FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

United Islands 2016 v červnu opět rozezní Prahu, své lokace chce rozšířit

United Islands 2016 v červnu opět rozezní Prahu, své lokace chce rozšířit
22. 12. 2015   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Již po třinácté proběhne v Praze jeden z největších multižánrových a mezinárodních hudebních festivalů – United Islands of Prague. Od 23. do 25. června 2016 představí návštěvníkům nadějné interprety české i světové hudební scény a nabitý doprovodný program.
Oproti předchozímu ročníku plánují organizátoři přidat nové lokace, zájem mají o Žofín, Petřínské sady a park Portheimka. Na programu nebude chybět ani tradiční Klubová noc, do které se letos přihlásilo přes 200 začínajících hudebních skupin. Festival se však připomene již na začátku února, kdy v Praze vystoupí objev minulého United Islands, polský multiinstrumentalista a zpěvák Fismoll. Zahraje 11. února v La Fabrice. Vstupenky jsou k dostání v předprodeji na goout.cz a v síti Ticketpro.

Festival připravuje na rok 2016 nové lokace
Organizátoři festivalu United Islands of Prague opět plánují rozeznít hudbou jak venkovní scény, tak i pražské kluby a během tří červnových dnů představit zajímavé hudební objevy. Mezi lokacemi nebudou chybět již tradiční místa, ale v jednání jsou i nové zajímavé lokace. „Festival chceme rozprostřít opět na Střeleckém ostrově, Kampě, Kinského zahradě, Janáčkově nábřeží a Dětském ostrově, u kterého však záleží na jeho technickém stavu. Podali jsme žádost také o zapůjčení Žofína, Petřínských sadů a parku Portheimka a doufáme, že s žádostmi uspějeme,“ říká David Gaydečka, jeden z organizátorů festivalu. "Jsme rádi, že festival United Islands of Prague existuje, je to jedna z největších akcí v centru Prahy a těší nás, že pravidelně oživuje kulturní dění u nás,“ říká Oldřich Lomecký, starosta Prahy 1. Ve spolupráci s městskými částmi a magistrátem tak právě vrcholí první fáze příprav festivalu, tedy finalizace lokací. Festivalový tým souběžně dokončuje i hudební program, jehož první hvězdy představí už po Novém roce.

Do Klubové noci se přihlásilo více než 200 kapel
Festival United Islands of Prague bude jako každý rok zahajovat Klubová noc, která proběhne ve čtvrtek 23. června ve známých pražských klubech i na netradičních místech. Kluby budou rozprostřeny po širším centru Prahy a už nyní je jistá spolupráce s MeetFactory, JazzDockem, RockCafé, Roxy a Café NOD. Do otevřené výzvy se přihlásilo více než 200 začínajících hudebních skupin, ze kterých nyní organizátoři ve spolupráci s pořadem Startér Radia Wave vyberou 50 nadějných účinkujících.

Objev minulého ročníku Fismoll vystoupí v únoru v La Fabrice
Na začátku roku přiveze ostrovní tým zpět do Prahy Fismolla, zpěváka a skladatele v jedné osobě, který svým vystoupením na pražské Kampě během minulého ročníku United Islands of Prague všem přítomným vyrazil dech. 11. února vystoupí v klubu La Fabrika. Fismoll, vlastním jménem Arkadiusz Glensk, jedenadvacetiletý polský multiinstrumentalista, zpěvák, skladatel a textař, koncertuje se čtyřčlennou kapelou, která jeho hudbě přidává na snivosti a křehkosti. Okolo Fismollova lyrického popu se vznášejí v přirovnáních jména jako Ólafur Arnalds, Bon Iver nebo Sigur Rós. Debutoval v roce 2013 albem At Glade, za které byl nominován hned na dvě nejdůležitější polské hudební ceny. Vstupenky jsou k zakoupení v předprodeji sítě Ticketpro a na www.goout.cz/cs/koncerty/fismoll.

Dodal: Eliška Míkovcová, piaristi.cz
UNITED ISLANDS

UNITED ISLANDS

Čtvrtek 23. 6. 2016 až Sobota 25. 6. 2016
Vystupují:
L’Aupaire, Leyya, Brodka, Zeid Hamdan a Maii Waleed, Leaders of Men, Vltava, Monika Načeva a Michal Pavlíček + quarteto, Get Your Gun, Marafona, Trad Attack, When Airy Met Fairy, Playground Zero, St. Tropez, Ori, Zebelov, San Fran Disco, Sisa Feher, The Splender, Rozhlasový big band Gustava Broma, Piano, Emma Smetana, VyJakoMy, Ponk, Gits, Hard to Frame, Groove Hub, Carpet Cabinet, Jezzevec, Break Rolls, Džezvica, Jimmy Pé, Bulp, Nero Scartch, Apollinaire, VR Nobody, U-Prag, Potmě, Galen, Foggy Fogosh, Tomáš J Holý, Mulholand Blue, Places, These Days, Agu, Ptakustik, Bob O´Keeffe, Anakver, Emozpěv, Maela, Čáry Života, The Probe, VyJakoMy, Define Me, Hope Astronaut, Legendary Buccaneers, Bára Zemková, Jay Delver Band, Skeptemistic, Disconnexion, The Odd Gifts, The 26, John Hayllor, The Crushers, What’s Your Favourite Number, pale coy, Tvar Bez Formy, DRVGS, Bratří veselí, Le Dva, Petr Langr, Cigarette Syndrome, Pohár, Lukas Landa, Kannout, Afterpills Factory, Aitcher Clark, Wierdsky, Papyllon, Buy Her Sugar, Fuzzy2102, VIYU
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |