FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Pohoda. Pohoda? Pohoda!!!

Pohoda. Pohoda? Pohoda!!!
14. 07. 2015   |   Autor: Marie Le   |   Komentáře (50)
Jak by se asi dal definovat festival Pohoda? Dalo by se říci třeba tisíc slov, ale ona je to nakonec prostě jedna velká pohoda, ehm tedy Pohoda a možná ještě ještě milion srdíček k tomu. Určitě bych měla vysvětlit proč si toto myslím a tak trochu povyprávět o tom jaké to tam bylo letos, ale vůbec nevím čím začít. ...je toho vážně dost..
Důvod proč se na festival Pohoda budu vracet a je to nejlepší víkend v roce je asi hlavně kvůli ideologii festivalu. Vždycky když svým kamarádům vyprávím jaké to tam je, nebojím se tvrzení jako třeba klasické "Kámo je to fakt nejlepší, ale to nemůžeš vědět dokud to nezažiješ." nebo "Prostě tam přijedeš a seš král/královna Pohody." A pak se všichni ptají proč jako královna pohody a tak, ale je to naprosto jednoduché. Na Pohodě totiž neplatí skoro žádná otravná omezení a vše funguje tak jak má. Pokud někdo jede na festival, chce se utrhnout ze řetězu a zažít jiný víkend než ty víkendy v normálním životě, tak může... Může třeba chodit na turecký záchod, celou dobu se nemýt a jíst jen hamburgery a k tomu chodit na jen bláznivé kapely. Nebo třeba může přijet rodina s dětmi, která si dopřeje záchod s toaletním papírem a bude jíst například jen vegansky a chodit jen do kreativní zóny aby se rozvíjel umělecký duch dětí které samozřejmě mají s sebou. Každý si vždy zvolí prožití festivalu jaké chce a nikdo se nerozlišuje podle toho co si kdo lepšího nebo horšího připlatil. Všichni jsou totiž v pohodě a všichni jsou na stejné vlně a hlavně se nikdo nemusí omezovat s tím, že se něco nesmí a tak podobně.

Pohoda ovšem není jen hudební festival, ale je to místo, kde je pořád co dělat. Areál je otevřený nepřetržitě a vlastně by člověk nemohl jít nikdy spát a být tam tak 20x zkopírovaný aby stihl vše co se na Pohodě děje. Kromě hudby je to totiž třeba přehlídka gastronomie nebo umění, workshopů a zajímavých přednášek. Zajímavé taky je jak se prezentují sponzoři festivalu, kteří nemají jen reklamu na plakátě, ale zvou návštěvníky a díky aktivitám, které pořádají dělají festival ještě zajímavějším a ne jen přeplněným jedním plakátem s reklamou za druhým.

A teď vám raději řeknu svůj příběh
Na Pohodu musím překonat přes 500 km a to je i autem skoro celý den cesty. Naštěstí tohle vůbec nemusí vadit. Za těch pár kilometrů a trochu vedra v autě bez klimatizace to rozhodně stojí. Po příjezdu na festival mě čekal trošku šok, protože i přes brzký příjezd se mi zdálo, že je tam opravdu hodně lidí. Samozřejmě vše bylo zvládnuté s minimálními frontami a stan jsme stavěli co by dup. Pořád jsem se ale nemohla smířit s počtem návštěvníků a bála se, že ten nejklidovější festival naruší dlouhé fronty a tlačenice a nedostatny něčeho co zrovna budu chtít. Byla jsem ujištěna, že lidé se shromažďují a jen se to zdá protože první den hrají jen dvě stage a další dny se to ztratí. Bez Ladu a Skladu slavili ve čtvrtek své výročí a tak uplně všichni naplnili prostor pod hlavní stagí a potom se pohoupali do rytmů Manu Chao. Ne že by dál už na Pohodě první den nebylo co dělat, ale bylo třeba šetřit síly na další dny. Proto jsme se obrátili k Red Bull tour busu a poslechli si talentované Japonky Tricot a šli raději spát.

Druhý den se naštěstí obavy z přeplněnosti vytratili, protože lidé se opravdu rozprostřeli a už to nevypadalo tak hrozivě jako den první. Každý se rozeběhl od stánku ke stánku, od workshopu k workshopu a hlavně k přednáškám či filmům. Nakonec se tedy ukázalo, že Pohoda byla až na pár lístků opravdu vyprodána a jak bylo uvedeno na stránkách festivalu, dokonce se prodalo 4000 lístků na příští rok. Rozhodně to svědčí o tom, že je to místo kam se každý chce vrátit ať už tam hraje cokoliv. V čem mě nakonec postihla velká návštěvnost nebyly froty u toalet a tak podobně, ale byl to vyprodaný merch. Pohoda má krásné designy triček a dalších spousty věcí, ale zde není prostor pro zaváhání. Druhý den v Pohoda shopu chyběla odhadem tak půlka věcí a do konce festivalu už se vyprodal skoro uplně. Na hlavní stagi nás v pátek překvapil mladý Tom Vek, vůbec jsem nevěděla co je zač, ale při pojídání výborných belgických hranolků z jednoho žlutého stánku s příjemnou obsluhou se nešlo nezaposlouchat. Hrát na hlavní stagi je vždycky velká věc, protože po Tomovi už to tam rozbalili FFS jenž jsou Franz Ferdinand a Sparks a po nich přišli hodně diskutovaní Die Antwoord a to tedy byla hodně odvázaná a bláznivá show. Jinde byli ke shlédnutí například také Darkstar, kteří svým elektrominimalismem roztančili space arénu a po nich přišli Young Fathers jejichž show byla také jedna z těch, kterou chci určitě vidět znovu. Po hlavním programu večera se lze zabavit různě. Já zvolila roller skate disko, protože bruslit na trekovkách do rytmů dobře známých odrhovaček je prostě sranda, jenže mi nedošlo, že po celodenním lítání okolo festivalu se bruslením moje nohy ještě více unaví. To všechno jsem si uvědomila až třetí den. Při dopoledni plným zajímavých workshopů a chutných jídelních pokusech to bylo ještě ok, ale ty doslova ulítaný nohy se podepsaly při večením tančení do rytmů mých oblíbených kapel. Pohodu svojí návštěvou poctily sestry, které si říkají Ibeyi. Jejich koncert byl plný emocí a dobré nálady. Tyto dvě ženy rozhodně patří k těm které překvapí svou energií a jejich koncert doporučuji každému, kdo se nebojí experimentovat. Omar Souleyman přijel ze Sýrie ukázat Evropě trochu své kultury a musím říct, že odpolední návštěvníky hlavní stage rozhodně pořádně roztancoval. Po něm vystoupila Björk, která se z bezpečnostních důvodů nesměla fotografovat a proto jsem zvolila klidný plácek, kde se dalo v klidu se posadit a kochat se krásou vizuálu její show. Organizátoři totiž připravili pro zpěvačku překvapení v podobě barevných ohňostrojů a květin, které měli návštěvní koncertu v průběhu ohňostroje vyhodit do vzduchu. Po Björk, ale přišel trošku tvrdší soudek v podobě Turbowolf, kteří zahráli na maličké Budiš stagi, ale to vůbec nevadilo. Jejich show byla rychlá energická a plná nečekaných zvratů. Chris Georgiadis totiž vylezl na střechu zvukařského stánku a tak podobně...

Jako zlatou třešničku na pohodovém dortu byly CocoRosie, které mě vždy dojmou. Pro tento koncert si zvolily cirkusový look. Bianca zarapovala a zazpívala svým jemným hláskem a Sierra překvapila tancem, který chyběl do skládačky různých stylů, jejichž rozmanitost CocoRosie tak rády používají. Každý jejich koncert je tak trošku překvapením, ale nikdy se nejedná o nějakou všednost.

No a pak nás zase čekalo těch 500 kilometrů nazpět domů. A jak bych shrnula Pohodu?....No byla to pohoda! Možná Nejlepší Pohoda, ale takhle pojmenovat festival už asi nejde, takže NEJLEPŠÍ POHODA a já si nějak nemůžu zvyknout na to, že další bude AŽ za další rok.

BAŽANT POHODA (SK)

Čtvrtek 9. 7. 2015 až Sobota 11. 7. 2015
permanentky od 89 €
Vystupují:
Björk, Die Antwoord, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Einstürzende Neubauten, Roni Size Reprazent, Kaytranada, Young Fathers, Les Ambassadeurs, Eagles of Death Metal, Tom Vek, Tiken Jah Fakoly, Ibeyi, Hybrid Minds, Omar Souleyman, Turbowolf, Kuenta i Tambu, Heymoonshaker, Fat White Family, Dÿse, Too Many Zooz, Fufanu, Bo Ningen, Monikino Kino, Vlasta Popić, Erotic Market, OFF!, Repetitor, Mourn, Pearls Negras
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
STEFANO PESSINA | 21. 06. 2022 | 03:00:21
Ahoj,

Jsem STEFANO PESSINA, italský obchodní magnát, investor a filantrop. Místopředseda, výkonný ředitel (CEO) a jediný největší akcionář Walgreens Boots Alliance. Dal jsem 25 procent svého osobního majetku na charitu. A také jsem se zavázal, že v tomto roce 2022 rozdám zbytek 25 % pro jednotlivce. Rozhodl jsem se, že vám daruji 2 000 000 EUR (dva miliony EUR). Pokud máte zájem o můj dar, kontaktujte mě prostřednictvím této e-mailové adresy: pestefano255@gmail.com pro více informací.

Vřelý pozdrav
CEO Walgreens Boots Alliance
E-mail: pestefano255@gmail.com
STEFANO PESSINA

werrily@seznam.cz | 18. 06. 2014 | 11:50:15
Koupím lístek na Pohodu, werrily@seznam.cz. Děkuji
Tom | 09. 03. 2014 | 05:15:32
Druhý červencový víkend ;-)

Hell | 11. 07. 2013 | 10:27:22
Listek Pohoda za 1500

Prodam listek na Pohodu za 1500, predani dnes v Praze. hestup@centrum.cz
elias | 07. 07. 2013 | 07:30:05
Prodam 2 listky na Bazant Pohoda 2013

PRODANO!!! PRODANO!!! PRODANO!!!

elias | 04. 07. 2013 | 08:14:31
Prodam 2 listky na Bazant Pohoda 2013

Prodám 2 lístky (permanentky) na festival Bažant Pohoda 2013 11.7.2013 - 13.7.2013. Cena 1750Kč/ks. Osobni predani v Praze. tel.606 741 848
Anonymni | 21. 06. 2013 | 02:47:47
Vyhrále jsem ho a jsem z ČR, takže pro mě nepoužitelný. Poslala bych na dobírku. Zaručuju se za pravost :). Zda méte zájem napiště mi na viktorievernerova@seznam.cz
marthy | 02. 07. 2012 | 06:08:51
PRODAM vstupenky - POHODA festival 2012 oprava

PRODAM vstupenky - POHODA festival 2012
Mam na prodej 4.vstupenky na tento festival,ktery se uskutecni v Trencine,jen nejlepe vsechny dohromady,predani je mozne po domluve na morave-nejlepe Olomouc,Ostrava,Brno,Slovensko uchov,Trencin nebo blizko ceskych hranic.

Cena CR:1800kc/kus,pri odberu vsech 4.kusu najednou cena za kus 1650kc


Cena nyni v preprodeji v cz:2300-usetrite 500kc na listku

tel:773 260 331
marthy | 02. 07. 2012 | 04:30:38
PRODAM vstupenky - POHODA festival 2012

Mam na prodej 4.vstupenky na tento festival,ktery se uskutecni v Trencine,jen nejlepe vsechny dohromady,predani je mozne po domluve na morave-nejlepe Olomouc,Ostrava,Brno,Slovensko uchov,Trencin nebo blizko ceskych hranic.

Cena CR:1800kc/kus

Cena SK:80 EUR

Cena nyni v preprodeji v cz:2300-usetrite 500kc na listku

tel:773 260 331
Anonymni | 02. 07. 2012 | 01:52:34
Bažant Pohoda (Praha) SLEVA!!!

Prodám 2 vstupenky na Bažant Pohoda festival který se koná 5.-7.7. na Letisti Trencin na Slovensku.
Cena za kus 1100,- (Za původ se zaručím!!!)
Předání osobně v Praze

PRODÁNO!!!

Email: melyone@seznam.cz

Telefonni kontakt: +420 720 616 938
Anonymni | 30. 06. 2012 | 08:57:41
Bažant Pohoda (Praha) SLEVA!!!

Prodám 2 vstupenky na Bažant Pohoda festival který se koná 5.-7.7. na Letisti Trencin na Slovensku.
Cena za kus 1100,- (Za původ se zaručím!!!)
Předání osobně v Praze

Email: melyone@seznam.cz

Telefonni kontakt: +420 720 616 938
melyone | 28. 06. 2012 | 09:29:53
Bažant Pohoda (Praha)

Prodám 2 vstupenky na Bažant Pohoda festival který se koná 5.-7.7. na Letisti Trencin na Slovensku.
Cena za kus 1500,- Při odběru obou dvou SLEVA 100,- (Za původ se zaručím!!!)
Předání osobně v Praze

Email: melyone@seznam.cz

Telefonni kontakt: +420 720 616 938
Evicka | 27. 06. 2012 | 02:25:18
Bažant Pohoda - vstupenky

Prodám 2 lístky na festival Bažant pohoda - 1ks 70 EUR nebo 1750 Kč.

Předání v Praze nebo na dobírku.

Email: evajzza@email.cz

Tel: 774 344 300

Eva
tomane | 27. 06. 2012 | 12:39:29
Bažant Pohoda

Prodám 8 vstupenek na Bažant Pohoda festival (5.-7.7., Letiste Trencin).

Cena: 1-4 ks = 70 EUR (1800 Kč), 5-8 ks = 60 EUR (1550 Kč).

Osobní předání v Praze případně po domluvě i jinde.

Email: Tomas.Fojt@kcc.com

Telefonni kontakt: +420 724 361 827
cube123 | 05. 06. 2012 | 11:01:52
prodam vstupenky

jestli máte zájem někdo kupit lístky na http://www.pohodafestival.sk/ tak mám možnost prodat 2 lístky .. Jeden lístek stojí v předprodeji 85€(cca 2167kč), na místě 99€(cca 2524kč)...Jeden lístek prodám za 1500kč
specha to sem z ostravy a nejlepe obe dve najednou nejlepsi by bylo este dneska muj email je jstrba@centrum.cz
Kostel30 | 04. 06. 2012 | 08:02:48
Pohoda

Prodám 2* vstupenky na Pohodu. Cena dohodou

email: kostelinhoo@centrum.cz
tel: 731 648 146
mastermind | 13. 05. 2012 | 04:27:48
letos je pohoda hodně luxusní: Orbital, Chase & Status Live, Aloe Blacc, Caribou, Yann Tiersen, DJ Die & Jenna G., Portico Quartet, Eskmo, Femi Kuti, Emika, Hypnotic Brass Ensemble, Movits!, Submotion Orchestra, Hugo Mendez aka Sofrito....tohle všechno bych chtěl stihnout!!!
Anonymni | 13. 05. 2012 | 08:35:46
pohoda je shit letos.
Anonymni | 13. 05. 2012 | 08:09:35
PRODAM vstupenky - POHODA festival 2012

Mam na prodej 2.vstupenky na tento festival,ktery se uskutecni v Trencine,jen vsechny dohromady,predani je mozne po domluve na morave-nejlepe Olomouc,Ostrava,Brno,Slovensko uchov,Trencin nebo blizko ceskych hranic.

Cena CR:2000kc/kus

Cena SK:80 EUR

Cena nyni v preprodeji v cz:2300-usetrite 300kc na listku

tel:773 260 331
eskmo | 03. 04. 2012 | 03:24:01
jesupr!
Anonymni | 23. 02. 2012 | 12:21:30
nic moc....neznám....zatim Pohoda nic moc....Madari mají již Korn,Placebo..
Moderátor | 23. 02. 2012 | 12:06:33
další potvrzená jmén

Public Enemy, White Lies, S.C.U.M., Guillemots a Dry the River
. | 09. 02. 2012 | 09:35:12
zatim nic moc...dosla love??
vvvojto | 26. 07. 2011 | 09:30:07
sziget listky

Predam dva listky na Sziget Festival 2011, listky su na 5 dni bez campingu, povodna cena 170 Eur/kus.
Pozadujem len 130 za kus!!!, len spolu.
vvvojto@azet.sk
Jedna paní povídala | 15. 07. 2011 | 12:07:09
Slabší zvuk Moby

To že na Mobym byl slabší zvuk je zapříčiněno tím, že osobní zvukař Mobyho i sám Moby radši zvuk zeslabí, než aby byl přemrštěně nabasovaný a zkreslený. Takže já byl spokojený. Na takovém koncertě jde o zvukové niance a ne o sílu zvuku
mashos | 06. 07. 2011 | 08:45:52
ahoj koupim lstek na ohodu nelepe predani v brne zitra nebo jeste dnes:)) cenu nabizim do 2300kc dekuji za nabidku na tel 736539980
Lucka | 05. 07. 2011 | 07:24:58
Permanentky jsou už prodané.

Díky za zájem, permanentky jsou už prodané. Přeji Všem ať si užijí skvělou POHODU!

Lucka | 02. 07. 2011 | 02:22:59
Prodám 2 permanentky na POHODU

Nabízím 2 permanentky na skvělý Festival POHODA. V předprodeji jsou již vyprodané. Nejraději osobní předání v Brně. Cena dohodou - nabídněte.
E-mail: normalnilucka@seznam.cz nebo tel.:777908861.

Josef | 29. 06. 2011 | 03:45:09
jeste k nize polozonemu prispevku

Jsem z Prahy :)
Josef | 29. 06. 2011 | 03:41:35
prodam dva listky

Ahoj, nemuzu kvuli praci jet na Pohodu. Ač jsem je vyhrál, tak nabizim dva lupeny, jeden za 1000 kč. Piste na newlaw.sound@gmail.com Josef
fia | 29. 06. 2011 | 08:27:36
lístky

sháním lístky na Pohodu... hrozně nutně... zaplatím cokoliv :D ozvětě se mi na číslo 733214130
ťapalsky | 22. 03. 2011 | 10:15:31
Pohoda!

Exit! nebude bude Pohoda!!!!

u | 17. 03. 2011 | 09:28:13
nás

tu takovýdle směřování prostě nemáme, čili 2 x potleskat - minimálně ! (srovnej se všema votvírákama, hrachovkama, rfp, atd)

fx | 16. 03. 2011 | 08:23:55
Tak z mé strany totální a neskrývané nadšení... M.I.A, Imogen Heap, Lamb, Moby, Portishead.. Už kvůli těmhle pár jménům to stojí za to :-)

Martin11 | 20. 07. 2010 | 11:38:59
podekovani

Byl sem letos poprve diky Leftfield ktere videt live byl muj zivotni hudebni zazitek. musim slozit velkou poklonu a podekovani vsem organizatorum za opravdu skvely festak s neopakovatelnou atmosferou . je pravda ze kdo byl jednou musi za rok znovu a ja nejsem vyjimka takze za rok dovi :)
Fish | 19. 07. 2010 | 09:47:20
to lks: myslím si, že to tak nebylo CC byli v O2 od desíti před Danem Le Sacem :))

lks | 18. 07. 2010 | 07:32:16
chybka

Crystal Castles byly v otevřené Garnier aréně, ne v O2 stanu :))

David | 16. 07. 2010 | 09:08:34
Pohoda

Absolutní pohoda jako každý rok!!! :-)

r.o.n.n.y | 12. 07. 2010 | 10:30:23
pohoda 2010

[b: Leftfield - Pohoda 2010 sestrih HD[/b:

http://www.youtube.com/watch?v=u_iBpFMMxzQ&feature=channel
---------------

[b: Scissor Sisters - (I Don't Feel Like Dancin' ) - Pohoda 2010 HD[/b:

http://www.youtube.com/watch?v=oBvyTKqJk1g&feature=channel
-----------------
[b: Digitalism(dj set) - Pohoda 2010 sestrih HD[/b:

http://www.youtube.com/watch?v=rNXILAzsib4&feature=channel
-------------------
[b: Max Romero - Pohoda 2010 HD[/b:

http://www.youtube.com/watch?v=kTkZe7gE8s0&feature=channel

http://www.youtube.com/watch?v=v6HPuF79Scc&feature=channel
------------------------
[b: Klaxons - Pohoda 2010 HD[/b:

http://www.youtube.com/watch?v=Fl_JP53VonA&feature=channel

http://www.youtube.com/watch?v=vdPIT4QXHtc&feature=channel
---------------------
[b: Ian Brown - Pohoda 2010 HD[/b:

http://www.youtube.com/watch?v=R3519EPNkZA&feature=channel

http://www.youtube.com/watch?v=RAv6gcxTC5A&feature=channel

------------------------
SegaC | 12. 07. 2010 | 08:33:05
Pohoda 2010!!! SUPER!!!

Pohoda 2010 - SUPER, FANTAZIA, KRASA, I LOVE POHODA

cube | 07. 07. 2010 | 09:56:39
dfbsadb

nemuzu se dockat.... kdo nadava na line up je komercne zaujaty barbar!!! kdybych chtel jen parit na stageich tak mam prebouchany plan na cely vikend... jsou tam luxusni zalezitosti!!! pojdme pohoda po 6té!!!

Andy | 16. 06. 2010 | 01:07:53
prodam vstupenky

cena 1400kc,tel:723 660 954
Vadim | 11. 06. 2010 | 03:06:52
Aj trocha kritiky

Kam sa vlastne pôvodne hudobný fest. Pohoda uberá ? Kolotoče ?/už aj pre dospelých/ omša ? a spústu ďalších ,,hodových" atrakcíí , už je toho taká všehochuť až sa mi to zdá celé zhovadilé /prepáčte za výraz/ a to nehovorím o výbere kapiel. P.S. Kapely domáce sú každý rok tie isté !!!

Rishule | 03. 02. 2010 | 06:03:10
Loni sem od tama odjizděl totálně vyřízené, letos to zapíchnu na NZ dřív, abych nepřišel o tentok svátek festivalový potažmo hudební...
Vlasta | 02. 02. 2010 | 06:22:10
hodně sil a štestí ... určitě se budu snažit znovu dorazit :D
500ml | 03. 10. 2009 | 10:04:16
..LXS

..ani newiite jag raad toto cztu !! =)
..tagze narok na letisku !! ;)-
..uz by to aj mohlo byt nemysliite ?!?! ;D
Macio | 02. 10. 2009 | 02:36:18
Super, držím palce!!!
mira | 02. 10. 2009 | 09:45:16
Velký respect

Děkuji pořadatelům za to že prežili krizi středního věku-období po poslední pohodě nebylo nejjednoduší pro jejich životy a proto jsem velice rád že našli motivaci jít dál. THX Mira
kubino | 01. 10. 2009 | 06:59:14
pohoda bude!!!

preju hodne stesti,lepsi festival jsem nezazil...
500ml | 31. 07. 2009 | 01:25:14
=ó(

...shkoda teho =/

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |