FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Začíná festival Boskovice 2015

Začíná festival Boskovice 2015
09. 07. 2015   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) V jihomoravských Boskovicích dnes začne 23. ročník festivalu s podtitulem „pro židovskou čtvrť“. Čtyřdenní přehlídka koncertů, představení, promítání i čtení oživí celé město a jeho unikátní památky: židovskou čtvrť a synagogu, hrad, zámek, zámecký skleník, farskou zahradu, amfiteátr letního kina nebo panský dvůr.
Čtvrteční program začne už v 9.30 filmovými projekcemi v kině Panorama. Hned prvním snímkem bude vítězný film Ceny Pavla Kouteckého 2015, dokument Jany Ševčíkové Opři žebřík o nebe. Následovat bude série studentských filmů z Filmové akademie Miroslava Ondříčka v Písku, islandsko-německé drama O koních a lidech nebo první část profilu scenáristy Jana Křižana, tragikomický snímek Horký vzduch s úvodním komentářem Dr. Pavla Taussiga.

Vernisáž festivalových výstav hosté mohou navštívit v 16.00 v Muzeu Boskovicka. Tam budou k vidění expozice Petra Nikla a Viktora Freša, k letošní koncepci promluví kurátorka Helena Musilová a zahraje maďarské experimetální Bujdosó Trio. Další výstavy budou v Panském dvoře (Česko-Německo – fotografický projekt studentů Katedry fotografie FAMU vedený Jaroslavem Bártou), v synagoze (textilní koláže Ivy Vodrážkové), v kině Panorama (výstava Popmusea Jirousovy děti aneb Český hudební underground 70. a 80. let v obrázcích) a v Obecním židovském domě (Naděje – dokumentace holokaustu).

Na vernisáž naváže v 17.00 oficiální zahájení v zámeckém skleníku. Letošního zahajovacího vystoupení se ujmou maďarští Dina Trio Band. Kapela oživuje starobylé sefardské melodie prostřednictvím křišťálově čistého hlasu zpěvačky Diny, citlivé a emocionální kytarové hry Dávida Lamma a archaizujícího tónu flétny Balázse Donga Szokolaye.

Čtvrteční večer bude od 20.00 ve skleníku patřit především blues. „Letos se program boskovického 'malého' Blues Alive podařilo pokrýt ideově podobně, jako se snažíme stavět každý podzim soupisku 'velkého' šumperského Blues Alive. Hrají tu mladí nadějní nováčci na domácí scéně, brněnští The Weathermakers, i zkušený domácí harcovník, fenomenální kytarista Lukáš Martinek se svou kapelou Private Earthquake. Ze země, která je v podstatě z bluesového hlediska "exotická", tedy z Francie, přijede dvojice Dirty Deep. A o mezinárodním pražském česko-americkém kvasu na závěr večera přesvědčí bluesrockeři Kowacz Stephens Band,“ říká o programové nabídce dramaturg boskovického i šumperského Blues Alive Ondřej Bezr.

V městské Sokolovně mohou návštěvníci od 20.00 zhlédnout také první divadlo. Boskovický soubor NABOSO tentokrát představí inscenaci Jáchym Topol – Uvařeno, se kterou zvítězilo na celostátní přehlídce amatérského činoherního divadla ve Volyni.

O hudební program se postará i scéna kavárny Potrvá. Už od 18.00 se na palouku před hradem rozezní ambientní elektronika v podání projektů Obelisk of Light a Sítě, prokládaná svéráznými písničkáři Kolektivní Halucinace a Johannes Benz.

Kompletní program na: http://boskovice-festival.cz/program


VSTUPENKY NA MÍSTĚ:
Permanentka na 4 dny (platí v letním kině, na hradě, v zámeckém skleníku, v panském dvoře, v muzeu, v kině Panorama a ve farské zahradě):

základní: 650 Kč

studentská: 550 Kč / pro držitele karet ISIC, ALIVE, IYTC, ITIC

pro členy Unijazzu: 250 Kč

držitelé karet ZTP a držitelé karet ZTP/P + doprovod: 250 Kč

Filmová permanentka: 150 Kč (platí na všechny filmy v kině Panorama i v letním kině)

Vstupenky na jednotlivé akce od 20 do 290 Kč

Děti do 12 let v doprovodu rodičů zdarma.

Dodal: Adéla Procházková, Unijazz

BOSKOVICE

Čtvrtek 9. 7. 2015 až Neděle 12. 7. 2015
Vystupují:
Iva Bittová & Čikori, Günter Baby Sommer (D), Už jsme doma, Shoenfelt / Babka, Mucha, Meridian Brothers (CO), Švihadlo, Longital (SK), Tvrdý / Havelka, Dirty Deep (FR), Kalle, Five Seconds to Leave, Bujdosó Trio (HU), Our Favourite Things (D), Katarzia (SK), The Weathermakers, Lukáš Martinek & Private Earthquake, BraAgas, Rope of Sand (D), MUFF, Jana Vébrová, Žofie Kabelková, Oldřich Janota a Ora Pro Nobis, Biorchestr, Johannes Benz, Hameln, Bumfrang3, La Paloma – Das Donnernde Leben (D), Freellusion (D), Miloš Dvořáček, Pod Černý vrch, Hrozně, Děti kapitána Morgana ...a mnoho dalších
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |