FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Dvořákova Praha - koncerty bez fraku levně pro studenty

Dvořákova Praha - koncerty bez fraku levně pro studenty
09. 09. 2013   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Vstupenka za symbolických 50 Korun, netradiční open air koncert na schodech Rudolfina, koncerty „bez fraku“, setkání s festivalovými umělci či vnukem Antonína Dvořáka – to a mnohem více nabízí Klub mladých Dvořákovy Prahy.
V pořadí 6. ročník mezinárodního hudebního festivalu Dvořákova Praha, slavnostně odstartuje 10. září v Rudolfinu a v průběhu následujících deseti dnů poskytne návštěvníkům nejen množství originálních hudebních zážitků, ale nabídne i bohatý doprovodný program.

Na mladé nezapomínají pořadatelé ani při výběru umělců. Vedle jmen skloňovaných v superlativech na mezinárodní hudební scéně dává festival, nesoucí jméno jednoho z největších světových skladatelů všech dob, prostor vyniknout nejmladší generaci umělců. Programovou řadu s příznačným názvem Debut odstartuje 12. září charismatická houslistka Esther Yoo, která je i přes své mládí již vyhledávanou interpretkou. Den po ní vystoupí 21letý běloruský violoncellista Ivan Karizna, jehož osobitý styl, zvuková barevnost a entuziazmus vyvolávají u publika právem uznání. Třetím interpretem této řady je ruský klavírní virtuos Denis Kožuchin, který je považován za největší osobnost z plejády mladých ruských klavíristů do 40 let. Jeho umění budou moci posluchači obdivovat 19. září. Jsem přesvědčen, že o této trojici umělců ještě v budoucnu mnohé uslyšíme. Přestože na Dvořákově Praze vystupují jako debutanti, mají už za sebou úctyhodné mezinárodní úspěchy a stojí za pozornost,“ dodává umělecký ředitel festivalu Marek Vrabec.

Dvořákova Praha

Více informací o Klubu mladých a sérii Debut na www.dvorakovapraha.cz. Na Klub mladých láká Dvořákova Praha i osobitou street artovou kampaní „Klasika baví“. Videa natočená ke kampani jsou na www.youtube.com/user/festdvorakovapraha. Další informace jsou k dispozici i na www.facebook.com/dvorakovapraha.

Členem Klubu mladých Dvořákovy Prahy se může stát každý, kdo vlastní platný studentský průkaz či index a není mu více než 26 let. Členové mají možnost zakoupit zvýhodněné vstupenky za 50 Kč na koncerty festivalové série Debut (symbolické vstupné platí i pro jeden doprovod člena Klubu mladých), získají zdarma koncertní programy či mohou čerpat 20% slevu na festivalové večerní koncerty (vstupenky od III. kategorie). Rovněž si mohou zakoupit i tzv. studentský speciál za 100 Kč na festivalové večerní koncerty, který jim umožní usazení na volné místo v sále po 3. zvonění. Všechny doprovodné programy jsou pro členy Klubu mladých zdarma, jedinou podmínkou je včasná registrace s ohledem na omezenou kapacitu.

Program Klubu mladých nabízí diskusní Setkání po potlesku s umělci vystupujícími v rámci série Debut. Koncerty se konají vždy od 18.00 hodin v sále pražské konzervatoře. Na rozdíl od ostatních koncertů není v tomto případě vyžadován společenský oděv, což jistě mnohé návštěvníky potěší. Součástí programu je též Dvořák open air v podání mladých talentovaných interpretů – klarinetový soubor Cantarina Clarinette a komorní soubor studentů pražské HAMU se představí 14. září od 17.00 hod. na schodech pražského Rudolfina. Zazní Slovanské tance, Largo z Novosvětské symfonie, Humoreska, Serenáda op. 44 pro dechové nástroje, violoncello a kontrabas. Tentýž den se bude konat od 18.30 v Sukově síni Rudolfina poutavé vyprávění amerického muzikologa Davida Beveridge: Antonín Dvořák jak ho neznáte, zaměřené na málo uváděné Dvořákovy symfonie - jeho třetí a čtvrtou symfonii – díla, která si nesporně zaslouží naši pozornost pro svou uměleckou hodnotu a která vznikla během mimořádně zajímavého období skladatelova života. Čestným hostem pořadu bude Antonín Dvořák III., jediný žijící vnuk skladatele. Obě symfonie zazní ihned poté ve Dvořákově síni Rudolfina v podání Beijing Symphony Orchestra.

Dvořákova Praha 2013 – přehled koncertů
8. září / Lužany LUžanská mše Antonína Dvořáka
10. září / Rudolfinum ALISA WEILERSTEIN, ČESKÁ FILHARMONIE, JIŘÍ BĚLOHLÁVEK
11. září / Pražská křižovatka ALISA WEILERSTEIN
12. září / Pražská konzervatoř ESTHER YOO
12. září / Rudolfinum JEVGENIJ KISSIN
13. září / Pražská konzervatoř IVAN KARIZNA
14. září / Pražská konzervatoř / Rudolfinum a okolí RODINNÝ DEN
14. září / Rudolfinum BEIJING SYMPHONY ORCHESTRA
15. září / katedrála sv. Víta ČESKÁ FILHARMONIE, FABIO LUISI
16. září / Rudolfinum KAMMERORCHESTER BASEL
17. září / Rudolfinum ADAM PLACHETKA
18. září / Rudolfinum JULIAN RACHLIN, ČESKÁ FILHARMONIE
19. září / Pražská konzervatoř DENIS KOŽUCHIN
19. září / Pražská křižovatka JULIAN RACHLIN
19. září / Rudolfinum PRAŽSKÝ FILHARMONICKÝ SBOR, LUKÁŠ VASILEK
20. září / Rudolfinum DEUTSCHES SYMPHONIE ORCHESTER BERLIN

Dodal: Silvie Marková, SMART Communication

DVOŘÁKOVA PRAHA

Neděle 8. 9. 2013 až Pátek 20. 9. 2013
Vystupují:
ALISA WEILERSTEIN, ČESKÁ FILHARMONIE, JIŘÍ BĚLOHLÁVEK, ESTHER YOO, JEVGENIJ KISSIN, IVAN KARIZNA, BEIJING SYMPHONY ORCHESTRA, FABIO LUISI, KAMMERORCHESTER BASEL, ADAM PLACHETKA, JULIAN RACHLIN, DENIS KOŽUCHIN, LUKÁŠ VASILEK, DEUTSCHES SYMPHONIE ORCHESTER BERLIN
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |