FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Reportáž, fotky i sety z festivalu Dominator

Reportáž, fotky i sety z festivalu Dominator
23. 07. 2014   |   Autor: Honzin   |   Komentáře (0)
Letní festival Dominator letos nesl podtitul Metropolis of Massacre a proběhl tradičně třetí sobotu v červenci v holandské rekreační oblasti Eersel u malebného jezera. Agentury Art of Dance a Q-dance již po deváté spojily své síly a vytvořili pro více jak 40.000 návštěvníků z celé Evropy nezapomenutelný zážitek.
Festivalové městečko s veškerým zázemím bylo jako vždy vyšperkováno do posledního detailu. Nechyběla hromada občerstvení. Pokud jste si chtěli přivést suvenýr z festivalu v podobě mikiny, trička, kšiltovky nebo jen plakátu, tak i na to pořadatelé mysleli. Jediné co jste museli udělat pro to, aby, jste si svůj vybraný suvenýr odvezli, bylo to, že jste přišli včas! Jinak po 13 hodině již bylo několik položek ze seznamu vyprodáno.

Oproti loňskému roku přibyla 1 stage. Postaveno bylo celkem 7 stageí. Frenchcorová Patisserie La Psychose, raw hardstylová Harbour of Harmonics, terrorová a speedcorová Dragon of Demise, industrialová Savage Station, oldschoolová Bypast Park, všehochuťová Mall of Desolation a mainstreamová Metropolis of Massacre. Během průběhu festivalu se představilo víc jak 90 umělců.

V sobotu panoval opravdu horký den. Teploměr po čtrnácté hodině ukazoval tropickou teplotu okolo 35°C. Organizátoři to samozřejmě vzali v potaz a všichni návštěvníci měli pitnou vodu zdarma přímo v blízkosti toalet.

Dominator 2014
Podívejte se na fotky z festivalu Dominator 2014.

To by bylo shrnutí po stránce organizační, a teď něco málo k tomu jak jsem viděl festival já. Díky pozdnímu příchodu jsem prošvihl polského matadora Tymona na Savage Station stagei. V době mého příchodu do areálu na hlavní stagei Metropolis of Massacre hrál Bodyshock. Nehrál vyloženě špatně, ale jeho vyhrazený čas jsem využil pro nákup žetonů, výběru nových triček, uložení věcí do lockerboxu a procházku po areálu. Od druhé hodiny odpolední, až do konce jsem se skoro nezastavil. Přebíhal jsem z jedné stage na druhou. Na hlavní stagei mě bavil plechový Ophidian, pro změnu na industrialové Savage Station mě zabavil Mc Prozak aka Bloodcage (temná strana Angerfista). Na oldschoolové Bypast Park jsem zavzpomínal na staré dobré časy s Shadowlands Terrorists a Promo. Na hlavní stage mě na chvíli přitáhla kráska Korsakoff. Dalším obrovským tahounem byl sympaťák na frenchcorové Patisserie La Psychose Dr. Peacock. Ten mě bavil natolik, že jsem prošvihl Negative Audio. Při přesunu na terrorovo Dragon of Demise, kde bylo očekávané vystoupení Coffeecore aka Mr Courage a Drokz jsem na Mall of Desolation koutkem oka zahlédl DaY-már. Pak jsem váhal, jestli mám jít na Bypast Park si poslechnou starého známého Bike (Noize Suppressors) nebo na Metropolis of Massacre Mad Dog s Mc Jeff. Rozdělil jsem to tak půl na půl. Udělal jsem rozhodně dobře.

Skoro celý den na sluníčku v neskutečném vedru a v prachu byl na mně zřetelně znát. Potřeboval jsem nabrat energii a tak jsem si zašel na večeři. Tu jsem si vzal sebou k Patisserie La Psychose stanu, u kterého jsem se v klidu usadil a poslechl jsem si tam The Braindrillerz, Bit Reactors a X-Mind. Blížil se pomalu ale jistě závěr festivalu. Na raw hardstylové Harbour of Harmonics to nehorázně řezal Radical Redemption. Na Mall of Desolation jsem si poslechl nadějnou hvězdu N3AR. Tedy ten se s tím nemazal chlapec jeden! Australani Decipher & Shinra se nenechali zahanbit a ukázali, že i u nich, tam dole, se valí hutný tracky! Na Savage Station jsem se raději vyhl neskutečnému pogu při setu The Punisher. Prohlášení na jeho zdi mluvilo samo za sebe

„NO FUCKING RULES !!!! Fireworks, WALL OF DEATH POGO, Big slam for everybody wants!!“

O uzavření Dragon of Demise se postarali jako vždy Akira vs Drokz. Když hráli, tak i kolem jejich stanu bylo plno. Všechno dobrý a i konec na Metropolis of Massacre s Miss K8 stál za to. Posledních 15 minut patřilo klasicky Endshow. Musím říct, že to byla opravdu spektakulární audio-vizuální podívaná. Dobouchaly poslední rachejtle. Z repro soustavy zazněla „klasická hláška“ This event was produce by Q-dance and Art of Dance. No a nám nezbývalo nic jiného než se vydat na cestu domů.

Po hudební stránce jsem byl i tentokráte naprosto spokojen a po té organizační jakbysmet. Takhle nějak by měl vypadat i u nás dokonale zvládnutý festival. Zhodnocení jedním spolucestujícím v autobuse: „Už od příjezdu na parkoviště pro autobusy, když jsem viděl, jak nás navádí na naše parkovací místo člen z crew na skůtru, tak jsem věděl, že tohle bude jeden z nejlepších festivalů, co jsem kdy navštívil.“ No a já si myslím, že nebyl daleko od pravdy s tímto tvrzením. Naše společná autobusová výprava, které se účastnilo celkem 63 lidí, se vydařila i tentokráte. Příští rok pojedu bez váhání určitě znova!

Festival Dominator v neděli ve večerních hodinách vydal oficiální tiskové prohlášení k právě uskutečněné akci.

V něm jsem se dočetl o úmrtí dvaceti čtyř letého muže z Francie, který zemřel v nemocnici poté, co byl převezen z festivalu na jednotku intenzivní péče. Muž pravděpodobně zemřel na předávkování tvrdých drog. Policie nyní ohledává tělo. Zatím neprobíhá žádné trestné vyšetřování. Policie říká "Musíme počkat na výsledky toxikologických testů, ale náš předběžný závěr je, že to bude z předávkování" řekl mluvčí policie.

Policie průběhu festivalu zadržela čtyři návštěvníky kvůli držení velkého množství drog. Dalších padesát jich bylo pokutováno za držení malého množství drog.

Během festivalu, v době kdy hrám Dj Mad Dog a Mc Jeff, proběhla minutu ticha na památku obětí leteckého neštěstí.

Jako již tradičně bylo několik stížností od obyvatel v blízkém okolí kvůli hluku. Ve dvou místech, byly dokonce překročeny hlukové limity. Za to organizátoři dostai pokutu.

V případě, že jste se nemohli účastnit festivalu tak vám budiž slabou náplastí záznam z festivalu z hlavní stage. Ten byl vysílán prostřednictvím Q-Dance rádia.
 

DOMINATOR (NL)

Sobota 19. 7. 2014
Vystupují:
Re-Style, DaY-már, N3AR, Dyprax, Javi Boss, Catscan, State of Emergency, Predator, Decipher & Shinra, Juanma, Triax, Thorax, MC Jeff, Limewax, Lowroller, Bloodcage, The DJ Producer, Rude Awakening, Tymon, The Punisher, C-Netik, Mindustries, I:Gor, Negative Audio, MC Dart, Radical Redemption, Crypsis, Chain Reaction, Titan, Zany, High Voltage, Warface, Typhoon, Act of Rage, X-Pander, Kold Konexion, MC Nolz, Paul Elstak, Promo, Darkraver, Base Alert, Bass-D, Buzz Fuzz, Bike, Dr. Z-Vago, Pavo, Shadowlands Terrorist, MC Syco, Drokz, Akira, The Outside Agency, Bryan Fury, Bonehead, The Vizitor, Tripped, Thrasher, Noisekick, The Hardcoholics, Coffeecore, Detest, Khaoz Engine, La Magra, Garong, HKV, MC Metal D, Dr. Peacock, Johnny Napalm, Le Bask, X-Mind, Bit Reactors, Sirio, Marcus Decks, Subversion DAM, The Braindrillerz, MC No-Id
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |