšířil se prostor vzadu u velkého kola,kde bylo postaveno cosi na způsob hradeb jako z polysterenu s nočním psychedelickým účinkem,který měl účinek na menší část návštěvníků,kteří většinou,jak už to v Německu bývá,lemcali jen pivo a o nic víc se nesnažili.Nejvíc byli letos všichni patrně u vytržení z toho,že mohli živě spatřit,nebo se s ní rovnou vyfotit-Lana Del Rey!Vzhledem k tomu,že jsem ji viděl každou žilu na noze a přepečlivě celou show i sledoval,mi nakonec vyšla celkem jednoznačně odpověď na nejžhavější otázku současné pop music.Ano,je to podvod,ale dokonalý a proto si zazlouží obdiv.Vše bylo dokonale secvičeno a také předvedeno,každé gesto a pohyb,vzadu na vše dohlížel možná i její tvůrce,minimálně \"manager\" se ksichtem playboye z osmdesátek,ale ty te´d moc nefrčí.Ze Zola Jesus jsem chtěl odejít,ale její zaklínání ji vyšlo mnohem lépe než před asi dvěma lety v Matrixu na Žižkově.Totální nepochopení z mé strany pak představují headlineři-chápal jsem v posledních letech Massive Attack,blbé Oasis i loňské pulp,ale Justice nebyli snad na podiu ani vidět a blikání areálem světýlky z jejich usurpované hlavní pozice byl dramaturgický přešlap nejvyšího kalibru



paranoia | 21. 07. 2012 | 09:27:13
Škoda,že to je jen pro 20 000 tisíc lidí,když jsme z Německa zvyklí na milionové davy...
| | 21. 07. 2012 | 06:56:36
supr report ! díky zaň
niki.rysava | 12. 07. 2012 | 12:19:02
doprava

ahoj, já a kamarádka hledáme někoho kdo jede na Melt festival autem a má volná místa,najde se někdo? Nejlépe z Prahy.

uživateli moanke máte ještě v autě místo?

email:niki.rysava@seznam.cz
Anonymni | 11. 07. 2012 | 02:45:50
To jste napsali brzy...THX!!!
moanke | 11. 07. 2012 | 01:56:22
doprava

Ahoj, v pátek (asi ráno) jedem autem do Německa na Melt festival, je to kousek od Dessau. Máme 2 tři místa, trasa Semily-Liberec-Decin-Leipzig-Ferropolis
Anonymni | 02. 07. 2012 | 11:10:48
2 lístky na prodej

Prodávám 2 lístky na Melt!. Cena za jeden 2200,-, za oba najednou 4000,-. Osobní předání v Praze

pnkn@seznam.cz
dkej | 28. 06. 2012 | 09:23:36
MELT!

Prodám dva lístky na festival MELT!. Jeden za 1800Kč, prodám jen oba dohromady.
Info na emailu: urban.jakub7@gmail.com
Možnost předání v Praze.
Bibina | 27. 06. 2012 | 11:56:00
Melt festival 2 lístky

Prodám 2 lístky na Melt festival. Cena za oba 3800,- nebo za kus 2000,-
731/726726, sevcikova.p@centrum.cz
fly | 25. 06. 2012 | 07:19:19
LISTKY Melt 2012

prodam 2 listky na Melt, cena dohodou, mail tomas.ondracek@gmail.com, 775376004. Zakoupeno uz v unoru a dostali jsme ted akre...
Laďa | 24. 06. 2012 | 11:36:17
Prodám lístky na MELT!

Mam dva volne listky na MELT! festival 2012, nebot se ho nemuzu zucastnit :( Cena kolem 2.500,- Kč za kus, nejlepe oba zaroven. Predani osobne Brno a okoli, nebo na dobirku. Kontakt na me : eddoffec@seznam.cz
Mony | 14. 06. 2012 | 11:34:13
MELT!

Prodám 4 lístky na německý festival MELT! Lístky jsou už vyprodaný,takže tohle může bejt poslední šance jak lístky koupit.Lístky prodám pouze po dvou a každý lístek za 2 000. V případě zájmu prosím piště na e-mail: monikapurchartova@centrum.cz Budu se těšit :)
dkej | 12. 06. 2012 | 10:37:45
MELT!

Prodám 2*2 lístky na festival MELT! Lístky prodám jen po dvou, cena jednoho lístku činní 120euro což je cca 3000Kč a lístky jsou beznadějně vyprodané, moje cena je 2500Kč za jeden, prodám jen po dvou. Kontaktní email: urban.jakub7@gmail.com
Kostel30 | 04. 06. 2012 | 08:00:32
Melt

Prodám 2X vstupenku na MELT. Cena dohodou

email : Kostelinhoo@centrum.cz
tel. 731 648 146
Robin | 03. 06. 2012 | 04:39:20
uvidime se tama..jedu uz po druhy a byl to zivotni zazitek...:)
Pavel Ševčík | 29. 05. 2012 | 06:29:07
2X MELT! 2012 13.-15.7.

21:18 / 29.05.2012 odkaz na příspěvek
Anonym: Pavel Ševčík
2X MELT! 2012 13.-15.7.
Prodám 2X vstupenku na jeden z nejlepších hudebních festivalů v Německu a a nejzajímavějších v Evropě MELT!...

Vstupenky jsou na celý víkend a je v nich započteno i ubytování (ve vlastním stanu)a parkovné po celou dobu festivalu.

Původní cena vstupenek byla přes 6.500,- a vstupenky na festival jsou již beznadějně vyprodány... http://www.eufest.com/festivals/melt/tickets



Vstupenky je možno koupit i jednotlivě za 1.750,-...!!!

Preferuji osobní předání, ale je možné i zaslat, nebo mohu po domluvě i dovézt...

EMAIL: PajaDuke85@seznam.cz TEL.: 725-669-926
Sára | 27. 05. 2012 | 03:29:03
Melt festival

Mám dva lístky 3- denní na melt festival. Kdo má zájem? navrhujte cenu :)
Moderátor | 18. 05. 2012 | 05:27:42
vstupenky

koukni sem: http://www.poslouchej.net/forum/viewtopic.php?t=303
Berit | 16. 05. 2012 | 11:50:22
Lístky na Melt! 2012

Nevíte náhodou o někom, kdo prodává dva lístky na Melt!? Nějak jsme to s koupí prokaučovali a už jsou vyprodané. Díky. Telefon: 777126993
sisyfos | 25. 02. 2012 | 06:56:29
ja,ja,natvrdlych

Destroyer dobrý,ale zbytek je jen opáčko.
Moderátor | 17. 02. 2012 | 09:05:25
dnes ohlášená první jména Melt! 2012

Gossip, Ricihe Hawtin, Justice, M83, Modelselektor, Peterlicht, Plan B, Adam Beyer, Banga live, Bloc Party, The Bloody Beetroots, Brandt Brauer Frick, Brodinski, Buraka Som Sistema, Caribou, Dave Clarke, Maya Jane Coles, Destroyer, Dillion, Dixon, Ellen Allien, Flux Pavilion, Laurent Garnier pres. LBS, Gesaffelstein, The Rapture, Sebastian, Sebo K, Claude Von Stroke, Switch, The War On Drugs, The Whitest Boy Alive, Todd Terje Two Door Cinema Club, U.V.M.
MAXX | 17. 02. 2012 | 07:43:56
MAximální....jen tak dal.....a není to daleko..
sisyfos | 24. 07. 2011 | 01:08:38
Ja,schmecken gut!

Při vystoupení třeskutě ironického pana Cockera(ne toho původně instalatéra ze Skotska)pršet přestalo a Big Wheel,jež měl v tu chvíli v plné moci korunovaný král dj\'s Hawtin(na toho nekorunovaného Sashu však stejně nikdy mít nebude),tak byla opět pěkně našlapaná!Problémem letošního Meltu ovšem nakonec přeci jen line-up být mohl,jistě ne hlavní stage či výběr \"pouštěčů desek\"(taková sestava do Roxy nezavítá ani v příštích deseti letech,i díky tomu,že by pak pan Tráva už neměl kde vystupovat).Loni na prosklené Gemini stage,tzv.skleník vystupovali namátkou Kings of Convenience,Holy Ghost!,Delphic,Tiga,Jamaica či Friendly Fires,letos jen tuctové,většinou dvojice,kdy jeden zapnul jen klávesy a druhý zpíval(čestnou vyjímkou budiž pak Totally Enormous Extinct Dinosaurs),většinou však nadšeně se bavící teenageři nejen z Německa měli zřejmě jiný názor.Co mě ještě potěšilo byli hned úvodní We have band,Lawrence,Katy B,Drums,Editors,P.Wolf,ale tak jako na loňský ročník,na ten letošní rozhodně vzpomínat nebudu..
Lukáš | 22. 07. 2011 | 04:07:55
good report

Hele ten report mě baví... většinou to stojí za prd, ale tenhle report má koule.
Robin | 21. 07. 2011 | 08:32:45
lidi tenhle fest nemá chybu, byl sem poprvý a naprosto hudebně uspokojen...příští rok dávám zas, je to 4 hodinky cesty a ty prachy za takovej line up a organizaci nemá chybu...
stolda | 12. 07. 2011 | 08:06:00
lístek

ahoj, neměl by někdo zájem o jeden lístek na letošní Melt!?
oldclubber | 24. 05. 2011 | 10:53:23
s

já+žena
S | 23. 05. 2011 | 11:56:36
jede nekdo letos?
Koudis | 21. 07. 2010 | 11:38:25
fotky z meltu!

Mrkejte na fotky z letošního Meltu!

http://www.techno.cz/foto/v/techno/koudis/100716-melt-groove_armada-delphic -kele-mala-booka_shade-ferropolis-patek/

a

http://www.techno.cz/foto/v/techno/koudis/100717_melt-ferropolis-dj_shadow_ moderat/
Kamil | 06. 07. 2010 | 01:01:50
Nemáte někdo na prodej 1 lupen na MELT?

Jinak mám volné místo v autě, tak pokud budete někdo chtít, dejte vědět.

Mail: snowball.k@seznam.cz
Jervin | 15. 01. 2010 | 10:39:03
Melt! festival 2010 - 16-18.červenec @ Ferropolis



Melt! Festival 2010 - 3 dny, 108.40,- EURO
Melt! Festival 2010 - 2 dny, 86.40,- EURO
Lazar | 16. 07. 2009 | 07:53:00
Cesta na MELT 2009

Hledám někoho kdo má jedno místo v autě na festival MELT 2009, na dopravu příspěvek jistý. Mobil 775292729 Díky
A23 | 15. 07. 2009 | 09:56:08
vyprodano

jaky zakoupit za necele 100eur co to je zanesmysl
pedra | 17. 03. 2009 | 05:25:28
Obsession

Na Jazzanovu muzes i do Akropole 28.5. :)
lenka | 27. 02. 2009 | 03:29:11
Obsession

A jak u tebe? jedeš nebo se zatím rozhoduješ?
Obsession | 27. 02. 2009 | 08:40:03
Lenka

tahle reunion prý nebyla zbytečná, ale věř pisálkům:)
lenka | 26. 02. 2009 | 05:42:01
Oasis????

ehem,ehem. No proč ne...
Jervin | 26. 02. 2009 | 12:11:57
Obsession

Jsme na dovči
ozzby | 26. 02. 2009 | 11:37:56
letos asi take nepojedu.. ale line-up nadhera.. ikdyz kdo vi, zatim chybej jmena pro hlavni koncertni podium..
Obsession | 26. 02. 2009 | 10:52:18
Říkala jsem si, že ty tam letos díky Aphexovi nemůžeš chybět! máš jiný plán na tu dobu?
Jervin | 26. 02. 2009 | 10:22:48
Obsession

jsem trochu smutný, že nepojedu a zrovna když zase zavítá Aphex ... :( už to plánuji 3tím rokem a zatím se mi to nepovedlo tak snad příští rok :)))
Obsession | 26. 02. 2009 | 10:10:56
yesss! Aphex Twin a Jazzanova...po těch toužím léta
Honza Kruml | 17. 08. 2008 | 04:36:53
Pristi rok Melt! Hell Yeah! Rozhodne ANO

Malem bych zapomel na Supermayer - Live. Byli moc fajn a navíc meli uzasnej zvuk.
Miss Kittin a Hacker byli ze zacatku fajn, ale po chvilce zacali nudit, tak jsem sel na hlavni stage a kdyz jsem se vratil, tak nudili porad stejne.
Roisin Murphy uzasna, ale na miste kde jsem stal to tak basovalo, ze se mi az srolovaly ponosky a tak jsem se escapoval radeji na bar : )

Co se tyce počasí, tak mohlo bejt huř! Muzu jen potvrdit, ze dest a bourka nas super team jeste vic stmelila. Mlaskani bahna bylo rozhodne prijemnejsi nez pekelny upal, ktery nekteri jedinci zazili minuly rok.
Andrews | 06. 08. 2008 | 11:23:12
Hmm, Sónar... Taky už jsme o tom přemýšleli, každopádně to je víc než lákavá záležitost.
martinah | 06. 08. 2008 | 10:01:48
[b: ozzby[/b:

pristi rok jedeme na sonar takze na melt uz asi prachy nezbydou a kdyz jo videla bych to spis na komornejsi nachtdigital..
ozzby | 06. 08. 2008 | 09:41:06
martinah

na pristi rok uz to chce vazne nakej BigCZcamp.. .-)

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |