FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Korn, NOFX i čeští DVA na festivalu Sziget

Korn, NOFX i čeští DVA na festivalu Sziget
25. 06. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Do hvězdami přeplněného line-upu Sziget festivalu přibyli další headlineři – Korn a NOFX, kteří uzavírají seznam interpretů hlavního pódia. Festival zpestří svými koncerty i Angel Haze a The BossHoss. Nebo například čeští Dva na evropské scéně.
Skvělou novinkou je také vydání nové festivalové mobilní aplikace, v které už nyní najdete přesný časový harmonogram koncertů! Sziget festival, nejlepší party léta, už za 52 dní – od 11. do 18. srpna v Budapešti.

The Island of Freedom – Ostrov svobody v centru Budapešti se opět těší na nu-metalové hrdiny Korn, kteří dobijí hlavní pódium v pátek (15. srpna). Grammy ověnčená kapela s 35 milióny prodaných nosičů, dvanácti deskami v Top 10 Billboard 200 a oceněními za platinové a multiplatinové prodeje přiveze na Sziget své největší hity i novinky z jejich posledního alba The Paradigm Shift.
 

Dalším skvělým přírůstkem v programu je NOFX. Punk-rocková kapela z Los Angeles má na kontě 12 alb a více než 6 miliónů prodaných nosičů, čímž se stala jednou z nejúspěšnějších nezávislých kapel všech dob. Zvuk NOFX je rozmanitý, využívá prvky punk rocku, skate punku, melodického hardcore, ska punku a dalších žánrů. NOFX to je víc než „sex, drogy a rock´n´roll“!

Festival zpestří svými koncerty také mladá americká rapperka a zpěvačka Angel Haze a berlínská kapela The BossHoss, která zahraje nejznámější popové, rockové a hip-hopové skladby v kovbojském stylu a country a western rytmu. Na Szigetu tak díky nim zazní ve dvou různých verzích skladba Hey Ya! (Outkast) nebo notoricky známý hit Hot In Here (Nelly).

Organizátoři Szigetu dnes také spustí novou festivalovou aplikaci, prostřednictvím které budou exklusivně dostupné informace o programu nyní v průběhu nejbližších třech dnů.

Aplikace pro uživatele iOS a Android je možné stáhnout na http://szigetfestival.com/mobileapp

Sziget festival, 11. – 18. srpna, patří mezi nejlepší evropské festivaly a svoji pozici leadera potvrzuje také tento rok skvělým hudebním programem. Fanoušci se mohou těšit na vystoupení takových hvězd jakými jsou např. Queens of the Stone Age, Imagine Dragons, Lily Allen, Manic Street Preachers, Dreadmau5, The Prodigy, Macklemore & Ryan Lewis, Blink182, Placebo, Calvin Harris, Skrillex, Klaxons, Darkside, Outkast, Tom Odell, Kelis a mnoho dalších. Vstupenky na festival jsou v prodeji v síti Ticketpro a na webu festivalu. Můžete si zakoupit jak permanentky, tak jednodenní vstupenky.

Na Szigetu bude EVROPSKÁ SCÉNA včetně zástupce z ČR

Evropská scéna na Ostrově svobody - the Island of Freedom - je speciálně věnovaná novým a nadějným evropským skupinám, které svojí hudbou skutečně reprezentují ,,starý kontinent" a multikulturalismus. Každý rok je jedna skupina pozvána i ze vzdálenějších kontinentů, letos je to až z Austrálie. V roce 2014 se festival zaměřuje na současnou a trend udávající berlínskou hudební scénu neboť letos slavíme 25. výročí pádu berlínské zdi na mnoha místech festivalu Sziget. Nás může těšit, že i ČR zde má zastoupení.

Konceptem nové Evropské scény je důraz na zvětšování a větší barvitost, spojují se zde bývalá Mambo scéna se scénou Holland meets Hungary, čímž se zprostředkuje skutečně evropská alternativa... je to určitě to pravé místo, kde můžete nalézt nové evropské talenty, kteří jsou už známí ve svých zemích, ale stále se snaží prolomit do mezinárodního věhlasu. V roce 2014 Evropská scéna také slouží jako důležité místo, které představí berlínskou hudební scénu, ale také uvede italské, holandské, španělské a mnoho dalších skupin ze starého kontinentu. Za ČR zde vystoupí skupina DVA, která sklízí úspěchy po celém světě a její poslední album Nipomo vyšlo u US labelu Northern Spy Records.

Nezapomeňte se přijít také podívat na Youropen Talent Festival, a který představí vítěze talentové soutěže z více než 14 zemí ve dnech 0 a -1. Vitězové budou hrát na pódiu, které v následujících dnech bude hostit tento seznam interpretů Europe Stage:

Europe Stage:
3FM Serious Talent goes Sziget (NL)
Amsterdam Klezmer (NL)
Band (NL)
Aucan (I)
BaLaKo (RO)
Ballett School (D)
Caparezza (I)
Carnival Youth (LV)
Charity Children (D)
Compact Disk Dummies (B)
Diaodato (I)
Dubblestandart (A)
DVA (CZ)
Fismoll (PL)
Gloria Boateng (B)
Gubás Gabi és az Éjszakai Nesz (H)
Hornsman Coyote & Soulcraft (SRB)
Kid Simius live (D)
Longital (SK)
Mighty Oaks (D)
Money for Rope (AUS)
Raggalution (SLO)
Rumatera (I)
Salmo (I)
Seward (E)
Siriusmo (D)

 Je třeba zmínit, že italské skupiny budou hrát důležitou roli na Sziget festivalu, zatím jsou potvrzeni: The Bloody Beetroots (Hlavní scéna, 12. srpna), Salmo (13. srpna), Caparezza (14. srpna), Joseph Capriati (Colosseum, 13. srpna), Diodato (15. srpna), Canzoniere Grecanico Salentino (15. srpna na World Stage), Aucan (16. srpna) a Rumatera (17. srpna). Většina z nich zahraje na nové Evropské scéně a propagaci zajistí Sziget festival, L’Alternativa a Puglia Sounds. Evropská scéna se vyvinula z Puglia Sounds - Mambo Stage, což trvá poslední dva roky a vystupovali zde ti nejzajímavější italští interpreti. Tímto rokem počínaje, tato scéna je věnována mezinárodní hudbě: jedná se o plochu více něž 1000 čtverečních metrů s obrovským pódiem pro interprety, je zde také Puglia Village s množstvím workshopů a aktivit spojenými s apulijskými kulturními tradicemi a rozlehlý a útulný prostor pro kempování. Jde o obrovskou mezinárodní přehlídku italské hudby, která také letos bude reprezentována některými z nejzajímavějších a nejuznávanějších umělců včetně velkého počtu apulijských kapel.  


Více informací naleznete zde www.szigetfestival.cz a www.facebook.com/SzigetCZ. Předprodej v síti Ticketpro – www.ticketpro.cz

Dodal: Premysl Stepanek, Sziget festival
SZIGET (HU)

SZIGET (HU)

Pondělí 11. 8. 2014 až Pondělí 18. 8. 2014
předprodej od 179 € (bez kempu)
Vystupují:
Macklemore & Ryan Lewis, Queens of the Stone Age, The Prodigy, Placebo, Skrillex, Calvin Harris, Lilly Allen, Bastille, Imagine Dragons, Jake Bugg, Stromae, Die Fantastischen Vier, London Grammar, La Roux, Ska-P, Tom Odell, Miles Kane, Klaxons, Michael Kiwanuka, Laidback Luke, Darkside, Bonobo, Palma Violets, The Big Pink, Fink, Kavinsky live, Borgore, Jagwar Ma, Brody Dalle, Starlight Girls
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |