FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Zlínský festival In Factory 2013

Zlínský festival In Factory 2013
26. 09. 2013   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Už jen několik dní zbývá do chvíle, kdy se fanouškům otevřou brány festivalu In Factory. Ambiciózní multižánrový festival startuje 4. října od 15 hodin v prostorách Baťova institutu ve Zlíně. Hlavními hvězdami jsou bosenští Dubioza Kolektiv.
Hlavním lákadlem jsou hudební interpreti nejrůznějších žánrů a stylů. Organizátoři pozvali do krajského města skutečné hudební lahůdky zahraniční i tuzemské scény. Za hlavní hvězdu festivalu lze považovat bosenskou kapelu Dubioza Kolektiv, která ve své produkci kombinuje prvky reggae, dubu, rocku, hip hopu i balkánského folkóru.

Dubioza Kolektiv
Pestrou paletu hudebních stylů od breakbeatu či drum and bassu přes dub, electro, jungle až po kytarový trip-hop nabídne slovenská formace Ear Drum Kru, polské barvy budou na IN FACTORY reprezentovat Napszyklat. Tato dvojice představí publiku svůj styl, který balancuje na hranici hiphopu, postrocku, noise a ambientu a s nímž se stihli proslavit na festivalech po celé Evropě i USA. Americkou kariéru už stihli zažít i čeští indie rockeři Sunshine.

Sunshine

Hned dva čelní představitelé české hiphopové scény, Vladimir 518 a kapela WWW, podpoří koncertem ve Zlíně vydání svých nových alb. Vystoupení WWW je navíc vyšperkováno účastí exkluzivního hosta, světoznámého avantgardního bubeníka Pavla Fajta.

Instrumentální trio Sunflower Caravan zaujme kombinací retro rocku a líbivými melodiemi. Bleskurychlé songy a černý humor nabídnou WildTides, úderní pražští surf punkeři. Na své si přijdou i milovníci elektroniky. A to hned dvakrát, přitom pokaždé jinak. Ventolin nebo uskupení Hausaggregat mají elektronickou hudbu v malíčku a přesvědčí o tom i návštěvníky festivalu. Prostoje, které díky přestavbám vzniknou, vyplní na jednom z 3 pódií produkce různých DJů.
 

„Chtěli jsme do našeho města přivézt různorodou směsici hudebních stylů, což se nám, myslím, povedlo,“ uvedl za organizátory festivalu Jan Svoboda, který má koncept a dramaturgii na starost. Zároveň se netají ani plány do budoucna: „Rádi bychom na festival IN FACTORY navázali dalším ročníkem a vytvořili ve Zlíně tradici multižánrového festivalu, který, podle nás, zde citelně schází.“

Zorganizovat festival takového rozsahu není jednoduché a samotní organizátoři na to nestačí. „Bez našich partnerů bychom nikdy nemohli festival IN FACTORY pořádat,“ dodává Svoboda. Na partnerské bázi spolupracovali organizátoři především s Baťovým institutem, v jehož prostorách se festival koná, Univerzitou Tomáše Bati a Zlín FilmFestem, který významnou měrou participuje na filmovém programu. „Zároveň dovolte, abych poděkoval generálnímu partnerovi, jímž je Zámecký pivovar Břeclav, který dal od počátku festivalu důvěru, které si nesmírně vážím“, uzavírá Svoboda.

Nad celým festivalem převzal záštitu primátor města Zlína Miroslav Adámek. „Tahle akce je skvělý nápad, multižánrový festival bude Zlínu určitě slušet,“ uvedl primátor a dodal: „Pokud se objeví šance získat pro naše město kvalitní kulturní akci, rozhodně takový záměr podpořím.“

Celý harmonogram festivalu a další aktuální informace jsou k dispozici na internetových stránkách festivalu a na jeho facebookovém profilu.

IN FACTORY
Hudba – Architektura – Film – Divadlo – Literatura
4. října 2013 od 15 hodin
Zlín, Baťův institut, 14. a 15. budova

Více informací na: www.infact.cz

Dodal: Jan Svoboda, In Factory festival
IN FACTORY

IN FACTORY

Pátek 4. 10. 2013
299 Kč v předprodeji
Vystupují:
Dubioza kolektiv, Napszyklat, Vladimir 518, WWW, Sunshine, Ear Drum Kru, Sunflower Caravan, Wild Tides, Ventolin, Hausaggregat
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |