FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

3. den na Szigetu – A kdo že jsou hvězdy?

3. den na Szigetu – A kdo že jsou hvězdy?
10. 08. 2013   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Ať doposud byli headlineři festivalu Sziget jakkoliv slavní a hvězdní, Blur všem ukázali, kdo je tady ten největší tahák. Britská rocková čtveřice sázela hity a doprovázel jí tančící a zpívající dav celého prostranství před hlavním pódiem.
Přitom začátek třetího festivalového dne (Na Sziget festivalu začíná den na hlavních pódiích v 16:00 a končí ráno s východem slunce.) byl více než vlažný a areál se zaplňoval jen pomalu, jakoby týdenní horka zcela vyčerpali všechny návštěvníky. Britští rockeři Mystery Jets pod pódiem měli jen pár tisícovek, kteří se schovávali do stínu, jež poskytuje rozhlehlá konstrukce Pop – Rock Main stage. Velmi unavený rozjezd třetího dne.

Sziget 2013

I američtí !!! (vyslovujte: čik, čik, čik), měli těžkou pozici, ale během jejich produkce se začali objevovat první mráčky a to znamenalo obrat v celého podvečera. Veteráni elektronické scény, kteří přivedli na svět dance punk s prvky funky, předváděli produkci odkazující na devadesátá léta a dobu rawe parties s prvky aktuálního elektra. !!!, kteří jsou na tour k novému albu THR!!!ER, mají svébytnou nejen hudbu ale i lídra. Celá show tentokrát stála na osobě excentrického lídra a zpěváka Nica Offera, který po pódiu dováděl v pestrých trenýrkách. Byl to mimochodem první zpěvák na této stage, který se nedržel uniformy dlouhých kalhot, což působilo velmi uvolněně a sympaticky. Po celou dobu koncertu výborně komunikoval s publikem a v závěrečné části koncertu se pustil hluboko mezi fanoušky a nebál se si to pořádně užít. Jako host vystoupila i v Čechách dobře známá indie zpěvačka Emiliana Torrini.

Sziget - Blur 2013

Německý dancehall s prvky reggae, to jsou Seeed. Předváděli velkou show pro početné publikum a profesionální výkon. Ale daleko zajímavější německý projekt hrál v Party Areně. Jedna z největších tanečních hvězd pátečního dne, německé duo Bookashade Live. Během výborně stavěného setu zazněly i starší hity, které daly vzpomenout na zlatá léta elektro scény někdy před osmi lety. Stan byl téměř zcela zaplněn a škoda, že producenti takového formátu neměli příležitost si zahrát v noci, která by jim mnohem více sedla.

Blur

No a pak už největší hvězdy festivalu Blur předvedli, na koho se na Sziget festival přijelo. Pánové od začátku hráli ty nejznámější písničky včetně například There's No Other Way či Girls & Boys a když navíc oznámili, že se blíží bouřka, dosáhli i většina publika téměř extáze. Damon Albarn, Graham Coxon, Alex James a Dave Rowntree to pořád umí a skladby jako Country House fungují dokonale a když spustili závěrečný hymnický Song 2, zpívalo nejen veškeré publikum na place, ale okolní stánky se museli bát o své stoly, které málem praskli pod tíhou zpívajících tanečníků.
 

Pak se šlo na Woodkida, kam se spousta lidí už nevešla, či na nějakou party. Tento večer byl zatím nejrozdováděnější z celého festivalu. Celkovou hravost podporují i pořadatelé, na každém kroku se můžete setkat s nějakou dekorací, performancí, koncertem nebo prostě jen s malou DJ stage. Jedna z velký atrakcí se odehrává každý den v 19:00 před hlavním pódiem. Pokaždé něco jiného, balonky, větrníky či barevná party. Na první pohled to vypadá jako totální nesmysl, ale pokud máte hravého ducha jako spousta dalších festivalových Szigeťanů, jeví se to jako skvělý nápad. Záleží prostě jen na vás, jakým způsobem si rozhodnete tenhle festival užít.

Woodkid

Nonstop týden plný zábavy se koná od 5. do 12. srpna v Budapešti.

Více informací na www.szigetfestival.cz a http://www.facebook.com/SzigetCZ.

Dodal: Premysl Stepanek, Sziget festival
SZIGET (HU)

SZIGET (HU)

Pondělí 5. 8. 2013 až Pondělí 12. 8. 2013
weekly pass - 199 EUR do 5.5.2013
Vystupují:
ALEX CLARE (UK), REGINA SPEKTOR (USA), MYSTERY JETS (UK), ENTER SHIKARI (UK), LES TAMBOURS DU BRONX (F), SKUNK ANANSIE (UK), DIZZEE RASCAL (UK), !!! (USA), EDITORS (UK), FIREWATER (USA), IN MEMORY OF LASZLO BODI (CIPŐ), DIE ÄRZTE (D), SKA-P (E), SEEED (D), FRANZ FERDINAND (UK), QUIMBY IN WONDERLAND, NICK CAVE & THE BAD SEEDS (AUS), BIFFY CLYRO (UK), BLUR (UK) ,MIKA (UK), END SHOW WITH DAVID GUETTA (F), MOANA & THE TRIBE (NZ), APPRIL PROJECT, TAKO LAKO (SRB-DK), WARSAW VILLAGE BAND (PL), DAKHABRAKHA (UKR), CANKISOU (CZ), R.U.T.A. (PL), LA PEGATINA (E), PARNO GRASZT FEAT. LATCHO DROM, ŠHUTKA ROMA RAP (MK), SÖNDÖRGŐ, FIGLI DI MADRE IGNOTA (I), MUZSIKÁS - 40th Anniversary Concert, DUBIOZA KOLEKTIV (BA), PANNONIA ALLSTARS SKA ORCHESTRA, CALEXICO (USA), MOKOOMBA (ZW), BESH O DROM FEAT. PALYA BEA, CSÍK ZENEKAR ÉS BARÁTAI, RACHID TAHA (F), EMIR KUSTIRICA & THE NO SMOKING ORCHESTRA (SRB), LENINGRAD (RU), ABATRONICS - FANFARA TIRANA MEETS TRANSGLOBAL UNDERGROUND (ALB-UK), THE JOY FORMIDABLE (UK), AFTERHOURS (I), MONOPHONA (LUX), DAILY BREAD (NL), SPLENDID (NL), BLAUDZUN (NL), BALTHAZAR (B), LEFT BOY (A), TIMBUKTU & DAMN! (S), RUBIK (FIN), CHASE & STATUS LIVE (UK). NERO LIVE (UK), BOOKA SHADE LIVE (D), DUB FX (AUS), EMPIRE OF THE SUN (AUS), SANFRANCISCOBEAT, NIKOLA, STEREOPALMA, CHRISS VS. DANDY, MONKEY6, NINA KRAVIZ (RU), JAY LUMEN, MUZZAIK, JOZIF (UK), FELIX CARTAL (CAN), CHRIS LIEBING (D), NICKY ROMERO (NL), SEBASTIAN INGROSSO (S), JOHN DIGWEED (UK), BOYS NOIZE LIVE (D), HOT X, CHUCKIE (NL), OTTO KNOWS (S) ,EROL ALKAN (UK), GUY J (ISR), OSCAR MULERO (E), ANDRO, JULIA CARPENTER, SIKZTAH, HOFFMAESTRO (S), TRIGGERFINGER (B), SKIP&DIE (NL), IVA LAMKUM (NZ), THE BOTS (UK), EVERYTHING EVERYTHING (UK), DONOTS (D), DRY THE RIVER (UK), NNEKA (NIG-D), THE CRIBS (UK), FLOGGING MOLLY (USA), WAX TAILOR (F), LITTLE BOOTS (UK), EMILÍANA TORRINI (ISL), ZAZ (F), DEICHKIND (D), MICHAEL KIWANUKA (UK), PETER BJORN & JOHN (S), HADOUKEN! (UK), TAME IMPALA (AUS), BAT FOR LASHES (UK), BAD RELIGION (USA), WOODKID (F), PAROV STELAR (A), KATY B (UK), TOTALLY ENORMOUS EXTINCT DINOSAURS (UK), KEES VAN HONDT (NL), RANGLEKLODS LIVE (DK), GESAFFELSTEIN LIVE (F), NETSKY LIVE (B), NOISIA (NL), CAMO & KROOKED DJ SET (A), TECHNO KUNST: TOMMY FOUR SEVEN (D), FEED ME DJ SET (UK), PÖLI VS. POLARIZE, DOP (F), TECHNO KUNST: MARCEL DETTMANN (D), DUBLIC, JADE, IAN AUTORUN b2b MARKOV a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |