FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Hip Hop Kemp 2014 hlásí další jména

Hip Hop Kemp 2014 hlásí další jména
17. 03. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) O vůbec prvním vystoupení krutobandy Onyx na Hip Hop Kempu už víte. O týden později je už ten pravý čas zveřejnit další jména! Tentokrát dojde i na Evropu a první českou akvizici. Real hiphop fans by měli rozhodně zpozornět.
1. RAPSODY & 9th WONDER (USA)
Na každém Hip Hop Kempu jste mohli vidět rapperky, DJky, b-girls, writerky, ale – co si budeme povídat – vždy byly v menšině. To ovšem nic nevypovídalo o skills. V mužském světě hiphopu prorazí opravdu jen ty nejlepší rapperky. Mezi rapperkami je aktuálně nejvíce respektovanou MC šestadvacetiletá Rapsody. Řada hiphopových kritiků ji dokonce považuje za nejlepší současnou rapperku. Ostatně na svůj label ji upsal také producent 9th Wonder. A to je na scéně hodně pádný argument. 9th Wonder dorazí na Hip Hop Kemp společně s Rapsody a věříme, že jejich vystoupení bude jedním z těch, na která nezapomenete. Mimochodem, 9th Wonder – ano, to je ten, co produkoval prakticky pro všechny zásadní lidi – od Mary J. Blige přes Kendricka Lamara, Jay-Zho, Eryku Badu, Chrise Browna až po Ludacrise, Mac Millera nebo Destinys Child.
 

Hip Hop Kemp se letos odehraje po třinácté, ale na rutinu rozhodně zapomeňte. Festivalový tým stále vymýšlí, jak udělat každý ročník lepší než ten předešlý a jak si zároveň udržet kvalitu line-upu a pověstnou atmosféru. S tím souvisí i jedno kempové specifikum, kterým je účast kapel a fanoušků z celé Evropy. Starý kontinent nabízí nespočet kvalitních projektů, subžánrů, stylů, příchutí a barev. Každý rok můžete to nejzajímavější vidět ve Festivalparku v Hradci Králové!

2. RASMENTALISM (PL)
Ras (MC) a Ment XXL (beatmaker), známější pod jménem Rasmentalism, fungují společně od roku 2006. Až do loňského roku je znali hlavně striktní fanoušci.Ale pomalu si budovali jméno i v širším okruhu. V roce 2013 zasáhla polskou scénu atomovka v podobě alba „Za lodi na Heroda“, které vyšlo na známém Asfalt Records. Brilantní texty v kombinaci s výbornou hudbou zatřásly scénou a tvorba Rasmentalism se začala objevovat v největších rádiových a televizních show. Na koncertech je doplňuje DJ Tort, který je zároveň pianista, a podle ověřených informací z Polska to vypadá, že na Hip Hop Kemp připravují jednu z vůbec nejlepších polských show!

3. SAMY DELUXE (D)
V žebříčku nejlepších německých rapperů bude Samy Deluxe vždycky (minimálně) v první pětce. Tahle legenda už na Hip Hop Kempu jednou vystupovala a jednalo se přesně o ten typ umělce, kterého máme na festivalu nejraději. Žádná póza, ale chlapík, který si nemohl Hip Hop Kemp vynachválit.Výborně se bavil mezi svými fanoušky a s chutí se podíval i na lokální jména – z nichž například rappeři Kontrafakt ho zaujali natolik, že uvažoval o spolupráci. Němčina není v České republice zrovna nejoblíbenějším jazykem, ale Samy Deluxe rapuje jako pánbůh. Jeho flow je něco, co překračuje hranice jazyka a předsudků, něco, co musíš slyšet, a věříme, že jakékoliv jazykové bariéry padnou. Tohle je zkrátka rap!

4. PRAGO UNION (CZ)
Pokud jde o texty, nemá hip-hopová skupinaPrago Union v Čechách konkurenci. MC a producent v jedné osobě jménem Kato dokáže se svým rodným jazykem věci, nad kterými kroutí hlavou fanoušci kvalitní muziky napříč žánry i věkem. Nemluvě o tom, že skupina Prago Union je jakýsi chodící paradox. Nemají chytlavé zpívané refrény, nepokoušejí se o popový sound nebo napodobování aktuálních trendů.Lídr není sexsymbol a ani se o to nijak nesnaží, přesto jsou jednou z nejvíce koncertujících domácích kapel a fanoušci na ně nedají dopustit. Kato se věnuje hiphopu od svých 16 let, kdy byl členem první české hiphopové skupiny, která prorazila ve velkém i do českého mainstreamu. Byli to Chaozz, díky kterým se i v nejmenší české vesnici vědělo, že v Čechách „existuje stará škola“, a řada lidí vůbec poprvé přičichla k českému rapu. Po pěti albech došlo k rozpadu skupiny, Kato se stáhl ze scény a striktně odmítal jakékoliv nabídky na znovuobnovení skupiny. O to větší překvapení nastalo v roce 2005, kdy vyšlo album HDP. Album tak skvělé a propracované, že nikdo nemohl říct ani písmeno. Na HDP se objevila taková zásadní jména, jako je Masta Ace, Ed OG, Kutmasta Kurt nebo Planet Aisa. Kato se stáhl na dalších pět let a opět se o něm začalo mluvit až s novou hudbou. Tentokrát to byl Dezorient Express, ze kterého fanouškům spadla brada. Kato se spojil s excelentními hudebníky Champion Sound a od té doby vystupují se svou narvanou živou show na akcích všech žánrů a všeho publika. Ukazuje se totiž, že kvalita boří hranice. I předsudky vůči někdy vysmívanému hiphopu. Prago Unionmáza tři roky na kontě přes 300 koncertů, dvě ceny Anděl na poličce a na Hip Hop Kemp přijíždí poté, co si Champion Sound tříbili skills třeba na evropském tour s rapperem Diamondem D anebo na největších evropských bboy eventech, jako je Battle Of The Year, The Notorious IBE nebo Juste Debout. Prago Union bude na Kempu opět legendární, o tom vůbec nepochybujte!

Dodal: Nikol Poselová, Beni production
HIP HOP KEMP

HIP HOP KEMP

Čtvrtek 21. 8. 2014 až Sobota 23. 8. 2014
1100 - 1500 Kč
Vystupují:
CEELO GREEN /USA/, KRS-ONE /USA/, ONYX + Snowgoons /USA, D/, BIZARRE RIDE 2 THE PHARCYDE /USA/, DILATED PEOPLES /USA/, ACTION BRONSON /USA/ ,OSTR & MARCO POLO /PL, CAN/, KONTRAFAKT /SK/, BILAL /USA/, SAMY DELUXE /D/, MAJK SPIRIT /SK/, CUNNINLYNGUISTS /USA/, BLACK MOON /USA/, DJ Static & Denmark Allstars feat. Nat ill, J-Spliff, Temu, Peaceful James, Nappion /DK/, VLADIMIR 518, ORION & DJ MIKE TRAFIK / PSH /CZ/, MADCHILD /CAN/, POKAHONTAZ + BUKA /PL/, 360° DEGREES RECORDS 20TH ANNIVERSARY ft. TORCH, TONI L & GUESTS /D/, BLACK MILK /USA/, P-MONEY /UK/, WITTEN UNTOUCHABLE /D/, RASMENTALISM /PL/, BARREL BROTHERS (Torae & Skyzoo) /USA/, PRAGO UNION + Champion Sound /CZ/, VEC /SK/, DILLON COOPER /USA/, BETTY FORD BOYS /D/, SMACK /CZ/, SNAK THE RIPPER /CAN/, CHEFKET /D/, Strapo & DJ Spinhandz /SK/, KĘKĘ /PL/, UGLY HEROES (Apollo Brown, Verbal Kent, Red Pill) /USA/, TEN TYP MES /PL/, BOYBAND (Idea & Boy Wonder) /CZ, SK/, 4D /SK/, DYNASTY /USA/, ERIPE & QUEBONAFIDE /PL/, ŘEZNÍK / SODOMA GOMORA /CZ/, MC MELODEE /NL/, ANDROID ASTEROID /CZ/, SZTIGAR BONKO /PL/, MARPO & TROUBLE GANG /CZ/, MADAME PEPPER /UK/, REFEW /CZ/, HAHA CREW /SK/, MOOZA /CZ/, MLODE WILKI POPKILLERA /PL/
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |